Love Actually sai jatkoa!

Red Nose Day Actually NBC.jpg

Oletko usein miettinyt, mitä Love Actually -elokuvan (suom. Rakkautta vain) hahmoille kuuluu? Hyvät ja mieleenpainuvat elokuvat tunnistaa siitä, että hahmot jäävät katsojien mieliin todellisina henkilöinä, joiden myöhempiä vaiheita tulee helposti mietittyä. Yhden kaikkien aikojen parhaimman romanttisen komedian ja jouluelokuvan fanien ei tarvitse enää tätä pohtia, sillä Love Actually sai pienimuotoisen jatko-osan lyhytelokuvan muodossa!

Vuonna 2003 julkaistu Love Actually sai jatkoa brittiläisen Comic Relief -hyväntekeväisyysjärjestön Red Nose Day -tempauksessa, joka Suomessakin tunnetaan Nenäpäivän nimellä. Ensimmäinen versio lyhytelokuvasta sai ensi-iltansa maaliskuun 24. päivä BBC:n Red Nose Day -lähetyksessä, ja toinen versio nähtiin vastaavassa amerikkalaisessa hyväntekeväisyyslähetyksessä toukokuun 25. päivä NBC-kanavalla.

https://youtube.com/watch?v=–oXHLZU6UE

Video: Red Nose Day Actually: The Love Actually Reunion 14 Years in the Making (NBC)

Suurin osa rakastetun elokuvan päänäyttelijöistä palasi tekemään myös tämän jatko-osan, mutta muutaman mieliin jääneen hahmon kohtalo jää mietityttämään jatkossakin. Alan Rickmanin viimevuotisen kuoleman takia hänen hahmonsa sekä tämän vaimo (Emma Thompson) jäivät pois uudesta lyhytelokuvasta, sillä ohjaaja-käsikirjoittaja Richard Curtisin mukaan komediallista hyväntekeväisyyssisältöä ei voi kirjoittaa hahmolle niin pian sen esittäjän poismenon jälkeen, koska tunteet ovat vielä liikaa pinnassa. Pois ovat ruudusta jääneet myös Martin Freemanin ja Joanna Pagen ihanat John ja Judy sekä Kris Marshallin hurmaavan optimistinen naisten rakastaja Colin.

On aivan ihanaa nähdä tutut hahmot uudestaan, mutta samalla on hämmentävää, sillä positiivisesta yleistunnelmasta huolimatta jotkut hahmot tuntuvat vähän vierailta. Jokainen hahmo saa vain pari minuuttia kuulumisten päivittämiseen, joten väkisinkin tapaaminen jää hieman ohueksi. Oma lempihahmoni on tässä jatko-osassakin Hugh Grantin esittämä pääministeri, joka tanssahtelee jälleen ympäri Downing Streetin virka-asuntoaan, tosin charmantisti vanhentuneena hänkin.

 

Kuka on sinun lempihahmosi Love Actually -elokuvassa? 🙂

 

 

 

 

 

Kuva: NBC.

Kommentit (5)
  1. Olipas jotenkin ihana startti päivään katsoa tämä!

  2. Ehdin jo innostua, että kyseessä olisi kokopitkä elokuva! Kiva kuitenkin, että edes lyhyempi pätkä! Oma suosikkini on myös hömelö pääministeri 🙂

    1. Ymmärsin Curtisin haastatteluista, että hän innostui niin paljon tällaisesta minijatkosta, että saattaa tehdä perustamansa Comic Reliefin merkeissä vastaavia projekteja muillekin elokuvillensa. Olisi niin ihanaa nähdä jatkoa esim. Notting Hill:in tarinalle! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *