Juonittelua, muotia ja historiaa: Valtiatar-sarjan toinen kausi lähenee loppuaan

reign3.jpg

AVA:n sunnuntai-illoissa koko alkuvuoden nähty Valtiatar (eng. Reign) on nyt pienoisella tauolla Suomen esityksissä amerikkalaisen esitysaikataulun vuoksi, joten nyt on hyvä aika ottaa pieni katsaus tähän loppupuolellaan jo olevaan toiseen tuotantokauteen. Yhdysvalloissa toisesta kaudesta on jäljellä enää kaksi jaksoa, ja Suomessakin jaksoja on esittämättä vain viisi kappaletta, ja koska Suomessa perinteistä jakso-joka-viikko -esitystahtia ei noudateta samalla tavalla Yhdysvalloissa, joutuvat suomalaiset katsojat odottamaan hiukan uusia jaksoja.

reign2.jpg

Tein marraskuussa katsauksen toisen kauden aloitustunnelmiin, ja aika hyvin kauden alussa pedatut juonikuviot ovat kantaneet tänne kevääseen asti. Hovin uusi tuttavuus Louis, Condén prinssi on ollut näkyvä hahmo varsinkin Maryn elämässä ja kautta suurimmaksi osaksi ajavassa katolilaiset vs. protestantit -pääjuonessa, eikä hän ole hahmona varmastikaan jättänyt kylmäksi myöskään naiskatsojia. Ymmärrettävästi Louis on sekoittanut Maryn ja Francisin jo valmiiksi haasteellista suhdetta, ja kauden loppupuolella Mary on valmis jo aika radikaaleihinkin ratkaisuihin tunteidensa vuoksi.

reign1.jpg

Ensimmäisen kauden lopussa Lola sai lehtolapsen yhden yön suhteestaan Francisin kanssa, ja toisella kaudella hänen asemansa hovissa virallistuu tämän vuoksi, vaikka pojan kasvattaminen ja oman aseman säilyttäminen ei ole Lolalle helppoa. Haasteellista on Franciksen lisäksi Lolan lähentyminen pahis-Narcissen kanssa. Greer on kauden ensimmäisen puolikkaan kahden miehen loukussa, ja kauden toisella puoliskolla hänen elämäntilanteensa muuttuu montakin astetta paheellisemmaksi, mutta Greer nauttii uudesta itsenäisyydestään. Kenna on yllättävän vahvassa suhteessa Bashin kanssa pakkoavioliiton myötä, ja vaikka molemmat päätyvät omille poluilleen kauden toisella puoliskolla,  en silti usko heidän olevan kauaa erillään.

reign4.jpg

Uutena hahmona kuvioita on ollut tällä toisella kaudella sekoittamassa Franciksen nuorempi sisar prinsessa Claude, jolla on oma historiansa sekä Bashin että Catherinen kanssa. Pitemmän juonikuvion muodostaa Catherinen uskomus, että Claude oli nuorempana vastuussa kahden pikkusisaruksensa kuolemasta, ja muun muassa tämän takia Claude sotkeutuu muille hahmoille jo niin perinteiseen tapaan hovin juonitteluihin. Clauden tyyli on ollut hyvin vaaleanpunavoittoista eri sävyin, ja koko sarjan ihanan mielikuvituksellista (vaikkakin oikeasta historiasta hyvin kaukaista) muotia voi seurata sarjan puvustusosaston omalla Instagram-tilillä!

https://www.youtube.com/embed/QqYM4EbD-04″ width=”854″>

Sarjan mahtavasta puvustuksesta on CW-kanavan virallisella YouTube-kanavalla useampikin video, ja itseoikeutetusti muutama video keskittyy toisen kauden alussa nähtävään Franciksen ja Maryn kruunajaistilaisuuteen. Minä rakastan nähdä tällä tavalla kulissien taakse, ja yksi unelmapäivä olisi ehdottomasti päästä tutustumaan esimerkiksi tämän sarjan puvustamoon! Sarjassa otetaan ihan reippaasti omia erivapauksia historian kulusta ja puvustuksesta, ja oikea historia onkin tässä tapauksessa enemmän viitekehys. Puvustuksessa käytetään paljon modernia huippumuotia sekoitettuna puvustamon omiin enemmän historiallisiin luomuksiin, ja punaisena lankana tuntuu olevan ’historical feel’, jota löytyy myös moderneista asuista. Vaikka pidänkin historiallisista, tarkasti tehdyistä sarjoista ja elokuvista, välillä on kiva katsoa myös tällaista historiallista hömppää, missä historiaa ja historiallista muotia käytetään lähinnä inspiraationa.

Sarjan faneille tiedoksi, että Reign uusittiin kolmannelle kaudelle hyvissä ajoin jo tammikuussa, joten sarjan tekijät ovat hyvin pystyneet punomaan juoniaan toisen kauden finaalia varten. Ei, siis, mikään ihme, että sarjan toisen tuotantokauden pian nähtävä finaalijakso esittelee uuden hahmon kolmatta kautta varten: Englannin kuningatar Elisabet I:stä tulee esittämään Rachel Skarsten. Elisabet on ollut sarjassa pitkään mukana niin sanotusti offstage, mutta nyt hänen ensiesiintymisensä myötä näyttää hyvin siltä, että ainakin joku hahmoista vierailee Englannin hovissa tai päinvastoin! Exciting!

 

Kuvat: CW

Kommentit (5)
 1. No mä oon vähän ihmetellytkin, että mihin koko sarja katos yhtäkkiä. 😀 Enpä sit kuiteskaan oo saanut aikaseks mennä tsekkaamaan nettisivuilta, köh… Hirvee hinku ois jo nähä seuraavia jaksoja!

  1. Eipä siellä nettisivuillakaan hirveästi mainita esim. paluupäivästä. Aina välillä tuntuu, että suomalaiset tv-kanavat ei oo vieläkään heränneet siihen, että sarjojen fanit saattaa tietää jotakin esim. kausien pituuksista tai edes kausirakenteesta ylipäätään. Monet kanavat leikkivät vieläkin jaksojen esitystahdilla ja varsinkin kesken lopettamisilla ym. ihan miten mielensä tekee. Välillä ärsyttää paljonkin!

   1. No todellakin ärsyttää! Pitäs varmaan useammin laittaa kiukkuista palautetta aiheesta, jos sillä saisi vaikka jotain muutoksia aikaan. 😀

 2. Ah, Reign <3

  Jäin välittömästi koukkuun kun luin tämän postauksen ja etsin sarjan käsiini. Tulee Gossip Girl ja Vampire Diaries mieleen, eikä mitenkään huonossa mielessä. Ps. Saisinpa Maryn vaatekaapin omakseni 😉

  1. Hei, mahtavaa, että löysit uuden sarjasuosikin! 🙂 Pystyn ihan hyvin sivuuttamaan noi kaikki historialliset epätarkkuudet ihan vain jo noiden ihanien vaatteiden takia. <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *