Mitä jäi Euroviisuista käteen?

eurovision_2015_sweden.jpg

Viime yönä juhlittiin Euroviisujen parissa, kun katsojille näytettiin suorassa lähetyksessä 27 esitystä ja perinteisesti järjettömän pitkä ääntenlaskurituaali. Innostuin itsekin katsomaan lähetyksen loppuun asti, enkä edes istunut kisakatsomossa yksin! Tässä muutamia haaviin tarttuneita mietteitä eilisillan suhteen:

 • Mitä teimme vanhoissa Euroviisuissa ilman Twitteriä ja Instagramia? Tylsien esitysten aikana on hyvä kirjoittaa omia mielipiteitä ja katsoa Euroviisujen viralliselta Instagram-tililtä kulissien takaisia kuulumisia! Tänä vuonna myös jokaisella maalla oli valmiiksi annettu lyhennetty hashtag.
 • Kaikista tunnetuista euroviisukliseista huolimatta on yllättävän vaikeaa yrittää selittää viisuista vain hyvin vähän tietäville kisakatsomolaisille, mikä on sitä tutuinta Euroviisu-kauraa.
 • Kun kaikki omat suosikit ovat jo esiintyneet, voi aivan hyvin katsella koko kisakatsomon voimin YouTubesta menneiden viisuvuosien ihastuttaneita ja vihastuttaneita esityksiä, ja silti voi kääntää suoran lähetyksen puolelle juuri parahiksi viimeisenä esiintynyttä Italiaa varten.
 • On muuten hippasen rasittavaa katsoa viisuja samalla, kun joku nimeltä mainitsematon avokki seuraa Redditin livekommentointia aiheesta. Toinen repeilee aivan käsittämättömän sopimattomissa kohdissa, koska seuraa itse lähetystä vain puolella silmällä eikä kuuntele lainkaan, kun vieressä yritetään tiivistää euroviisuneitsyeille, miten Euroviisut ovat jo pitkään ajaneet seksuaalivähemmistöjen asiaa.
 • Miten on mahdollista, että tällä tekniikan aikakaudella kadotetaan suorassa lähetyksessä kolmekin eri maata?
 • Itävalta järjesti ihan kivat viisut, mutta livelähetyksessä homma ei kyllä sujunut monessakaan kohtaa ihan putkeen, ja eniten pisti vihaksi voittaja Måns Zelmerlöwin seisottaminen lavalla voittohehkutusten jälkeen ilman sen kummempaa ohjausta seuraavista hetkistä.
 • Conchita oli yllättävän hyvä juontaja, mutta jonkun olisi pitänyt kieltää muiden juontajien keskustelut hänen kanssaan; vitsit oli huonoja, ja Conchita oli kiusaantuneemman näköinen kuin jos olisi ollut Putinin haastateltavana.
 • Olihan se hyvä, että Ruotsi voitti eikä Venäjä. Kaikista mieluiten olisin silti nähnyt voittajina lavalla Viron ihanat Stigin ja Elinan!
 • Aika noloa, että kaikin puolin mukavan rokahtavan biisin esittänyt isäntämaa Itävalta jäi kokonaan pisteittä tehden siten parillakin tavalla epämiellyttävää viisuhistoriaa. 

Katsoitko sinä Euroviisuja? Mikä jäi illasta mieleen?

 

Kuva: Eurovision

Kommentit (6)
 1. Meidän viisukatsomossa oli tänä vuonna oikeen videotykki, kun paikalla ei ollut telkkaria ollenkaan. Toiselta tietokoneen ruudulta hoksattiin laittaa jossain vaiheessa näkymään viittomakielinen versio ja se oli kyllä hulvattoman hauskaa seurattavaa. 😀 Tulkit tuntui olevan enemmänkin kokonaisvaltaisia miimikkoja, niin hyvin ne esityksiin eläytyi. 😀

  1. Uuu, videotykki! Nice! 🙂 Ei mikään ihme, että tulkit eläytyy, kun noissa esityksissä varsinkin on niin paljon eri tunteita visuaalisesti ja lyriikassakin! 🙂

 2. hellin sininen
  24.5.2015, 18:02

  Jaksoin katsoa loppuun asti, tosin yksin jouduin katsomaan kun mies väsähti jossain 20. biisin kohdalla. En olisi itsekään varmaan jaksanut katsoa ilman hauskoja kommentaattoreita. Täytyy kyllä sanoa, että olin iloinen Ruotsin voitosta, vaikka Latvia olikin suosikki!
  Onneksi ei ollut sellasta tyypillistä diskojytkettä kovinkaan paljon, vaan monta hyvää ja erottuvaa biisiä. Showt olivat hienoja niidenkin biisien kohdalla, kun musa ei innostanut (en tykkää niistä kiekumisballadeistakaan.. eli miksi ylipäätään katson viisuja :D?).

  1. Välillä tuli kyllä repeiltyä varsinkin Cristal Snow’n jutuille! 😀

   Ihan kamalaa kuraa ei finaalissa kyllä hirveästi ollut, ja kaikista räikein euroviisumaisuuskin loisti poissaolollaan (paitsi ehkä Serbia). Mä tykkäsin kyllä paljon yleisesti lavasteista ja valoshow’sta! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *