Mitkä TV-sarjat jäävät syövän takia väliin?

Olen tällä hetkellä syöpähoidoissa levinneen melanooman takia, ja luonnollisesti käytän televisiosarjoja viemään ajatukseni muualle hyvin vakavasta tilanteesta. On kuitenkin pino sarjoja, joiden pariin en voi etsiytyä, koska niiden aiheet yksinkertaisesti liippaavat liian läheltä.

 

The Big C (Showtime, 2010-2013)

Tämä on tietääkseni ainoa televisiosarja, jonka pääaihe on syöpä. Joskus useampi vuosi sitten katsoin sarjaa yhden kauden verran, ja muistin mielestäni ihan selkeästi päähenkilö Cathyn (Laura Linney) sairastavan rintasyöpää, mutta nyt tätä blogitekstiä kirjoittaesssani tarkastin asian Wikipediasta, ja Cathyn syöpä olikin levinnyt melanooma, niin kuin minullakin. Vielä suurempi syy olla katsomatta tätä sarjaa juuri nyt.

Monihan pystyisi hakemaan tällaisesta sarjasta vertaistukea, mutta minä tuppaan eläytymään televisiosarjoihin niin paljon, että tämä sarja ei todellakaan olisi katsomislistallani, vaikka syöpä olisikin eri.

Parenthood (NBC, 2010-2015)

Aivan ihanan sarjan loppu on minulta vieläkin katsomatta paristakin syystä. Sarja katosi katselulistaltani muistaaksi neljännellä kaudella muiden kiireiden takia, mutta viimeisen vuoden aikana olen kovasti halunnut palata tämän perhedraaman feel good -tunnelmaan, siihen kuitenkaan pystymättä.

Bravermanin suurta perhettä seuraava sarja sisältää yhden syöpätarinan, ja hahmoa tai tarinan päätöstä sen kummemmin paljastamatta voin sanoa, että tämä juonikuvio estää minua tällä hetkellä tarttumasta sarjaan. Haluaisin katsoa sarjan loppuun, mutta ensin haluaisin katsoa ensimmäiset kaudet uudestaan, jotta olisin täysillä kuvioissa mukana. Ehkä kaipuu sarjan pariin ylittää jossakin vaiheessa syöpätarinan välttelyn pelon.

Nashville (ABC/CMT, 2012-2018)

Kantrimusiikin maailmaan sijoittuva sarja on yksi ehdottomista lempisarjoistani, mutta sen katsominen tökkäsi minulla viime vuoden lopulla omaan syöpädiagnoosiini ja samanaikaisesti sarjassa esitettyyn dramaattiseen tarinaan. Erään hahmon tulevaisuus ja identiteetti musiikin parissa ovat vaarassa, ja vaikka tilanne onkin eri kuin minun, en silti pystynyt tuolloin sarjaa jatkamaan.

ABC-kanavalta CMT-kantrimusiikkikanavalle siirtynyt sarja loppui tänä kesänä, ja aivan varmasti minun pitäisi päästä tuon yhden tarinan yli, jotta voisin katsoa tämän huikean sarjan loppuun!

 

 

 

 

Kuvat: Showtime, NBC, ABC.

Kommentit

sikso (Ei varmistettu)

Ymmärrän hyvin tunteesi, vaikka tarina ei olekaan ihan sama, se koskettaa omia tunteita ja ajatuksia ihan liikaa. Minulle kävi vähän samallalailla, kun menetin siskoni, tuntui että lähes joka sarjassa joku menetti sisaruksensa tai oli joskus menettänyt. Nämä tarinat menivät liian ihon alle ja sitä uppoutui ihan liian syvälle näyttelijöiden esittämiin tunteisiin, mistä oli kovin vaikeaa päästä irti.
<3 <3

Kommentoi