Mitä jäi Euroviisuista käteen?

Viime yönä juhlittiin Euroviisujen parissa, kun katsojille näytettiin suorassa lähetyksessä 27 esitystä ja perinteisesti järjettömän pitkä ääntenlaskurituaali. Innostuin itsekin katsomaan lähetyksen loppuun asti, enkä edes istunut kisakatsomossa yksin! Tässä muutamia haaviin tarttuneita mietteitä eilisillan suhteen:

  • Mitä teimme vanhoissa Euroviisuissa ilman Twitteriä ja Instagramia? Tylsien esitysten aikana on hyvä kirjoittaa omia mielipiteitä ja katsoa Euroviisujen viralliselta Instagram-tililtä kulissien takaisia kuulumisia! Tänä vuonna myös jokaisella maalla oli valmiiksi annettu lyhennetty hashtag.
  • Kaikista tunnetuista euroviisukliseista huolimatta on yllättävän vaikeaa yrittää selittää viisuista vain hyvin vähän tietäville kisakatsomolaisille, mikä on sitä tutuinta Euroviisu-kauraa.
  • Kun kaikki omat suosikit ovat jo esiintyneet, voi aivan hyvin katsella koko kisakatsomon voimin YouTubesta menneiden viisuvuosien ihastuttaneita ja vihastuttaneita esityksiä, ja silti voi kääntää suoran lähetyksen puolelle juuri parahiksi viimeisenä esiintynyttä Italiaa varten.
  • On muuten hippasen rasittavaa katsoa viisuja samalla, kun joku nimeltä mainitsematon avokki seuraa Redditin livekommentointia aiheesta. Toinen repeilee aivan käsittämättömän sopimattomissa kohdissa, koska seuraa itse lähetystä vain puolella silmällä eikä kuuntele lainkaan, kun vieressä yritetään tiivistää euroviisuneitsyeille, miten Euroviisut ovat jo pitkään ajaneet seksuaalivähemmistöjen asiaa.
  • Miten on mahdollista, että tällä tekniikan aikakaudella kadotetaan suorassa lähetyksessä kolmekin eri maata?
  • Itävalta järjesti ihan kivat viisut, mutta livelähetyksessä homma ei kyllä sujunut monessakaan kohtaa ihan putkeen, ja eniten pisti vihaksi voittaja Måns Zelmerlöwin seisottaminen lavalla voittohehkutusten jälkeen ilman sen kummempaa ohjausta seuraavista hetkistä.
  • Conchita oli yllättävän hyvä juontaja, mutta jonkun olisi pitänyt kieltää muiden juontajien keskustelut hänen kanssaan; vitsit oli huonoja, ja Conchita oli kiusaantuneemman näköinen kuin jos olisi ollut Putinin haastateltavana.
  • Olihan se hyvä, että Ruotsi voitti eikä Venäjä. Kaikista mieluiten olisin silti nähnyt voittajina lavalla Viron ihanat Stigin ja Elinan!
  • Aika noloa, että kaikin puolin mukavan rokahtavan biisin esittänyt isäntämaa Itävalta jäi kokonaan pisteittä tehden siten parillakin tavalla epämiellyttävää viisuhistoriaa. 

Katsoitko sinä Euroviisuja? Mikä jäi illasta mieleen?

 

Kuva: Eurovision

Kommentit

HanKo
Running on Tofu

Meidän viisukatsomossa oli tänä vuonna oikeen videotykki, kun paikalla ei ollut telkkaria ollenkaan. Toiselta tietokoneen ruudulta hoksattiin laittaa jossain vaiheessa näkymään viittomakielinen versio ja se oli kyllä hulvattoman hauskaa seurattavaa. :D Tulkit tuntui olevan enemmänkin kokonaisvaltaisia miimikkoja, niin hyvin ne esityksiin eläytyi. :D

Maria Hakkala

Uuu, videotykki! Nice! :) Ei mikään ihme, että tulkit eläytyy, kun noissa esityksissä varsinkin on niin paljon eri tunteita visuaalisesti ja lyriikassakin! :)

hellin sininen (Ei varmistettu) http://sinistapintaa.blogspot.fi

Jaksoin katsoa loppuun asti, tosin yksin jouduin katsomaan kun mies väsähti jossain 20. biisin kohdalla. En olisi itsekään varmaan jaksanut katsoa ilman hauskoja kommentaattoreita. Täytyy kyllä sanoa, että olin iloinen Ruotsin voitosta, vaikka Latvia olikin suosikki!
Onneksi ei ollut sellasta tyypillistä diskojytkettä kovinkaan paljon, vaan monta hyvää ja erottuvaa biisiä. Showt olivat hienoja niidenkin biisien kohdalla, kun musa ei innostanut (en tykkää niistä kiekumisballadeistakaan.. eli miksi ylipäätään katson viisuja :D?).

Maria Hakkala

Välillä tuli kyllä repeiltyä varsinkin Cristal Snow'n jutuille! :D

Ihan kamalaa kuraa ei finaalissa kyllä hirveästi ollut, ja kaikista räikein euroviisumaisuuskin loisti poissaolollaan (paitsi ehkä Serbia). Mä tykkäsin kyllä paljon yleisesti lavasteista ja valoshow'sta! :)

saippis
Saippuakuplia

Minulla on spekulaatio: yhteys katkesi muutaman maan kohdalla, koska yritettiin säästää aikaa ääntenlaskussa. Hahaa, olen salaliittoteoreetikko:D mutta perushyvät viisut oli kyllä. Ihana se Viron Elina ku tirautti kyyneliä esityksessä. Meni muutama kylmäväre pitkin selkäpiitä.

Latvian biisi soi mulla edelleen päässä ja se on kyllä ehottomasti yks mun all time lemppareista.

Ehkä tympeintä näissä viisuissa oli, ettei sellasta kunnollista äänestysjännitystä päässy tulemaan, kun kolme maata dominoi. Ja raukka Itävalta, kun ei saanu yhtään pistettä...piano parka. All for nothing.

Maria Hakkala

Muutne hyvä spekulaatio, mutta ne maat silti näytettiin siinä ihan viimeseks! :D

Joo, Elinan kyynel oli ihana! Ja voi, Itävaltaa! Ihan hyvät viisut, joo, mutta kyllä joitakin juttuja olis voinut muuttaa tosiaan. :)

Kommentoi