Kohtalon kirves iskee: uusitut ja lopetetut tv-sarjat (kevät 2015)

Saavat jatkoa:

renewals2015.jpg

Kuvat: CBS, ABC, CW, FOX, FOX, CBS, CBS, CBS.

Viime ja toissa viikolla koettiin jänniä hetkiä televisiosarjamaailmassa, sillä suuret kansalliset kanavat (ABC, CBS, NBC, FOX, CW) ilmoittivat syksyn uudesta ohjelmistostaan, ja samalla tuli myös lopullinen tieto monista lopetettavista sarjoista. Nämä kaikki tiedot tulivat tarkoituksella n. viikon sisällä, sillä New Yorkissa oli käynnissä niin sanotut ’upfronts’, missä televisiokanavat esittelevät mainostajille ja medialle syksyn uutta ohjelmistoaan, jolloin luonnollisesti saadaan kuulla, mitkä sarjat eivät enää mahdu syksyn aikatauluihin ja ovat siten käytännössä lopetettuja.

Hyvin suuri osa tämänhetkisistä kansallisten kanavien suosikkisarjoistani saa jatkoa, joten minulle tämä ei ole missään nimessä ollut suruaikaa! Kuulin huhuja esim. Nashville:n ja Bones:in mahdollisesta loppumisesta, mutta molemmat saivat jatkoa, kuten myös uudet suosikkini Scorpion ja Madam Secretary. Pienesti olin huolissani myös Criminal Minds:in puolesta, mutta uuden spin-off -sarjan (Criminal Minds: Beoynd Borders) alkaminen midseasonissa (eli joulun jälkeen) käytännössä vaatii emosarjan vetoavun katsojalukujen vahvistamiseksi. Tästä voi, siis, oikein päätellä, että tämä uusi CM-spin-off sai myös sarjatilauksen kohtuullisen tylsästä backdoor pilot -jaksosta huolimatta! Käytännössä myös Bones-sarjan lopettaminen kesken kaiken on mahdotonsa, sillä yleensä näille pitkille fanisuosikkisarjoille annetaan mahdollisuus tehdä haluamansa lopetus.

 

Eivät saa jatkoa:

cancellations2015.jpg

Kuvat: ABC, CW, NBC, FOX, NBC.

Lopetettavien televisiosarjojen lista ei ole hirveän pitkä ja traaginen minun kannaltani, ja nyt viimein vahvistettiin esimerkiksi Hart of Dixie:n loppuminen, vaikka maaliskuun lopussa nähty neljännen kauden finaalijakso oli tehty aivan selkeästi sarjan finaaliksi. Kovasti olisin halunnut Katherine Heiglin poliittisen jännityssarja State of Affairs:in saavan jatkoa, mutta tämänkin loppuminen osattiin ennalta aavistaa aika selkeästi. Suurimpana yllätyksenä voidaan pitää saippuatrilleri-Kosto:n loppumista neljänteen kauteen! Joitain pieniä huhuja asiasta oli, mutta sarjan lopettaminen julkistettiin varsinaisesti vasta pari päivää ennen sarjan vihoviimeistä jaksoa. Sarjan tekijät tiesivät selkeästi kohtalostaan, sillä viimeinen jakso oli tehty eeppiseksi kokoelmaksi ’what then’ -tyylisiä hetkiä.

 

csi.jpg

Kuva: CBS

Jo kohtalaisen hyvin oli tiedossa legendaarisen CSI: Crime Scene Investigation -sarjan loppuminen, ja arvuuttelua aiheutti enimmäkseen lopettamisen tapa. Lopun merkit olivat ilmassa jo syksyllä, kun ilmoitettiin, että sarjan juuri alkanut 15. kausi lyhenee alkuperäisesti 22:sta jaksosta 18:aan jaksoon. Näin pitkään mukana olleen sarjan ollessa kyseessä, ja kun tiedossa ei ollut mitään näyttelijöihin liittyviä lomatapauksia, tarkoittaa tällainen lyhentäminen usein hiljaista kuolemaa, ja monesti annetaan suosiolla tilaa uusille suosikeille. Viimeisillä hetkillään CSI on antanut vetoapua seuraajallensa, kun CSI: Cyber alkoi maaliskuussa. CSI:n pääjehuna viime vuodet pyörinyt Ted Danson siirtyy Cyber:in puolelle sen toisella kaudella, kun Peter MacNicol poistuu sarjasta. Jotta CSI-emosarjan fanien ei tarvitse tyytyä tavalliseen kausilopetukseen, tehdään sarjalle erillinen televisioelokuva lopettamisen kunniaksi, ja se nähdään syyskuussa! Mukaan ovat lupautuneet vanhoista tutuista CSI-naamoista ainakin William Petersen (Grissom) sekä Marg Helgenberger (Willows)! Juuri näin annetaan kunnolliset jäähyväiset pitkäkestoiselle ja uraauurtaneelle sarjalle!

Lopullisen listan kansallisten kanavien sarjapäätöksistä voit käydä katsomassa esimerkiksi Entertainment Weeklyn sivuilta! Miten omien suosikkiesi kävi?

 

Kommentit (10)
 1. Suren vieläkin tuota Heart on Dixie:tä, mutta Koston loppuminen on ihan hyvä juttu. Olen pitänyt siitä kyllä paljon, mutta varsinkin tämä neljäs kausi on ollut jo hieman liikaa. Miksi pitkittää tälläistä sarjaa, jonka olisi periaatteessa voinut lopettaa jo yhteenkin kauteen?

  En tiedä kuinka iso juttu Amerikoissa ovat Chicago Fire ja Chicago P.D., mutta ovat ehdottomasti omia lemppareitani tällä hetkellä. Ainakin ovat saaneet jatkokaudet. Ja nämä saavat vielä yhden sisarsarjan, Chicago Med:in. 😀 Oletko katsonut näitä? 🙂

  1. Fire ja P.D. ovat suuria jenkeissä. Seuraan molempia netistä rapakon takaa ja nyt kevällä oli triple cross over, jossa tarina alkoi Firesta, liittyi P.D.:hen ja päättyi lopulta Law & Order SVU:ssa ratkaisevasti. Kannattaa jatkaa molempien seuraamista. Ovat parantuneet sarjojen kypsyessä. 

   1. Joo, se parin viikon takainen crossover oli todella hyvä! Suomessa nuo sarjat vaan eivät ole saaneet huomiota juurikaan. Itsekin siis netistä seuraan. 🙂

  2. Alun perin, kun Chicago Fire alkoi, en alkanut seuraamaan sarjaa, kun näytti siltä, että se ei elä kovin pitkään, ja Chicago P.D.:nkin aloittaminen vaikutti pitkään vain epätoivoiselta yritykseltä saada aikaiseksi hyvä ja pitkäaikainen franchise. Nyt mulla on ollut jo jonkin aikaa tarkoitus tutustua varsinkin Fire:en, koska siinä on ihan huippuja näyttelijöitä! 🙂

   1. Kannattaa tutustua. Ja noiden crossover:ien takia pitää ainakin välillä katsoa vähän molempia. 😀

 2. Taas tuli kyllä sellainen infopläjäys että!

  Madame secretary osoittautui ihan kelpo sarjaksi, mutta ihmettelin tässä keväällä Maikkarin menettelyä – ensin kova rummputus uudesta sarjasta, sitten sitä näytetään alkuun kaksi jaksoa viikossa, mutta hetken päästä vain yhtä jaksoa viikossa ja lopulta katkaistaan kesken kauden 12 jakson jälkeen tauolle?! WTF? 

  Tosin Arrowkin jäi ”joulutauolle” jolla on edelleen… Mutta sarjan tuotanto näyttäisi silti saavan jatkoa.

  Omista suosikeista Following tuli tiensä päähän 🙁 Grimm, Arrow, Nashville ja Blacklist onneksi saivat jatkoa. Ja kyllä, katson vähän sitä sun tätä 😉

   

   

  1. Maikkarin toiminta sarjojen esittämisen suhteen on ollut kaikista meidän ilmaiskanavista kaikista järjettömintä, ja tämä on korostunut mulle viimeisen parin vuoden aikana, kun sarjojen esitystahteja on tullut tarkkailtua blogin myötä ihan eri tavalla. Muistat varmaan sen Hart of Dixie -katastrofin? Madam Secretary oli tosiaan kans ihan älytön tapaus: ihmisille luodaan järjetön kiire ja tarve seurata sarjaa, ja sitten se lopetetaan kesken, koska Jenkeissä ei ole vielä ilmestynyt tarpeeksi uusia jaksoja. Mun vanhemmat jäi sarjaan koukkuun ja ovat kyselleet parikin kertaa multa sen jatkumisesta! Voisin mennä antamaan Maikkarille pari oppituntia siitä, kuinka katsojia ja sarjafaneja EI saa kohdella…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *