Kokaiinipomoa jahdataan jälleen: Narcos 2. kausi!

narcos_2._kausi_pablo.jpg

Kolumbian poliisi ja armeija, amerikkalaiset DEA-agentit, muutama kilpaileva rikollisorganisaatio ja lukuisat medialähteet jahtaavat harmaantuvaa kaljamahaista lenkkarimiestä, joka karkasi itse rakennuttamastaan luksusvankilasta. Historia kertoo, miten tarinassa käy, mutta viihdyttävää ajojahtidraamaa voi katsoa Netflixistä, kun Narcos-sarjan 2. tuotantokausi julkaistaan perjantaina syyskuun 2. päivä.

Narcos:in ensimmäinen kausi kävi läpi pitkän ajanjakson amerikkalaisesta ja kolumbialaisesta huumehistoriasta, kertoen kokaiinin kysynnän ja varsinkin tarjonnan räjähtämisestä käsiin ja eritoten huumekuningas Pablo Escobarin noususta maailmanmaineeseen. Escobar nousi pikkutekijästä miljardööriksi oveluuden, älykkyyden ja armottomuuden avulla, ja monen vuoden ajan hän oli käytännössä koskematon. Kun amerikkalaiset ja kolumbialaiset joukot saivat hänet pikkuasioista satimeen, onnistui Escobar järjestämään itsensä kenties historian mukavimpaan vankilaan, ja bisneksen jatkuttua entiseen tapaan hän karkasi virallisten tahojen nenien alta.

Tämä kaikki on historiaa, kuten on tarinan jatkokin. Mutta mitä sitten tapahtui?

narcos_2._kausi_good_guys.jpg

Narcos:in 2. kausi poikkeaa 1. kaudesta merkittävästi ajankaaressa, sillä vuosikymmenen ajan hitaasti kehittyvän tarinan sijaan tällä uudella kaudella keskitytään paljon lyhyempään ajanjaksoon. Escobarin ajojahti käynnistyy ja kiihtyy, ja miehen perässä juoksevat sekä viralliset että rikolliset tahot, mutta Escobarilla on etuna oma organisaationsa sekä tavalliset kolumbialaiset ihmiset, jotka kohtelevat häntä eräänlaisena sankarina. Escobarin tarinan päätös on yleisessä tiedossa, mutta matkan varrella sattuu ja tapahtuu.

Sarjan tekijät ovat tehneet selväksi sen, että Pablo Escobarin tarina päättyy näihin uusiin jaksoihin, eikä sitä yritetä venyttää epäuskottavasti loputtomiin. Yhtä selkeästi tekijät lupaavat kokaiinin tarinan saavan jatkoa, sillä aina riittää halukkaita kalifiksi kalifiksin paikalle. Monet fanit surevat varmasti jo valmiiksi Escobaria esittävän Wagner Mouran poistumista sarjasta, mutta tekijät eivät sulje pois mahdollisuutta näyttää Escobaria hänen seuraajiensa taustatarinoissa. Escobarin viimeiset seikkailut sarjassa kiinnostavat myös hänen veljeään, joka on pyytänyt Netflixiltä mahdollisuutta katsoa jaksot etukäteen, ihan noin niinkuin vain tiedoksi.

https://youtube.com/watch?v=veAoKz8SGBQ

Video: Narcos Season 2 trailer

Narcos-sarjassa on hyvin omaleimainen tunnelmansa, joka syntyy kolumbialaisesta elämänmenosta, latinokulttuurista, huumehöyryistä ja amerikkalaisesta päällepäsmäröinnistä. Ensimmäisen kauden katsottuani halusin opetella lausumaan espanjaa kuin Mouran Escobar, kuunnella vaarallisen vietteleviä kappaleita sarjan soundtrackiltä, ja etsiä käsiini kaikki mahdolliset Escobar-dokumentit (joita onneksi on parikin Netflixissä). Myös DEA-agentti Steve Murphyä esittävän Boyd Holbrookin kertojaääni jää kummittelemaan takaraivoon hyvällä tavalla. Mitä tahansa tämä sarjan toinen tuotantokausi tuo tullessaan, ainakin saan ruutuuni lisää Mouran huikeaa roolityötä Pablo Escobarina!

 

 

 

 

 

The Variety Show on osa Netflixin Stream Teamiä.

Kuvat: Netflix.

Kommentit (2)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *