Kilpailu: Downton Abbeyn viimeinen kausi alkaa!

downton_abbey_6._kausi.jpg

Kaivakaa nenäliinat esille, ja tyhjentäkää aikataulunne: Downton Abbey -draamasarjan 6. ja viimeinen kausi alkaa Yle TV1:llä tiistaina 6.10. klo 21.00!

Sarjan kuudes tuotantokausi jatkaa tapahtumia melkeinpä samasta kohdasta mihin 5. kausi jäi, ja heti alussa katsojalle käy selväksi, että lopun ajat ovat lähettyvillä, symbolisesti sekä sarjalle itselleen että sarjassa esitettävälle elämäntavalle. Useammallakin hahmolla on ensimmäisen jakson aikana suuriakin ongelmia, mutta monet asiat ratkeavat ihanasti jättäen katsojalle suloisen katkerat tunteet. Kartanon elämän jatkuessa pitkästä aikaa ruuduissamme huomaa katsojana pitävänsä sormet, varpaat ja hiuksetkin ristissä lady Maryn, lady Edithin, Annan ja talon muiden asukkaiden onnellisen kohtalon toivossa! Oi, toivottavasti tämä viimeinen kausi on kaikkea tätä ja vielä enemmän!

Video: Downton Abbey series 6 trailer

Suomessa nämä viimeisen kauden jaksot esitetään vain pari viikkoa brittien ensi-iltaesityksien jälkeen, joten taas pisteet BBC:n ja Ylen väliselle yhteistyölle. Kun nämä kahdeksan normaalia jaksoa on esitetty nyt syksyn mittaan, on jäljellä vielä sarjan lopettava erikoisjakso, joka pituutensa takia nähdään Suomessa kahtena eri jaksona muiden tuotantokausien välisten erikoisjaksojen tapaan. Suomessa nämä Downton Abbey -sarjan viimeiset hetket nähdään ensi vuoden kahdella ensimmäisellä viikolla, brittien joulupäiväisen ensi-illan jälkeen.

Huom! En muista, olenko koskaan nähnyt yhtä surumielistä traileria uuteen kauteen kuin tuo yllä oleva viimeisen kauden Downton Abbey -traileri on!

downton_abbey_kartanon_vuosi.jpg

Tämän viimeisen kauden alkamisen kunniaksi pistetään pystyyn kilpailu! Muutama teistä on saattanutkin bongata Instagramista, että ostin alennuksista pari kuukautta sitten itselleni sarjan 5. kauden taustoja valoittavan Downton Abbey – Kartanon vuosi -nimisen kirjan. Kaukaa viisaana ostin kirjaa kaksi kappaletta, jotta voisin arpoa toisen teille ihanille lukijolleni! 🙂

Kilpailukysymys: kenen Downton Abbey -hahmon toivoisit saavan/saaneen enemmän ruutuaikaa?

Kilpailuaikaa on tämän viikon loppuun asti, eli sunnuntain 11.10. loppuun asti. Arvon voittajan palattuani häämatkalta! Onnea kaikille kilpailuun! 🙂

 

 

 

Kuvat: Yle, The Variety Show.

Kommentit (15)
  1. Lady Edith.

  2. Lady Mary, ehdoton suosikki. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *