Keskiaikaista teloitusdraamaa: The Bastard Executioner

Yhteistyössä TV Mix

the_bastard_executioner.jpg

Kalifornialaisesta moottoripyöräjengistä kertova Sons of Anarchy keräsi vankan fanijoukon seitsemän kautensa aikana, ja moni fani toivoi sarjan loppuessa sen luojalta Kurt Sutterilta lisää omalaatuista draamaa. Fanien toiveisiin vastattiin, jo itse asiassa reippaasti ennen SoA:n loppumista, sillä uusi keskiaikaisen synkkä draama sai ensisysäyksensä jo pari vuotta sitten. Suuren rummutuksen säestyksellä  The Bastard Executioner sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa pari kuukautta sitten, ja nyt sarja nähdään myös Suomessa HBO Nordicin suoratoistopalvelussa.

Itse Kurt Sutterin lisäksi huomiota herätti jo ennen sarjan varsinaista alkua sen näyttelijävalinnat, joista suurimman kohinan sai aikaiseksi True Blood:in jäljiltä kuumaa valuuttaa oleva Stephen Moyer (Bill Compton, True Blood). Hänen roolinsa on ihan hyvän kokoinen mutta ennakkokäsityksistä poiketen ei kuitenkaan sarjan pääosa. Nimirooliin kiinnitettiin hyvinkin tuntematon australialaisnäyttelijä Lee Jones, joka vahvalla läsnäolollaan luo katsojalle tunteen suuremmasta ja merkityksellisemmästä urasta. Sutter toistaa itseään roolittamalla tosielämän vaimonsa Katey Sagalin myös tähän toiseen sarjaansa, ja yhtä perinteisesti hän näyttelee itse sarjassa sivuosaa, jolta puuttuu aisti jos toinenkin. Muissa sivurooleissa on tuttuja kasvoja, joista osa on tunnetumpia muilta taiteenaloilta.

Video: The Bastard Executioner Vengeance Promo

The Bastard Executioner on selkeästi väkivaltainen, jopa räikeällä tavalla, ja se tuntuu jatkavan monen muun tämän hetken suositun sarjan tapaa asian suhteen. Luonnollisesti sarjan sijoittuminen 1300-luvun alkuun vaikuttaa väkivallan määrään ja laatuun, mutta Kurt Sutter vakuuttaa pienen värityksen ohella väkivallan olevan sarjassa aina mahdollisimman luonnollista ja aitoa, eli sillä on aina seuraamukset ja se on aina vahvasti sidottu tarinaan. Jo sarjan nimi kertoo väkivallasta ja sen äärimmäisestä harjoittajasta, mutta sarjan pohjalla eli sen alussa on teloittajan tarina, joka juontuu petokseen, murhiin, koston kierteeseen, henkiseen muutokseen ja vakoojamaiseen syyllisten metsästämiseen: lisää kaikki puukuppiin, ja sekoita mielivaltaisesti!

tv_mix_mini_salmiakkinen.jpg

The Bastard Executioner -sarjan synkkyyteen, oli se sitten kuinka oikeutettua tai ei, sopii erinomaisesti ainakin väritykseltään Cloettan uusien Mini-makeispussien TV Mix Salmiakkinen. Hehkutin näitä Mini-pusseja jo syyskuisen TV Mix -postauksen yhteydessä, eikä tämä Salmiakkinen jää paljoa jälkeen Kirpeä-suosikilleni! Mieheni oli aivan innoissaan näistä karkeista salmiakin ja lakritsin rakastajana. Mini Salmiakkinen -pussin karkit koostuvat eri TV Mix -pusseista tutuista mustista karkeista, sekä muutamasta Cloetta-suosikista, kuten legendaarisista Launtaipussin autokarkeista! Nam! Suoraan ikeneen ja lapsuuden tunnelmiin! Salmiakki on omanlaisensa makuelämys, jolle monet ovat persoja, ja samalla tavalla The Bastard Executioner -sarjan synkkyys ja väkivalta vetoavat osaan katsojista. Jotenkin tuntuisikin ehkä hassulta syödä sateenkaaren värisiä ja pirtsakoita Mini Kirpeä -karkkeja tämän sarjan seurana, joten tummaa tumman seuraksi!

tv_mix_mini_salmiakkinen_pussi_0.jpg

Mini-pussien etuna on myös niiden nimen mukainen koko, eli niitä on helppo ahmia pieni pussi kerrallaan, ilman sen pahemmin soimaavaa omaatuntoa. Siinäkin mielessä televisiosarjat ja Mini-pussit sopivat yhteen keskenään: yksi jakso The Bastard Executioner -sarjaa ja pussillinen Mini TV Mix Salmiakkinen -karkkeja on juuri hyvin yhteensopiva annos! Jätä jättikarkkipussit suosiolla elokuvien kaveriksi!

The Bastard Executioner -sarja sai ensi-iltansa HBO Nordicilla viime viikon keskiviikkona, ja kertarysäyksellä palveluun lisättiin koko sarjan ensimmäinen tuotantokausi! Valitettavasti katsojaluvut Yhdysvalloissa FX-kanavalla eivät olleet sarjan tulevaisuudelle suosiolliset, joten sarja jäi vain tämän yhden kauden mittaiseksi. Hätä ei kuitenkaan ole tämännäköinen! Kymmenen jakson mittainen sarja on äärimmäisen helppo ja nopea ahmia läpi karkkipussin siivittämänä, ja seuraavaksi Kurt Sutter keskittyy Sons of Anarchy -maailmaan sijoittuvaan Mayans-sarjaan! Win-win!

 

 

 

 

Kuvat: 1. HBO Nordic, 2-3. The Variety Show.

Kommentit (5)
  1. Musta on kiva, että otetaan tuntemattomia kasvoja sarjojen päärooliin. Esim. Viikingeissä Travis Fimmel oli ihan täydellinen valinta. Ok, tän sarjan päähenkilö ei näytä olevan yhtä syötävän näköinen, mutta varmasti raikas tuulahdus 🙂 Pittääpä laittaa tämä muistiin, varmasti ihan katottava kokonaisuus.

    1. Joo, vähemmän tuntemattomaan näyttelijään ei lataa niitä kaikkia ennakko-odotuksia ja edellisten roolien rasitteita! Kukaan ei nyt silti varmaan pysty voittamaan Travis Fimmeliä, oikeassa olet… 🙂

  2. hellin sininen
    3.12.2015, 20:36

    Katsottiin tämä miehen kanssa aika nopeasti, ja ai että mua harmittaa, kun tätä ei jatkettu. Tarina jäi ihan kesken. Möö.

    1. Näissä on aina hirveä riski, ja tää sarja ei nyt saanut valitettavasti nimekkäistä näyttelijöistä ja tekijöistä huolimatta katsojia tuekseen. 🙁

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *