Kirjanmerkkien kätköistä: Katherine Heigl, Outlander ja The Wire!

stateofaffairs.jpg

Kuva: NBC

Oletko sinäkin kaivannut Katherine Heiglia takaisin televisioruutuusi? Heiglillä on jo pitkä ura takanaan, ja television puolelta hänet muistetaan vuosituhannen vaihteen Roswell:in lisäksi, tottakai, Grey’s Anatomy -sarjasta sekä lukuisista romanttisista komedioista. Viime marraskuussa hän palasi television maailmaan suuren kohkauksen saattelemana, kun NBC-kanavan State of Affairs sai ensi-iltansa. Sarja kertoo CIA-analystistä, joka on vastuussa Yhdysvaltain presidentin jokapäiväisestä perehdyttämisestä tärkeissä turvallisuusasioissa. Heiglin Charlie Tucker ei ole ainoa vahva naishahmo tässä jännityspohjaisessa draamasarjassa, sillä Alfre Woodard (Desperate Housewives) näyttelee sarjassa Yhdysvaltain ensimmäistä naispresidenttiä.

Olen seurannut äärimmäisellä mielenkiinnolla tämän sarjan kehitysprosessia, sillä Heigl on jo pitkään ollut viihdemaailmassa hyvin ristiriitainen henkilö. Hänen lähtönsä Grey’s Anatomy:sta sarjan kuudennella kaudella ei ollut kenellekään yllätys, koska huhumylly hänen ympärillään oli vellonnut aiheesta jo pitkään. Lyhyesti selitettynä Heigl on kommentoinut joitakin roolejaan haastatteluissa vähemmän mairittelevasti, ja häntä pidetään yleisesti hankalana ihmisenä työmaailmassa. Hänen puolestaan voisi ehkä sanoa, että hän on saanut turhankin paljon p**kaa niskaansa puhuessaan suoraan ja kaunistelematta viihdeteollisuudesta, kun kaikki ovat tehneet parhaansa tunkeakseen hänet kiltin romcom-tähden muottiin. Toisaalta on vaikea uskoa niin monen lähteen olevan vääressä tähden yleisestä käytöksestä, mutta totuutta on vaikea tietää. Varmaa on kuitenkin se, että Heiglin hyvältä näyttänyt ura on jo pidemmän aikaa ollut pino menetettyjä mahdollisuuksia, ja virallisesti hän onkin keskittynyt lastensa kasvattamiseen viime vuosina. Ajatusta televisiosarjasta Heiglin ympärille kehitettynä pidettiin yleisesti enemmän kuin hiukan riskialttiina, mutta ainakin ensimmäisen (lyhennetyn) tuotantokauden sarja on säilynyt amerikkalaisissa televisioruuduissa. Vielä ei ole tullut tietoa sarjan uusimisesta toiselle kaudelle, mutta viihdemaailman ammattilaiset eivät pidä sarjan mahdollisuuksia kovinkaan hyvinä. Minä puolestani olen aina pitänyt Katherine Heiglistä ja suurimmasta osasta hänen näyttelijäntöistään, ja toivonkin, että tämä hänen uusin televisiotuotoksensa ostettaisiin myös Suomeen esitettäväksi.

outlander.jpg

Kuva: Starz

Viime elokuussa alkoi amerikkalaisella Starz-kaapelikanavalla kauan odotettu ja kohuttu sarja Outlander, joka perustuu samannimiseen Diana Gabaldonin kirjasarjaan. Televisiomaailmassa sarjan puolesta puhui jo etukäteen sen luoja/tuottaja/showrunner Ronald D. Moore, joka tunnetaan paremmin miehenä Battlestar Galactica -sarjan menestyksen takana. Outlander osoittautui odotetusti niin isoksi hitiksi, että se uusittiin toiselle kaudelle vain muutama päivä menestyksekkään ensi-illan jälkeen! Sarjasta on saatu kohuja aikaiseksi seksuaalisen sisällön takia, jonka naislähtöisyys on puhututtanut myös täällä Lilyssä. Kirjasarjan fanit ovat asettuneet sankoin joukoin myös televisiosarjan taustalle, eikä sarjan menestyksellä näy olevan loppua. Ottaen huomioon sen, että kirjasarja on vielä kesken, ei tälle televisiosarjallekaan ole mitään esteitä jatkaa menestystään. Kirjojen äiti Diana Gabaldon on mukana sarjan tekemisessä, ja onpa kirjailija nähty sarjassa cameo-roolissakin!

Suomalaisten fanien pitkältä tuntunut odotus palkitaan toukokuussa, kun Outlander – Matkantekijä alkaa Yle TV1:llä 14.5.! Odotan sarjaa ihan mielenkiinnolla, sillä kuten olen täällä aikaisemmin maininnutkin, en itse pitänyt kirjasarjan ensimmäisestä teoksesta kovinkaan paljon, mutta suhtaudun positiivisella varauksella kirjan filmatisointiin. Minulle itselleni ongelma kirjassa oli (aivan järjettömien juonikäänteiden ja liiiian suuren sivumäärän lisäksi) Clairen hahmo, sillä on kovin vaikeaa seurata fuktiivistä hahmoa, josta ei pidä. Valokuvien ja trailereiden perusteella Clairen hahmo ei ole kovin pidettävän näköinen sarjassakaan, mutta televisiosarjassa muut asiat voivat helpommin kiinnittää huomion kuin päähenkilön kautta kerrotussa romaanissa. Outlander-sarjaa pidetään jonkin tason feministisenä teoksena, mikä, vaikkakin ymmärrettävää Clairen voimakkuuden ja omaneuvoisuuden takia, ihmetyttää minua, sillä kirjassa Claire suhtautuu kohtuullisen tyynesti esimerkiksi Jamien pakkoon piestä tuore vaimonsa melkein henkihieveriin. Aion sarjan kuitenkin toukokuussa tsekata, kuten varmasti tuhannet muutkin Suomessa.

https://www.youtube.com/embed/3mwIOd6SLW0″ width=”854″>

Minun on pitänyt jo viime keväästä saakka esitellä teille Music Televisionin uusi sarja Faking It, mutta jotenkin tämäkin aihe on jäänyt kytemään tuonne kirjanmerkkikansion pohjalle. Sarjan keskiössä on ystäväkaksikko, jotka nousevat lukiossaan suureen suosioon julistautuessaan väärinkäsityksen johdosta lesboiksi. Feikkilesbouden kokeilemisella on ystäville erilaiset seuraukset pään sisällä, ja komediasarjan teemana ovatkin seksuaalisen identiteetin lisäksi perinteiset nuorten identiteettiongelmat. Kiinnitin huomioni sarjaan mielenkiintoisen aiheen lisäksi, koska toista pääosaa sarjassa esittää American Idol -laulukilpailussa kohtalaisesti muutamia vuosia sitten pärjännyt Katie Stevens! Minulla on jotenkin soft spot entisille AI-kilpailijoille. Faking It -sarjaa on esitetty nyt kaksi kautta, ja lisää on tulossa.

Jotkut näyttelijät jäävät mieleen tiettyjen sarjojen loputtuakin, ja heitä tulee seurattua muissa tekeileissä melkein jopa pakkomielteenomaisesti. Minulle yksi näistä näyttelijöistä on Battlestar Galactica -sarjassa esiintynyt Jamie Bamber. Tässä yllä olevassa videossa hänet nähdään marraskuisessa NCIS-jaksossa uudehkon hahmon Bishopin aviomiehenä. Jamie Bamber on aivan ihana, hassusta sukunimestään huolimatta!

thewire.jpg

Kuva: HBO Nordic

Viime joulukuussa laitoin kirjanmerkkeihin HBO Nordicin uutisen kulttiklassikko The Wire -sarjan uuden version julkaisuaikataulusta, ja nyt tällä viikolla julkaisu jo sitten tapahtuikin. The Wire on nyt katsottavissa HBO Nordicilla HD-remasteroituna versiona!

 

Kommentit (8)
  1. En voi syyttää Heiglia Greystä lähtemisestä, silloin Knocked upin aikoihin sen uralla oli haippii ja se vaan oli järkevää lähteä Greystä. Mutta tosiaan se Emmy-ehdokkuuden torjuminen oli musta niin naurettavaa. Mitä väliä vaikka se oli sun mielestä huonoa matskuu mitä oot esittänyt? Sut on asetettu ehdolle, koska susta on tykätty. Se Heiglin Emmy-ehdokkuus ei ollut ehdokkuus parhaasta showsta joten miks ees heittää toi kommentti siit matskusta. Oli Grey kuinka paskaa tahansa, susta on tykätty. Ja sit sä haluat torjua sen, et susta pidetään näyttelijänä? Pliiiiiiiiis.

    Olisin asiasta varmaan toista mieltä jos Heiglin ura olisi lähtenyt nousuun. Sit toi kaikki ois ollut enempi justified. Mut sitku ura ei lähde nousuun ja koko Hollywood ajattelee et sä oot bitch… oliko se sen arvoista? Ja toi koko honesty-kortti on musta niin bullshit 😀 Se vaan halus näpäyttää Shonda Rhimesia syistä joita me ei tiedetä ja oon aika tyytyväinen, että se totally backfired Heiglin suuntaan.

    Voisin paasata tästä aiheesta lisää muutaman sivullisen mutta jätetää tää tähän 😀 Että hyvää naistenpäivää vaan kaikille ;D

    1. Se Emmy-pelleily oli kyllä aika mielenkiintoista, mutta osittain tässä tuntuu olevan vähän sellaista lynkkaushenkee, kun se avas suunsa asiasta ja toisesta. Enemmän mä koen ongelmana sen, että sillä on hankala maine työympäristössä, kun kuulemma se luo ongelmia äitinsä kanssa kuvauksissa.

  2. Mä taas olen niin Otlander-fani, että mun lienee turha sanoa tästä muuta, kun että suosittelen. Meillä miedäs ei oo lukenu kirjoja, mutta sarjaan kyllä tykästyi! Äitini hihkunee onnesta että pääsee seuraamaan sarjaa nyt. Hyvä Yle!!

    1. Mä olin alusta saakka ihan varma, että Yle ostaa sarjan kohtuullisen nopeasti esitykseen, sillä Yle ja semihistorialliset kirjoihin perustuvat sarjat nyt vain yksinkertaisesti sopivat yhteen! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *