My Watch List: Sairasloman saavutukset

nashville_cafe.jpg

Kuva: ABC

Edellisestä omasta katselulistapostauksesta on aikaa vierähtänyt jo useampi kuukausi, ja onneksi olen siinä ajassa saanut sentään normikatseluakin enemmän aikaiseksi. Suureksi osaksi viime aikaisesta sarja-aktiivisuudesta saa kiittää jo kolmatta viikkoa perusarkea häiritsevää sitkeää flunssaa, jonka takia sohva on tullut häiritsevän tutuksi hengailupaikaksi. Olin joitakin päiviä ihan sairaslomallakin viikko sitten, mutta kaikesta levosta huolimatta käyn vielä vajailla tehoilla. Olen käyttänyt kipeilyä hyväkseni ottaakseni kiinni monia omia sarjasuosikkeja, mutta täytyy myöntää, että jossain vaiheessa on jopa rakkaat sarjat alkaneet maistua hieman puulta! Vaihtelu virkistää tässäkin suhteessa, ja vaihtelinkin useamman sarjan välillä, jotta mielenkiinto pysyy.

Yksi ehdoton suosikki sairastelulistallani on ollut Nashville, jota minulla on ollut ihan rehellisesti sanottuna ikävä! Ottaen huomioon, että sarja kertoo countryn supertähtien kulissien takaisesta elämästä, on Nashville minun mielestäni ihanan todentuntuinen ja elämänmakuinen, aivan kuten country musiikinlajinakin. Sarjan kakkoskausihan loppui moneen jännittävään kohtaan, kun Luke ja Deacon molemmat kosivat Raynaa, Avery saa tietää Julietten pettämisestä, Scarlett haluaa parantaa burnoutiaan lähtemällä Nashvillestä, ja Will ja Layla filmaavat tosi-tv-ohjelmaansa vastanaineina, vaikka Will kertookin Laylalle olevansa homo. Kolmas kausi keskittyy Raynan parisuhteisiin ja niiden myötä muuttuneeseen julkisuuskuvaan, Julietten asioita sekoittavaan raskauteen, Willin ja Laylan itsenäistymiseen erillään, sekä Gunnarin, Scarlettin ja Averyn arkea värittäviin musiikkikuvioihin. Olen vielä pari jaksoa jäljessä alkuperäistä esitystahtia, ja täytyy sanoa, että tämä kolmas kausi on ollut todella hyvä! On ollut ongelmia mutta myös onnistumisia, ja esimerkiksi Raynan oman levy-yhtiön Highway 65:n kuviot ovat tuoneet mukavaa piristystä sarjaan. Monista hahmoista on saatu irti hyvin mieleenpainuvia roolisuosituksia (esim. Layla), ja uudet vierailevat tähdet ovat olleet myös todella onnistuneita (erityisesti Laura Benantin Sadie Stone). Edelleenkin tämä sarja on ehdottomasti yksi lempisarjoistani!

criminal_minds.jpg

Kuvat: CBS

Toinen sairastelulistani kärkisarjoista on ollut Criminal Minds, joka on myös 10. kaudellaan täyttä timanttia! Katsoin syksyllä muutaman ensimmäisen jakson uusimmalta kaudelta, koska halusin nähdä, miten uusi lisäys sarjan vakionaamoihin eli Jennifer Love Hewitt toimii sarjassa (hyvin toimii!), ja muuten olen syksyn mittaan katsellut aina jakson sieltä, toisen täältä. Nyt minulla oli kaksi erityistä syytä katsoa 10. kauden jaksot ajan tasalle: tällä kaudella on erityinen flashback-jakso BAU:n alkuaikoihin ja nimenomaan Rossin ja Gideonin urien alkuun; lisäksi tällä kaudella on esitetty erityinen backdoor pilot uudelle spin-off -sarjalle! Nuorena Gideonina loistaa yhden jakson verran Boy Meets World ja Girl Meets World -sarjoista tuttu Ben Savage, ja tämä erikoisjakso on muutenkin sarjan pitkäaikaisille faneille aihepiiristään huolimatta aikamoista hemmottelua. Nimellä Criminal Minds: Beyond Borders kulkeva uusi spin-off -sarja pääsee toivottavasti tuotantoon, sillä alku oli ainakin lupaava! Mikään ohjelma, jonka pääosassa on Gary Sinise (CSI:NY), ei voi olla huono, ja muiden pääosien esittäjät eivät hekään jää varjoon: Anna Gunn (Breaking Bad), Tyler James Williams (The Walking DeadEverybody Hates Chris) ja Daniel Henney (Three RiversHawaii Five-0). Nyt vain peukut pystyyn, jotta tämä uusi sarja pääsee alkuun ja pärjää paremmin kuin Criminal Minds: Suspect Behavior!

mr_selfridge.jpg

Kuva: ITV

Voin vihdoinkin vetää yli to-do -listallani jo pitkään heiluneen Mr Selfridge -draamasarjan, sillä flunssaillessani korkkasin sarjan katsomalla kaksi ensimmäistä jaksoa. Tämä ITV:n sarjahan on vastuussa vastaavanlaisen BBC:n sarjan Paradise:n (suom. Naisten paratiisiepäonnistumisesta markkinoilla, sillä samoihin aikoihin alkaneet sarjat kertovat molemmat suurien tavarataloiden alkuajoista Englannissa vain muutaman vuosikymmenen erotuksella. Molemmissa sarjoissa suuruudenhullu tavaratalonjohtaja pistää tuulemaan erilaisilla markkinointitempauksilla, ja periaatteessa tiukat rajat perushenkilökunnan ja johtajien välillä hämärtyvät suuresti. Koska olen katsonut Paradise:a ennen tätä sarjaa, tuntuu Mr Selfridge vielä hiukan kopiolta! Ensimmäisen parin jakson perusteella voin sanoa Mr Selfridge -sarjassa olevan silti paljon mielenkiintoista, kuten hyviä hahmoja ja mahtavia lavasteita. Haluni vierailla Lontoossa katsomassa uudestaan kyseistä tavarataloa on myös suuresti lisääntynyt sarjan aloittamisen myötä!

Muita uusia sarjakiinnostuksia (ArrowYoungerThe Royals), joita olen myös flunssailun keskellä katsonut, esittelinkin jo parin viikon takaisessa postauksessa! Näiden lisäksi olen jatkanut Suomen television esitystahdissa toisten suosikkisarjojen seuraamista, kuten Bones ja Scorpion, ja HBO Nordicilta on tullut luonnollisesti seurattua Game of Thrones:in ja Silicon Valley:n uusia jaksoja. Ja Temptation Island Suomi, eihän sitä voi unohtaa! Vaikka actionia olisi voinut tämän ensimmäisen Suomi-kauden kohdalla olla enemmänkin, olen todella tyytyväinen kaikkeen säätämiseen. Voisin kuitenkin kirjoittaa kokonaisen postauksen siitä ärsytyksestä, mitä parisuhdenaisten omaehtoinen uhriutuminen on aiheuttanut minussa! Joojoo, miehet on aina vaan paskoja, ja me ollaan naiset kaikki väärinymmärrettyjä kuningattaria!

Mitä sinun katselulistallasi on ollut viime aikoina?

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *