Kirjanmerkkien kätköistä: kohuja, kiinnityksiä ja kuvauspaikkoja

news41.jpg

Kuvat (clockwise from the top right): Taylor Swift, Shonda Rhimes, BBC America, Discovery, ABC, Derek Hough

Reilun viikon päästä uuden albuminsa 1989 julkaiseva Taylor Swift on tällä hetkellä pyörivällä seitsemännellä kaudella vieraileva neuvonantaja The Voice -kykykilpailussa. Viime vuonna kaikkien valmentajien joukkueita neuvoi Coldplay-yhtyeen keulakuva Chris Martin, mutta tulevina viikkoina hänen tilallaan jakelee neuvojaan Swift, joka on huipulla hittisinkkunsa ”Shake It Off” ansiosta.

Amerikkalaisessa televisiomaailmassa torstai-illan primetime tunnetaan sarjavelho Shonda Rhimesin tuotantoyhtiön lempinimellä Shondaland, sillä klo 20-23 ABC-kanavalta tulee peräjälkeen kolme Rhimesin luotsaamaa äärimmäisen suosittua draamaa Grey’s Anatomy, Scandal ja tämän syksyn uutuus How to Get Away with Murder. Kaikki eivät kuitenkaan ole Rhimesin faneja, ja New York Times -lehden kolumni on aiheuttanut myrskyn vesilasissa.

Top Gear on tehnyt ohjelmastaan legendan kiertäen maailmaa ja puhuttaen ihmisiä ihmeellisillä autoihin liittyvillä tempauksillaan. On yleistä tietoa, että yksi ohjelman isännistä Jeremy Clarkson on asemastaan kovin tietoinen, ja se saattoi omalta osaltaan vaikuttaa sarjan uusimpaan tempaukseen Argentiinassa. Huonosti valitun rekisterikilven takia sarjan tuotantotiimi joutui vaikeuksiin sotaveteraanien kanssa, ja sarjan kuvauksissa käytettyjä autoja jopa kivitettiin!

Suomessakin huippusuosittu tieteellä leikittelevä Mythbusters vihastutti suuren osan faneistaan potkaisemalla pellolle 3/5 sarjan päähenkilöistä! Elokuun lopulla sarjan jakson lopussa ilmoitettiin, että sarjan toisena tiiminä tunnetut Kari Byron, Tory Belleci ja Grant Imahara eivät enää jatka sarjan parissa. Fanit ymmärrettävästi vetivät tästä herneet nenään, ja varsinkin tuhansia tyttöjä ja naisia tieteen pariin innostanut Kari Byron sai tuekseen nettiadressin, jonka ansiosta Discovery vakuutti yrittävänsä löytää uusia projekteja kaikille kolmelle potkut saaneelle myytinmurtajalle. Tämä hämmentävä muutos on ilmeisesti osa yleisempää muutosprosessia sarjan tuotannossa.

Desperate Housewives -sarjan loputtua kaksi vuotta sitten sarjassa ihastuttanut James Denton on ollut poissa Hollywoodin kuvioista, eikä häntä ole paljoa näkynyt suurissa tuotannoissa. People-lehden verkkosivujen haastattelussa Denton selventää ajatusmaailmaansa ja kertoo asuvansa nyt Minnesotan osavaltiossa ollakseen parempi isä pienille tyttärilleen. Hän kertoo myös haluavansa tehdä enemmän lapsiystävällistä materiaalia, jotta voisi katsoa omia projektejaan lapsiensa kanssa. Awws!

USA:n Dancing with the Stars -sarjassa ammattilaisena jo vuosia ihastuttanut Derek Hough laajentaa repertuaariaan draamasarjojen puolelle, kun hän esiintyy tällä kaudella Nashville-sarjassa. Useamman jakson kestävään rooliin kiinnitetty Hough teki ensiesiintymisensä sarjassa viime viikolla, ja hänen hahmonsa on tekemisissä etenkin Juliette Barnesin kanssa. Derek Hough on sisarensa Julianne Houghin tavoin viihteen monilahjakkuus, sillä tanssimisen ja näyttelemisen lisäksi hän ainakin laulaa ja ohjaa musiikkivideoita!

news41-2.jpg

Kuvat (clockwise from the top left): CW, BBC, Variety, Netflix, MTV

Reign-sarjan (Valtiatar) toinen kausi on jo täydessä vauhdissa kolmen esitetyn jakson jälkeen. Täällä Suomessakin marraskuun alussa AVA:lla alkava toinen kausi saa uutta verta Franciksen sisaren prinsessa Clauden muodossa. Brittiläisen Rose Williamsin esittämä Claude ei todellakaan ole mikään seinäruusu vaan aiheuttanee ongelmia äitinsä tavoin. Sarjan fanitkin varmasti iloitsevat uudesta naishahmosta, jonka päällä nähtäneen jälleen kerran upeaa muotia.

Entertainment Weeklyn toimittaja Darren Franich kirjoitti puolitoista kuukautta sitten mielipidekirjoituksen Doctor Who -sarjasta, jonka hän nimeää television surullisimmaksi sarjaksi. Jossakin arvostelun ja pakinan välimaastossa ajoittain liikkuva kirjoitus käy läpi sekä sarjan että kirjoittajan historiaa sarjan suhteen, ja tämä kirjoitus käyneekin myös sarjan esittelystä siihen vielä tutustumattomille ihmisille!

Televisioaiheisten palkintogaalojen suurinta herkkua olevat näyttelijät Jon Hamm (Mad Men) ja Lizzy Caplan (Masters of Sex) osallistuivat Variety-lehden keskustelupohjaiseen artikkelisarjaan, ja heti aluksi käykin ilmi, että he ovat tunteneet toisensa jo useita vuosia ennen kummankaan suurta menestystä. Hamm ja Caplan kertovat haastattelussa muun muassa näyttelijänuristaan yleensä ja tämän hetkisistä huippurooleistaan sekä viihdeteollisuudesta alana.

Netflixin hittisarjan House of Cards:in kolmas kausi on tekeillä, ja sarjan tekijät havittelivat kuvauslupaa YK:n turvallisuusneuvoston istuntosaliin, mutta lupa evättiin kesällä. Kuulemma Venäjä vastusti luvan myöntämistä, mikä on sinänsä harmi, koska tällaiset oikeat kuvauspaikat vain lisäävät sarjan arvovaltaisuutta viihdearvon rinnalla.

Oletteko bonganneet Maikkarilta tai Katsomosta kotimaista komediasarjaa Brändärit? Klassisen sitcomin tyylinen sarja seuraa mainostoimistoa, jonka asiakkaina on tosielämässäkin tunnettuja suomalaisbrändejä. Sarjan pääosissa nähdään esimerkiksi Ville Myllyrinne (Ketonen & Myllyrinne) sekä Matleena Kuusniemi (LevottomatIrtiottoja).

//www.youtube.com/embed/YpV-fRh5hcQ?list=UUmWyesNAlftV3kJlFhD6q6w

Video: Better Call Saul teaser

Breaking Bad -sarjan jatko-osa Better Call Saul, joka kuitenkin sijoittuu varsinaisesti aikaan ennen Breaking Bad:in tapahtumia, keskittyy Walterin ja Jessen omalaatuisen asianajajan Saul Goodmanin tarinaan. Yllä olevassa videossa sarjojen tekijät kertovat Saulin olleen alunperin aivan erilainen ihminen nimeä myöten, joten on mielenkiintoista nähdä mitä Saulin kehitystarina pitää sisällään! Tämä odotettu sarja saa ensi-iltansa helmikuussa 2015, ja se tullaan näkemään tuoreeltaan myös Netflixissä.

 

Kommentit (2)
  1. NYT:n kolumnissa ei tainnut olla kyse siitä ettei Shondasta tykätty, vaan että toimittaja oli kirjoittanut artikkeliin kuinka Shonda on tuonut takaisin ”the angry black woman” -stereotyypin hyvällä menestyksellä. Artikkeli onnistui siis olemaan yhtäaikaa rasistinen ja vähättelevä. Kannattaa kyllä lukea sekä artikkeli että kommentit, suosittelen.

    1. Hei, kiitos kommentistasi! Luin kyllä sekä artikkelin että alkuperäisen kommentin, ja tuo heittoni Rhimesin suosiosta viittasi lähinnä siihen mielikuvaan mikä tuosta sopasta helposti syntyy. Alkuperäinen kolumni ei todellakaan loistanut argumentointitaidoillaan, ja Rhimesin taidokkuus tuotiin esille vain sivuhuomautuksena. En ole itse kolumnin kannalla tuosta ”angry black woman” -käsitteestä Rhimesin luomuksiin viitattuna, mutta itseäni huvittaa tässä enemmän juurikin se myrsky, mikä tässä yhden yksittäisen toimittajan (joka pikavilkaisun perusteella kirjoittaa muutenkin kohtuullisen sensaationhakuisesti) jutun perusteella on syntynyt. Siinä mielessä tämä koko tilanne on mielenkiintoinen, että Rhimesista ja hänen tuotannoistaan ei tunnuta pystyvän puhumaan kriittisesti ilman rasismikortin tuomista pöytään.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *