Kuinka valita arkikiireiden keskellä ne katsottavat televisiosarjat?

tarjoiluvati.jpg

Kiire. Kiire. Aina on kiire. Minulla ei ole lapsia, eläimiä, kalenteria täynnä harrastuksia tai mainittavaa sosiaalista elämää, enkä todellakaan tuhlaa vapaa-aikaani mihinkään niin järkevään kuin siivoamiseen. Silti minullakin on aina kiire, eikä aikaa tunnu jäävän niihin kivoihin juttuihin. Töissä ahdistaa vähän jo päivällä, kun tietää, ettei kuitenkaan ehdi tehdä illan aikana kaikkea mitä haluaisi. Illalla ahdistaa kotona, kun huomaa kuluttaneensa taas turhan puolituntisen tai kokonaisen tunnin internetin syövereissä tai höpötelleensä avokin kanssa yliväsyneenä kaikkea erittäin älyvapaata, mutta silti illan askareet odottavat tekemistä.

irtovuoka.jpg

Siirryttyäni semi-ikiopiskelusta työelämään olen aina ottanut paineita vapaa-ajan suorittamisesta. Nyt, kun on sitä oikeaa vapaa-aikaa, pitäisi muistaa myös siivota. Nyt, kun ei ole huono omatunto tekemättömien opiskeluiden takia, perustanpa paineettoman ja mukavan blogin vapaahetkien ratoksi. Nyt, kun ei ole vastuussa kenellekään muulle kuin itselleen, teen to-do -listoja ja poden huonoa omatuntoa niiden olemassaolosta. Nyt, kun on sitä omaa aikaa, pitäisi siitä muistaa myös, hitto vie, nauttia!

piirakkavuoka.jpg

Rentoutumisen ja nauttimisen ytimessä minulla on varsinkin aikuisiällä ollut jo pitkään (yllättäen) televisiosarjat. Mikään ei saa ajatuksia niin kauaksi stressaavasta työtilanteesta kuin 40 minuuttia lempirikossarjan parissa, eikä mikään saa rentoutumaan huolien keskellä paremmin kuin jakso tai neljä lempikomediasarjaa oman rakkaan vieressä omalla sohvalla. Mutta me arjen suorittajat tuppaamme suorittamaan myös näitä oman rentoutumisen avaintekijöitä. Toisille se voi olla urheileminen veren maku suussa tai leipominen koko ajan hienompaa ja parempaa, vaikka hyväkin riittäisi; minulle se on vielä yhden, vielä yhden, ja vielä yhden jakson katsominen, ei pelkästään rentoutumisen ja nauttimisen takia, vaan myös omassa päässä olevan katsomislistan läpikäymisen takia.

piirakkapelti.jpg

Pitäisi. Pitäisi katsoa nyt uusin lempirealityohjelman jakso, jotta pysyisi kärryillä viihdeotsikoiden voivotteluissa. Pitäisi katsoa uusin fantasiasarjan jakso, koska muuten lukee jostain jotain jännää ennen sen katsomista. Pitäisi katsoa muutama jakso verkkopalvelusta, sillä pian ne poistuvat sieltä ja jää jälkeen ikuisiksi ajoiksi. Pitäisi katsoa omia lempisarjoja, koska nehän ovat omia lempisarjoja. Pitäisi katsoa muiden katsomia ja hypettämiä sarjoja, jotta voi olla hypessä mukana. Pitäisi katsoa trendikkäitä sarjoja, jotta olisi ajan hermolla. Pitäisi katsoa paljon sarjoja, koska miten muuten voi tituleerata itseään televisiosarjabloggaajaksi. Pitäisi katsoa jaksoja sarjoista, koska pitää katsoa jaksoja sarjoista.

minitarjotin.jpg

Dramatisoidakseni tätä jokapäiväistä työmoraalin, omantunnon ja ennakko-odotusten taistelukenttää vielä entisestään sanon sen olevan yksi suurimmista päivittäisistä huolenaiheistani. Ei suinkaan tuleva työpaikan menetys, josta tieto tuli äkkiarvaamatta ja sen kuuluisan puskan takaa. Eikä ainakaan kyseisestä tilanteesta johtuva käynnissä oleva uuden työpaikan metsästys ansioluetteloineen ja työhakemuksineen. Ei myöskään meidän budjetiltaan aivan liian suuret häät, joita työtilanteesta johtuen pitäisi järkevästi ajateltuna pienentää reippaalla kädellä. Ei todellakaan ainakaan oma hiustilanne, joka näyttää liikkuvan jälleen kovaa vauhtia itsestä riippumattomista syistä sinne kaljun suuntaan. Eikä liikunta, jota pitäisi myöskin yrittää harrastaa. Ei edes jatkuvaa huonoa omaatuntoa aiheuttava oma, rakas blogi. Ei, minun suurin huolenaiheeni useimmiten on: minkä televisiosarjan yhden jakson katson, jos ja kun aikaa on katsoa vain yksi ainokainen jakso?

 

Kuvat: The Variety Show (kuvissa kivasta outlet-tapahtumasta pari viikkoa sitten ostettuja keittiöjuttuja, joita pitäisi käyttää)

Kommentit (6)
 1. mä onneksi oon jo niin vanha, että ei ole paineita siivoamisesta tai siitä mitä pitäisi tehdä. ikkunatkin ovat vielä pesemättä, mutta onneksi sälekaihtimet suojaa näkyvyyttä! villakoiria juoksee nurkissa, mutta potkaistaan vähän piiloon… nyt teen sitä, mistä nautin. tälläkin hetkellä käyn läpi sun blogiasi. ja kohta alan syödä iltasalaattia. ja sit pääsen kirjojen pariin. ennen minäkin stressasin paljon enemmän tekemättömästä, oli se sitten lenkillä käynti tai siivoaminen. ota rennosti vaan ja tee sitä, mitä milloinkin haluat. kaikkea ei valitettavasti voi tehdä, mutta valitse se, mikä on mielenkiintoisinta! 🙂

  1. Ei teillä kyllä ikinä mitään villakoiria ole nurkissa, mutta me kaikki tiedetään, miten asian laita on meillä! 😀 Monesti on kiva vaan puuhailla kaikkea sekalaista, ilman sen suurempaa määränpäätä tai tavoitetta.

 2. Voi ei, kurjia työuutisia :/

  Mitä tulee tuohon stressiin TV-sarjoista niin ei voi kuin todeta, että I feel you…mies varsinkin on vähän sellainen stressierkki sen suhteen, että miten hyvin ehtii sarjoja seuraamaan. Siis ihan älytöntä, että TV-sarjojen, jotka on kuitenkin luotu viihteeksi ja täyttämään niitä mahdollisia hetkiä, jolloin ei olisi muuta tekemistä, katselemisesta tulee myös tavallaan sellainen TO DO -listalle sopiva asia!! Mutta niin se vain menee. Aika hölmöä. 🙂

  Arvelisitko muuten meidän tykkäävän Mad Menistä? Tai ootko itse tykännyt/katsonut? Sitä hehkutetaan niin paljon, mutta jotenkin vierastan sitä sarjaa. Toisaalta se vois olla jotenkin virkistävä. (Nimim. Mihin koukuttuisin seuraavaksi…)

  1. Heh, leave it up to me to make something entertaining and interesting a source of stress… 🙂 

   Mulla on ollut alusta asti vaikeuksia Mad Menin kanssa; se on teoriassa tosi hyvä, mutta ensimmäisen parin kauden aikana, mitä oon kattonu, oon huomannu sen olevan aika raskas eikä loppujen lopuksi kovinkaan viihdyttävä. Näistä katsomisista on toisaalta niin kauan, että voin aivan hyvin olla sarjasta nykyään eri mieltä. Onhan se sillä kuuluisalla to-do -listalla mutta myönnettäköön, että aika matalalla.

   Ootteko kattonu HBO Nordicilta esim. Silicon Valleyä tai Hit the Flooria? 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *