MTV3: Worst TV Scheduling EVER

Sydänmailla

Kuva: MTV3 / CW

Kirjoitin blogini alkutaipaleella elokuussa Hart of Dixie -nimisestä amerikkalaisesta sarjasta, joka kertoo Rachel Bilsonin (The O.C.) näyttelemästä newyorkilaislääkäristä, joka muuttaa Alabaman sydänmaille oppiakseen enemmän ihmisläheisyydestä ammattiaan varten. Sarjasta esitetään paraikaa Yhdysvalloissa kolmatta tuotantokautta, ja olen odottanut kieli pitkällä, koska tämä herttainen ja hauska sarja saadaan Suomeen. Bongasin eilen töissä Hesarin TV-liitteen pienestä sivumaininnasta, että sarja alkaa tiistaina 7.1. MTV3:lla. Esitysaikana on niinkin ihana kuin klo 8.50 aamulla

Kuva: CW

Usein pyörittelen silmiä televisiokanavien aikataulutusratkaisuille, mutta ymmärrän kyllä realistisesti, että Yhdysvalloissa primetimeen kuuluvat sarjat eivät välttämättä ole täysin samoin tavoin suomalaiseen makuun uppoavia. Yleensä suuren profiilin sarjat näytetään Suomessa klo 20, 21 tai 22, ja kaikki muut sarjat piilotetaan joko myöhäisyöhön, loppuiltapäivään tai viikonloppuihin. Suomessa eniten tilaa saa mainosrahoitteisilla kanavillakin parhaaseen katseluaikaan hämmentävän paljon muut kuin sarjat. Ehkä Suomessa ei uskota sarjojen menestykseen, koska niiden katsomiseen pitää tavalla tai toisella sitoutua. Äkkiseltään vilkaistuna tiistaina 8.1. illan parhailla paikoilla suurimmilla kanavilla on tositv:tä ja sarjoja suurin piirtein samoissa määrissä. Aivan varmasti olisi tälle sarjalle saatu tilaa muualtakin kuin aamun surkeasta katseluajasta! Työkaverini kommentoi tähän semisarkastisesti, että kiva kun MTV3 on ajatellut työttömiäkin.

Kuva: CW

Kuten kirjoitin aikaisemmassa jutussani tästä sarjasta, Hart of Dixiessä on paljon yhtymäkohtia muihin Suomessa menestyneisiin sarjoihin: Villi Pohjola (kaupunkilaislääkäri pikkukaupungissa), Gossip Girl (vaatteet, tyyli, sosiaalinen media) ja Gilmoren tytöt (hassu pikkukaupunki hassuine sivuhahmoineen) näin mainitakseni muutaman. Jo Rachel Bilsonin mukanaololla MTV3 olisi pystynyt suhteellisen helposti markkinoimaan sarjan halutulle 15-30 -vuotiaat naiset -demoryhmälle (keksitty demoryhmä, todellinen kiinnostuneiden keski-ikä). Ymmärrän kyllä, että markkinointi ei ole ilmaista, mutta se, että sitä ei tehdä ollenkaan, on ihan käsittämätöntä. Sarjan oma sivu MTV3:n netissä on myös keskeneräinen ja yksinkertaisesti karu, vaikka jo pelkästään sarjan promokuvien perusteella saisin jo viidessä minuutissa paremman sivun rakennettua. En ymmärrä, miten sarjaa voidaan näin hylkiä, sillä ei sarjojen ostaminen Suomeen ole ikinä ilmaista.

Hyi, MTV3, hyi!

Kaikesta huolimatta, tai juurikin siitä syystä, haluan erityisesti suositella tätä feelgood -sarjaa kaikille! Sydänmailla (eng. Hart of Dixie) alkaa MTV3:lla tiistaina 7.1. klo 8.50. Toivottavasti sarja tulee Katsomoon katsottavaksi!

Kommentit (49)
 1. Kiitos sarjavinkistä! 🙂 

  Tässä kohtaa olen niin kiitollinen tallentavasta digiboksistani.

  1. Ole hyvä! 🙂

   Mä oon kyllä todella huono tvsarjabloggaaja kun mulla ei ole tallentavaa digiboksia…

 2. Tallentava digiboksi FTW!!
  Jes, lisää ohjelmia johon voi koukuttua vaikkei aikaa oikeastaan enempää olisikaan 😀

  1. Lucky you! 🙂 Toisaalta, jos mä hankkisin vielä Netflixin päälle tallentavan digiboksin, tää homma lähtis lopullisesti käsistä! 😀

   1. No se on kyllä harvinaisen totta, boksi pullistelee katsottavaa, mutta mulla on sille vedenpitävät perustelut: lapsiperheessä ei ole toivoakaan siitä, että saisi keskittyä ohjelmiin niiden tullessa suorana telkkarista. Plus kun vapaa-aikaa on rajallisesti, on kiva että mainokset saa kelattua eikä niihin tuhraudu aikaa.

    Meillä toki ollaan viihteen suurkuluttajia, sillä taloudesta löytty tallentavan digiboksin ja netflixin lisäksi myös maksukorttikanavia vino pino.

    Nimim. Meidän telkkarista katotaan suorana vaan junioria ja formuloita

   2. Mobiili ei tykännyt kommentoinnistani, joten tässäpä uusi yritys.

    Mies hoksasi sarjan jenkkiflixistä ja mä oon viettänyt päivät ja illat ja muutenkin kaiken liikenevän vapaa-ajan siellä ja tuijottanut paidattomia Wadea ja Levonia ..kröhöm.. tätä syvällistä draamasarjaa, joka herättää minussa niin paljon ajatuksia.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *