Joko bongasit minut uudesta Trendistä?

P1030127 - Copy.JPG

Joulun välipäivinä ilmestyi uusin Trendi, tammikuun numero, jossa olen myös minä! Minun juttuni voi bongata jo tämän Hyvä olo -numeron kannesta otsikolla Bloggaajan tarina: ”Elän ruuhkavuosia ja olen syöpäpotilas”.

Ihanan värikkäässä kannessa on hyvä olla, ja tarinani löytyy alkaen sivulta 48.

P1030128 - Copy.JPG

On jo tarpeeksi mahtavaa päästä kertomaan oma tarinani Trendissä, vaikka aihe onkin niin masentava kuin syöpä, mutta minä pääsin lisäksi kirjoittamaan tarinani itse! Syöpä, schmyöpä, minä sain kirjoittaa Trendiin!!

Alkujaan minua haluttiin haastatella Trendiin, mutta kulissien takana oltiin tietoisia siitä, että kirjoittajana haluaisin mahdollisesti kirjoittaa tarinani itse, sillä olin jo puhunut asiasta yhden tutun bloggaaja-toimittajan kanssa. Sainkin suoraan kyselyn jutun kirjoittamisesta, mikä on aivan uskomattoman upeaa. Olen kuitenkin vasta aloitteleva ammattilainen vapaana kirjoittajana, ja työuranikin on jäissä sairauspäivärahalla olemisen vuoksi.

P1030131 - Copy.JPG

Kirjoitin ensimmäisen version jutusta, jonka jälkeen Trendin päätoimittaja Marin kanssa lähettelimme edestakaisin toisillemme korjauksia, ehdotuksia ja uusia versioita, kunnes lopulta juttu meni taittoon. Jossakin tämän kaiken säätämisen aikana kävin myös kuvattavana, ja kokemus valokuvaaja Jaska Poikosen kanssa oli todella positiivinen.

Minulle oli äärimmäisen tärkeää, että tämän syöpäprosessin aikana saan kertoa oman tarinani omilla sanoillani. Siksi aloitin syöpäbloginikin, ja juuri siksi Trendin antama mahdollisuus tuntui niin hyvältä ja tärkeältä. Vaikka haastattelu olisi kuinka hyvin tehty, on se kuitenkin aina jonkun toisen näkökulmasta kirjoitettu, ja on mahtavaa, että minun tarinani voi lukea sekä muiden että minun omien sanojeni kautta.

P1030132 - Copy.JPG

Toki osa jutun elementeistä on enemmän editoitua, mutta se on aivan normaalia, ja juttu tuntuu silti omalta. Kyllä sitä lukiessa omat ajatukset palaavat niihin koettuihin hetkiin ja tunteisiin, ja kyllä minunkin käy sääliksi itseäni. Jutun pointti on kuitenkin se, että kriisejä on erilaisia ja tämä on minun, ja että arkea tämän kaiken keskellä silti eletään.

Käy nappaamassa oma Trendi ja lukemassa tarinani! Kuulisin mielelläni palautetta vaikka täällä blogin kommenteissa. 🙂

 

 

 

 

Kuva artikkelissa: Jaska Poikonen.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *