Kesälista: nämä sarjat katson kesän aikana alusta loppuun!

Friday-Night-Lights.jpg

Kuva: NBC

Toimitus haastoi eilen meidät lilyläiset rustaamaan omat kesälistamme, ja minun päässäni lista tietysti muokkautui hieman omanlaisekseen! Minäkin voisin tehdä mansikoiden syöntiä ja jokirannassa kävelyä pullollaan olevan listan, mutta pääni sisällä on joka kesä samanlainen lista perinteisistä kesäpuuhista, joten halusin ennemminkin listata ylös muutaman asian, joita en missään nimessä halua sivuuttaa. Nyt jo kaksi vuotta valmistumisen jälkeen opiskeluajat tuntuvat niin kaukaisilta, ja haikeasti muistelen niitä päiviä kun katsoin sarjoja putkeen aivan kokoajan. Tykkään säännöllistä päivätyötä tekevän aikuisen arjesta, mutta ymmärrettävästi tv-sarjaharrastukseen ei jää niin paljoa aikaa kuin ennen. Muut haaveilevat kesälomalla mökille menosta ja auringonotosta, mutta minun lomahaaveisiin kuuluu vahvasti sarjoihin uppoutuminen! Aion katsoa kiinni ainakin melkein kaikki seuraamistani sarjoista ja muutaman uudenkin tuttavuuden ajattelin korkata. Ihanaa! Kalenteri tyhjäksi, verhot visusti kiinni, ja parhaat sarjat pyörimään!

Selailin hetken aikaa Netflixin ja HBO Nordicin valikoimaa sekä mietin mahdollisesti DVD:nä ostettavia tv-sarjoja, ja aika pian törmäsinkin kesän ensimmäiseen must-see -sarjaan: Friday Night Lights. Jostain ihmeen syystä en ole nähnyt tästä sarjasta yhtään jaksoa enkä yksittäisiä pätkiäkään muutaman sekunnin mainoksia lukuunottamatta. Tämä sarja on pyörinyt Suomen televisiossakin nimellä Unelmien kentät, mikä on käsittääkseni aika sopiva tulkinta sarjan alkuperäisestä nimestä ja hengestä. Sarja perustuu samannimiseen kirjaan, joka kertoo oikeasta texasilaisesta pikkukaupungista ja sen jalkapallojoukkueesta. Friday Night Lights -sarjassa keskitytään niin ikään pienen kaupungin elämään ja suhteeseen amerikkalaiseen jalkapalloon. Pääosassa on paikallisen lukion jalkapallojoukkueen valmentaja perheineen.

Tärkein syy tämän sarjan valintaan kesälistalleni on se lämminhenkinen kulttimaine, mikä tällä sarjalla on vieläkin muutama vuosi sarjan loppumisen jälkeen. Tällaiset elämänmakuiset draamasarjat eivät yleensä saa kulttisarjan mainetta, ja senkin takia tämä sarja vaikuttaa katsomisen arvoiselta. Sarjan päätähtiä Kyle Chandleria ja Connie Brittonia hehkutetaan estoitta aina sarjasta puhuttaessa. Mielenkiintoista on, että he olivat molemmat vuosina 1996-2000 pääosissa suosituissa tv-sarjoissa (Chandler Aikavarkaassa ja Britton Spin Cityssä), ja he päätyivät esittämään avioparia televisiossa Friday Night Lights -sarjassa. Sarjaa tehtiin viisi tuotantokautta, joten katsomista riittää! Sarjan fanit ovat saaneet huokailemisen arvoisia hetkiä sarjan loppumisen jälkeenkin, sillä todella moni sarjan näyttelijöistä nähdään vaihtelevan kokoisissa rooleissa sarjan vastaavan tuottajan Jason Katimisin uudemmassa perhekeskeisessä sarjassa Parenthood. Tässä piileekin osasyy kiinnostukseeni Friday Night Lights:ia kohtaan: haluan ymmärtää Parenthood:in fanitushetkiä paremmin, ja haluan katsoa lisää laatudraamaa.

1097015_10151503328576816_1776338261_o.jpg

Kuva: HBO

Kesälistani toiseksi kohdaksi päätyi pienen pohdinnan jälkeen Kylmä rinki -nimellä Suomessa paremmin tunnettu Oz. Tämä yksi HBO:n kaikkien aikojen suosituimmista sarjoista, ja vahvasti kulttimainetta nauttiva, sarja sijoittuu amerikkalaiseen vankilaan, jonne sijoitetaan pahoista ne pahimmat, raiskaajat, murhaajat ja kiduttajat. Sarjassa seurataan vankilan ihmiskohtaloita, niin henkilökunnan kuin asukkaidenkin, ja jotkut vangit pysyvät sarjassa vain yhden jakson, toiset koko sarjan ajan. Oz on raaka ja viihdyttävä, kylmä ja koukuttava. Siinä on surua ja rakkautta, iloa ja ystävyyttä, hyväksikäyttöä ja karuutta.

Monet näyttelijät ovat minulle edelleenkin niin sanotusti tästä sarjasta tuttuja, etenkin Chris Kelleriä sarjassa näytellyt Christopher Meloni, joka aloitti jo tämän sarjan aikana mittavan uransa Law & Order: Special Victims Unit -sarjan Elliot Stablerinä. Luin joskus hauskan tilaston siitä, kuinka suurin osa tässä sarjassa vankeja näytelleistä tyypeistä näytteli joko aikaisemmin tai myöhemmin poliisia muissa sarjoissa. Kesällä ajattelinkin terästäytyä sarjabongailun kuninkuuslajissa ja katsoa putkeen koko Oz-sarjan. En ole varma, olenko aikanaan televisiosta nähnyt kaikki sarjan jaksot, mutta sen ainakin muistan, etten erityisemmin välittänyt sarjan loppuratkaisusta.

Kesän aikana kirjoitan varmasti näistä molemmista sarjoista, todennäköisesti aikamoisella hehkutuksella, joten ennakkovaroitus on annettu. Friday Night Lights -sarjaa katselen HBO Nordicilta ja Oz:in ajattelin ostaa omakseni (boksi on tarjouksessa Anttilassa eikä tämä sarja ole jostain käsittämättömästä syystä HBO Nordicin valikoimassa). Ihana kesä, ole jo täällä! Sadekaan ei haittaa, kunhan saan katsoa sarjoja!

Mikä muu sarja sopisi kesälistaani? Mikä tähän saakka hyljeksimäni sarja minun pitäisi ehdottomasti katsoa kokonaan? Ehdotuksia otetaan vastaan!

 

Kommentit (4)
 1. Minulla on myös ollut pitkään katsomislistalla Friday night lights, täytyy ihmetellä miten olen onnistunutkin sen täysin missaamaan televisiosta vaikka muistan jopa että milloin se tuli. 😀 Muistankohan oikein että tätä löytyisi ainakin joku kausi jopa netflixisistä…?
  Kylmän ringin olen katsonut jo niin monesti että sitä ei enää kykene katsomaan (harvinainen siis sikäli sarjanarkkarille. 😀 ), ensimmäisen kerran katsoin sen kun se tuli tvstä ekan kerran, ja veikkaan että olin virallisesti liian nuori sitä katsomaan… Hämmästyttävä sarja, ihmeesti sitä vaan kiintyi raiskaajiin ja murhaajiin, kun vankilasta löytyi aina niitä pahempiakin pahiksia. 😀

  Sarja joka sulla ehdottomasti PITÄÄ katsoa on Modern Family! ;D Muistaakseni et sitä oikein ole oppinut arvostamaan, ja suosittelen katsomaan vaikka vähän väkisin. Ne lapsinäyttelijät ovat aivan mielettömiä! Sarkastiselle ihmiselle tuo sarja on jotain ihan parasta, ja Phil Dunphy on ehkä komediasarjojen hauskimpia hahmoja tällä hetkellä.

  1. Muistelin ite kans, et Netflixissä oli jossain vaiheessa Friday Night Lights, mutta on kai sit jo poistunut. HBO Nordicillekin se vasta äskettäin ilmestyi. Toisaalta, epäilen, että ei ole mitään sattumaa sarjan poistuminen Netflixistä ja ilmestyminen HBO Nordicille; ei meinaan oo ensimmäinen kerta kun tällasta havainnoin.

   Modern Familyssä muhun vetoo kyllä ne yksittäiset hahmot ja näyttelijät, mut se kokonaisuus ja varsinkin Phil, burrr! Mut mä lupaan yrittää. 😀

 2. Mä kuulun niihin, jotka odottavat mökkiä ja ulkoilua, mutta ihanaa kesässä on myös se, että sarjoja voi katsoa ilman, että työt häiritsevät. Vaikka läpi yön. 🙂

  1. Nimenomaan! Sarjoi pitää kattoo sellasella intensiteetillä, että silmät on ihan sikkuralla eikä oikein tiedä onko yö vai päivä kun verhot on kumminkin kiinni! 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *