Kuulumisia ja intoilua uusista televisiojutuista!

instagramcapture_76a42940-5f9e-4629-833d-8f61fc211127.jpg

Kuva: @mariavarietyshow

Hei, kaikki! Miten teidän viikonloppu on sujunut? Minä pidin pientä blogilomaa, kuten tuntuu kuuluvan ilmoittaa, jos on postaamatta muutamana päivänä. Tämäkin viikko on taas mennyt hurjan nopeasti ohi, ja kaikkea kivaa on tullut puuhattua. Arkipäivien työ, blogi ja sählääminen -putken jälkeen on tuntunut hyvältä vain olla, enkä perjantaina ja lauantaina koskenut esimerkiksi Facebookkiin tai Lilyyn, ja pienesta omantunnon pistosta huolimatta rentoilu on tuntunut aika hiton mukavalta!

Perjantaina riensin töiden jälkeen melkein naapurissa asuvalle Kahvittelijalle kyläilemään, ja pari tuntia sujahti mukavasti höpötellessä. On se niin mukavaa, että pääsee höpöttelemään blogijuttuja jollekin, joka käy itse ihan samoja juttuja läpi! Lauantaina piti heräillä vapaapäiväksi kohtuullisen ajoissa, sillä lähdimme toisen kaasoni kanssa Helsinkiin Save the Date -häämessuille. Ajatus kunnon hääintoilusta oli aika hassun hämmentävä, ja aika pessimistisesti suhtauduin varsinkin ennen messuja, vaikka sinne lähteminen olikin oma ideani. Sain suostuteltua avokin meille kuskiksi, ettei tarvitse miettiä parkkeerausta Kaapelitehtaalla, ja useammaltakin kaverilta hän sai päivän aikana onnitteluja siitä, että onnistui välttämään messuille menon. Kjäh, kjäh, sanon minä, sillä sopimukseen kuuluu, että hän tulee kanssani Turun omille häämessuille ystävänpäivänä! En hirveästi itse saanut messuista irti, sillä meillä ei suunnitella mitään tiettyä teemaa, tila ei vaadi hirveästi koristusta enkä vielä ole varsinaisesti aloittanut hääpukushoppailua. Käytettyjen pukujen myyntiosastolla alkoi masentaa, sillä jälleen kerran minulle kävi selväksi se, että oma makuni hääpukujen suhteen ei sovi yhteen ainakaan suomalaisen hääpukumuodin kanssa.

instagramcapture_e199215b-8503-4127-b58c-109b4936425c.jpg

Kuva: @mariavarietyshow

Haluni rentoutua blogin suhteen on käynyt taistelua kaikkien ajankohtaisten televisiojuttujen kanssa, ja tässä tapauksessa kärsii yksittäiset postaukset esimerkiksi HBO Nordicin uutuuksista sekä Hero TV:n aloittamisesta. Sain viikko sitten perjantaina postissa HBO Nordicilta yllä olevan kuvan esikatseluesitteet sarjoista The Comeback (2. kausi 10.11.), The Newsroom (3. kausi 10.11.) ja Getting On (2. kausi 10.11.), ja bloggaajan dilemma nosti päätään heti! En itse seuraa vielä mitään näistä kolmesta sarjasta, joten en oikein voi katsoa näitä uusien kausien esikatseluita, mutta hirveästi kutkuttaisi leikkiä toimittajaa ja katsella ihan omia ennakkokatseluita. Hei, noissa DVD-levyissä on printattuna oma nimeni! 😀 Lopussa järki voitti turhamaisuuteni, mutta jotain hyvää tästä seurasi: tsekkasin HBO Nordicilta Getting On -sarjan ensimmäisen kauden ensimmäisen jakson, ja veikkaisinpa jatkavani sarjan katsomista. Omalaatuista huumoria viljelevä sairaalasarja uponnee kaikille, jotka kohtaavat omassa työssään paljon outoja sääntöjä tai erilaisia tavoitteita jahtaavia ihmisiä. Minua viehätti myös käytännön kannalta kausien pituus: molemmilla kausilla on vain kuusi puolituntista jaksoa, joten kerrankin koko sarjan voi katsoa suhteellisen helposti ja nopeasti läpi. The Comeback on puhututtanut Yhdysvalloissa kohtuullisen paljon, sillä se lasketaan jossain määrin kulttisarjaksi, ja The Newsroom on kohtuullisen arvostettu draamasarja Aaron Sorkinilta. Kannattaa myös huomioida, että nämä sarjat ovat HBO:n omaa tuotantoa, sillä HBO Nordichan levittää paljon myös muiden kanavien alkuperäissarjoja.

hero.jpg

Kuva: @herotvsuomi

Huomenna on jännät paikat, kun Hero TV aloittaa lähetykset klo 18! Minua jännittää ihan eri syystä huominen, sillä ainakaan tähän mennessa Soneran hallinnoimassa Turun kaapelissa ei näy Hero TV:n virityskuva kanavalla 14. Kohtuullisen pitkään tietoa Soneran sivuilta etsittyäni kävi ilmi, että kanava ei todellakaan automaattisesti ala näkymään huomenna Turun kaapelitalouksissa, että Soneralla vielä pohditaan tämän ilmaiskanavan jakeluun laittamista. Mitä ihmettä?!? Jos teistä joku tietää enemmän televisiojakelusta tai Soneran politiikasta uusien kanavien lisäämisen suhteen, otan mielelläni kommentteja vastaan. Turun Kaapelitelevisio siirtyi Soneran hallintaan muutama vuosi sitten, ja nyt törmäsin ensimmäiseen oikeaan harmitukseen (ilmaisien bonuskanavien puuttumisen ja huonohkon tiedottamisen lisäksi).

Suurin osa Heron sarjoista jatkaa siitä, mihin niiden suhteen on jääty Nelosen median muilla kanavilla, eli esimerkiksi Mad Men ja Dexter jatkavat 7. kauden jaksoin ja Nurse Jackie uusin kolmannen kauden jaksoin. Kaksi sarjaa aloittaa kuitenkin ihan uusina sarjoina Suomessa television puolella, kun Happy Endings ja Fargo aloittavat heti huomenna ensimmäiset jaksonsa. Molempien sarjojen ma-to -jaksot uusitaan perjantaisin ja sunnuntaisin, joten oman katselutahdin voi päättää hiukan joustavammin kuin perinteisen television suhteen on totuttu. Arki-illoissa nähdään myös elokuvia, mikä ei sekään väärin ole. Hero TV:n nettisivuilla on myös hauska kilpailu, jossa voi voittaa televisioillan itselleen ja kavereilleen Helsingissä. Heron avajaisbileitä juhlittiin torstaina Helsingissä, ja ainakin tätä bloggaajaa harmittaa, ettei kutsua kolahtanut näin ainutlaatuiseen tapahtumaan!

//www.youtube.com/embed/uT0af3DM6hc

Video: The Bachelor season 19 promo

Tähän loppuun päivän piristykseksi esitän The Bachelor -sarjan uusimman kauden promovideon, joka julkaistiin muutama päivä sitten. Chris Soules on ihan oikea maanviljelijä Iowasta, ja hänen kautensa tagline onkin ”Traditional. Classic. All-American.”, mikä tuodaan tässä videossa esille hyvin maanläheisellä tavalla. Enjoy!

Hyvää alkavaa viikkoa! 🙂

 

Kommentit (6)
 1. Pakko kai katsoo nyt vihdoin ja viimein toi Happy Endings… 😀 Ensitöiks varmaan pitää tarkastaa et näkyykö täälläkään toi kanava!?

   

  ps. Millaisen hääpuvun haluat? =)

  1. Mäkin haluan tietää millaisen mekon haluat! (:

  2. Noh, ensinnäkin haluan kunnon helman, vaikka tylliä, ihan ballgown-tyylisesti, ja ehkä mielellään ilman laahusta. Haluan jonkinlaiset hihat, ettei tuu ihan alaston olo eikä tartte ressata selkäläskejä ym. 😀 Suurempi lista onkin asioista, joita en halua: perinteinen a-linjainen vyötärö-lantio-linjalta vedostettu olkaimeton mekko pienellä laahuksella, tai minkäänlainen merenneitohelmainen puku (nämähän siis kattaa n. 90% Suomen hääpuvuista). Eli siis ihan helppo keikka edessä. 😀

   1. hmm! ootko miettinyt et alkaisit häämekkoturistiksi, lentäisit ympäri eurooppaa etsien sitä oikeaa mekkoa? 😀

 2. The Newsroomin ykköskausi oli tosi hyvä, lähinnä kyllä karismaattisten näyttelijöiden ansiosta. Kakkoskausi jäi kesken, koska oli aika raskasta seurattavaa. Sitten kun oon skarpimmalla tuulella eli en niin väsynyt niin aion kyllä jatkaa seuraamista. Tosi hauskaa oli, kun kävit, on kyllä virkistävää jutella blogiasioista kanssabloggaajan kanssa! Esikoinen oli tulkinnut sen lampaiden laskemisen siten, että kun laittaa silmät kiinni näkee kolme lammasta ja sitten voi nukahtaa 🙂

  1. Täytyy sitten vaan toivoa, et S. näkee ne kolme lammasta; muuten voi tulla nukuttamisesta vahingossa aika hankalaa! 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *