Linnan juhlat 2015: Tuntemattomat huiput

linnan_juhlat_2015_ellen_eftestol-wilhelmsson.jpg

On aika hirveää aloittaa Linnan juhlien parhaimpien pukujen esittely näin hirveän huonolaatuisella kuvalla, mutta yli tunnin uurastamisen jälkeenkään en löytänyt itsenäisyyspäivän vastaanoton video- tai kuvamateriaalista varsinaista kuvaa puvusta, joten saatte tyytyä ruutukaappaukseen Yle Fem -kanavan juhlalähetyksestä. Tämän aivan upean ja kansainvälisen puvun kantaa arvokkaasti Helsingin yliopiston kansleri Thomas Wilhelmssonin vaimo Ellen Eftestöl-Wilhelmsson, yliopiston professori hänkin. Puku näkyy parhaiten Yle Areenan videossa noin kohdassa 1:40:55! Puvun etsimistä haittasi se, että Yle TV1 pätkäisi juuri näitä vieraita ennen lähetyksen pääuutislähetystä varten, eikä edes Yle Areenan puolella näkynyt sen aikaisia vieraita. Onneksi on Yle Fem.

linnan_juhlat_2015_heidi_huhtamaa.jpg

Toinen suosikkipukuni ei sekään hämmästyksekseni päätynyt millekään parhaita asuja luettelevalle listalle, mutta otsikoihin sen kantaja pääsi joka tapauksessa. Entisen pääministeri Matti Vanhasen seuralaisena juhlissa nähtiin ensimmäistä kertaa hänen uudehko naisystävänsä Heidi Huhtamaa, joka on aikaisemmin pysytellyt yksityishenkilönä. Huhtamaan asu oli vaivattoman upea, glamorous mutta kantajansa ansiosta vaatimaton kaikessa loistokkuudessaan. Tästäkin asusta kannattaa katsoa videopätkä Yle Areenasta!

linnan_juhlat_2015_sofia_vikman.jpg

Mielestäni upeasti itsensä ja pukunsa kantoi kokoomuksen kansandustaja Sofia Vikman. Sanojen kaikessa positiivisessa merkityksessä pitkä ja näyttävä nainen niin sanotusti owned the dress! Puku istui erinomaisesti, puvun väritys sopi Vikmanin ihon sävyyn hyvin, ja meikki sekä kampaus toimivat kokonaisuudessa upeasti. Olen jo aiempinakin vuosina ihaillut Vikmanin itsevarmaa esiintymistyyliä, joten täytyy ensi vuonna muistaa tarkkailla häntä jo valmiiksi.

linnan_juhlat_2015_heli_jarvinen.jpg

Tiedän, että tämän puvun nähdessään jotkut ihmiset heittävät naureskelevia kommentteja verhoista tai pöytäliinoista, mutta minun mielestäni vihreiden kansanedustaja Heli Järvisen puku oli aivan upea! Parhaiten tämäkin puku tulee esille liikkuvassa kuvassa, sillä sen alushame ja leikkaus saa helman heilumaan ihanan vanhanaikaisesti, ja erityisesti pidin 1800-luvun lopun muodista muistuttavasta turnyyrimäisestä takaosasta. Myös avonainen selkä yllätti positiivisesti sekä etuosan korsettimainen leikkaus. Järvinen onnistui printtikankaisella puvullaan välttämään vastaavanlaisten printtipukujen pahimmat sudenkuopat, joten pisteet hänelle!

linnan_juhlat_2015_saara-sofia_siren.jpg

Toinen minua ihastuttanut printtipuku on turkulaisen kokoomuksen kansanedustaja Saara-Sofia Sirénin. Turun jokirantaa kuvaavan Vallilan Aurajoki-kankaan on muokannut upeaksi juhlapuvuksi paraislainen MyOlsson-vaatemerkki. Olen tähän kuosiin ja MyOlssonin mekkoihin törmännyt aikaisemminkin, mutta en olisi uskonut, kuinka hienon iltapuvun materiaalista saa aikaiseksi!

linnan_juhlat_2015_heidi_suur-hamari.jpg

Linnan juhliin kutsun saanut tanssija Heidi Suur-Hamari jäi lehtijutuissa miehensä paralumilautailija Matti Suur-Hamarin varjoon, ja monille jäikin varmasti sellainen kuva, että miehen meriiteillä pariskunta oli juhlimassa. Miehensä paralumilautailija Matti Suur-Hamarin seurana juhlinut tanssija Heidi Suur-Hamarin persoonallinen mutta täysin juhlaan sopiva tyyli osoittaa, miten voi olla rohkeasti omannäköisensä ja samalla kunnioittaa juhlan luonnetta. Tässä on myös hyvä osoitus siitä, miten vaaleanpunaisen punkhiustyylin voi vetää hyvin. (Edit: kutsu tuli oikeasti herralle, mutta yksi lehtiartikkeli virheellisesti kertoi kutsun tulleen rouvalle; pahoittelut sekaannuksesta!)

Muista onnistujista voisin mainita esimerkiksi Heidi Niemisen ja Elina Kivisen sekä ne lukuisat niin sanotut nimettömät vieraat, jotka onnistuivat olemaan tyylikkäitä ja arvokkaita hyvin istuvissa puvuissa. Minua ei tänä vuonna innostaneet juhlijoiden suuret nimet ja ne, joiden asuja odotetaan vuodesta toiseen. Monet heistä, kuten Maria Guzenina, Jaana Pelkonen ja Nasima Razmyar, olivat toki upeita ja onnistuneita mutta eivät sykähdyttäneet minua mitenkään erityisesti. Nautinkin eniten niiden tavallisempien vieraiden, avecien ja saattajien, asujen tarkkailusta, sillä heillä ei ole tarvetta tai halua ylilyönteihin ja ovat siten monesti onnistuneempia kuin suuremmat tähdet.

 

Löytyykö sinulta suosikkia tämän vuoden juhlijoista? 🙂

 

 

 

 

Kuvat: Yle Fem (ruutukaappaus), MTV3, Anna, Ilta-Sanomat, Saara-Sofia Sirén, Iltalehti.

Kommentit (4)
  1. Mua harmitti, kun Sanna Marin, jolla oli ihana Marimekon uniikkipuku, ohitettiin täysin niin tv-lähetyksessä kuin kuvakoosteissa. En vieläkään ole löytänyt kunnollista kuvaa tuosta mekosta!

    http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1195009370748/artikkeli/sanna+marin+kommentoi+linnan+juhlista+pois+jaaneita+minulle+tama+on+suuri+kunnia+.html

    1. Mielestäni vahtasin kyllä kaikki kättelyt, mutta tuo ihana puku minultakin taisi mennä ohi! Upeat värit! 🙂

  2. Tänä vuonna oli mukavaa katsoa lähetystä Linnan juhlista, sillä mielestäni siellä ei ollut mitään todellista floppia, jota kohtaan olisi tuntenut myötähäpeää. Sitä ihmettelen vähän, että juhlakampaus kuuluu iltapuvun kanssa yhteen, mutta ihan kuin joltakin olisi jäänyt kampaus kokonaan laittamatta. Olenkohan vähän vanhanaikainen? 🙂

    1. Oli kyllä mukava katsoa enemmän sellaista tasaisen tyylikästä kuin huippuja ja hirvityksiä! Nykyään juhlakampaukset ovat aika rentoja, ja kunnon juhlakampauksia pidetään jopa Linnan juhliin liian tiukkiksina. Monesti kyllä näyttää siltä, ettei juhlija ole välttämättä edes harjannut hiuksia! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *