Nashville: Huikea draamasarja countrymusiikista

Nashville Rayna Deacon.jpg

Mahtavaa musiikkia, ruutupaitoja, kimalletta, ja mutkikkaita ihmissuhteita… Oletko jo kuullut Nashville-sarjasta, joka nimensä mukaisesti kertoo countrymusiikista ja sen eteläisestä kehdosta? Ei, älä vielä poistu, vaan lue tämä postaus, ja voit hyvinkin löytää uuden lempisarjasi!

Nashville on ryhmä ihmisiä, jotka tavalla tai toisella liittyvät countryn maailmaan; on huippuluokan tähtiä, joista osa on matkalla huipulle ja osa matkalla alas; on tähdeksi haluavia ja tähteyttä vastaan pyristeleviä; ja on näiden artistien ympärillä pörrääviä ihmisiä, jotka ovat hyviä tai pahoja, ja osa päivästä riippuen molempia. Sarjan tähdet laulavat kaikki itse omat laulunsa, ja sarjan suurimpana tähtenä voikin pitää upeaa musiikkia, jota tekevät countryn parhaat nimet.

Nashville ABC 4th of July.jpg

Yksi viime vuosien parhaista televisiosarjoista ei kuitenkaan ole saanut Suomessa ansaitsemaansa huomiota ja arvostusta, mikä hämmästyttää televisiollisesta näkökulmasta mutta ei lainkaan kulttuurisesta katsontakannasta. Televisioalan päättäjille tai mainostajille Suomessa voi olla hankalaa kaupata varmana hittinä amerikkalaista draamasarjaa, joka keskittyy täysin kantrimusiikin maailmaan. Country on monelle amerikkalaiselle enemmän kuin musiikkia, se on tapa elää ja hengittää, se on yhteisö ja elämäntapa, eivätkä countryyn perinteisesti liitetyt arvot ole välttämättä lähimpänä sitä nuorta ja menevää katsojakuntaa, jota usein kotimaisessakin mediassa tavoitellaan.

Nashville ABC Family.jpg

Nashville on kuitenkin hyvin suomalaiseen makuun istuvaa, sillä sarjan sydän on musiikin lisäksi perhe, yhteisö, rakkaus ja hyväksyminen. Countryn asema Yhdysvalloissa on hyvin samanlainen kuin Suomessa iskelmämusiikilla: toisten mielestä se on osa menneisyyttä, vähän jopa noloa, ja selkeästi enemmän maaseudun tai sen mielisten ihmisten musiikkia, kun taas toiset näkevät sen modernina ja aikaansa mukautuvana musiikkina, joka osaa kumartaa omalle menneisyydelleen, ja jonka parista löytyy samanmielisiä ihmisiä. Nashville toimii suomalaiselle katsojalle erittäin hyvänä oppituntina tähän niin erilaiseen mutta toisaalta kovin tutunoloiseen musiikkikulttuuriin.

https://www.youtube.com/embed/2NzC3LCcC6E” width=”1920″>

Video: Nashville series trailer (ABC)

Nashville sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa syksyllä 2012, ja joka vuosi fanit saivat jännittää sarjan jatkon puolesta, sillä ihan mukavat katsojaluvut ja huippu sarja eivät todellakaan takaa jatkoa amerikkalaisilla televisiomarkkinoilla. Sarja selviytyi kansallisella ilmaiskanava ABC:llä neljä tuotantokautta, mutta keväällä 2016 se sai jo kauan pelätyn lopettamispäätöksen. Epätoivoiset fanit ryhtyivät kampanjoimaan sosiaalisessa mediassa, mikä hämmästyttävästi tuotti tulosta, sillä CMT-kanava osti sarjan itselleen. Nashville:n viidennen kauden jaksot alkoivat uudella kanavapaikalla tämän vuoden tammikuussa, ja ensi vuoden alusta on luvassa uusi kuudes tuotantokausi.

Nashville ABC promo season 1.jpeg

CMT eli Country Music Television on kuin countryn MTV, eli sen sisältö koostuu countryn musiikkivideoista ja countryn maailmaan sijoittuvista realityohjelmista. Aina, kun Nashville:n kohtalo oli vaakalaudalla, heiteltiin ilmoille ideaa CMT:stä mahdollisena uutena kotina sarjalle, ja nämä huhut pääsivät täyteen vauhtiin sarjan lopettamisen toteuduttua. Sarjan varsinaiset tuotantoyhtiöt Lionsgate ja ABC Studios onnistuivat kauppaamaan sarjan CMT-kaapelikanavalle, joka tuntuu olevan aivan täydellinen ja ainoa oikea kanava tälle countrysarjalle. Sarjan tuoreimman viidennen kauden otetta kiitelläänkin rauhallisemmaksi ja sarjalle paremmin sopivaksi, joten uusi kanavakoti ja osin uusi tekijätiimi ovat selkeästi tehneet hyvää sarjalle.

Ai, miksi kirjoitan Nashville:stä juuri nyt? Heinäkuun lopussa Viaplayn suoratoistopalveluun ilmestyi salakavalasti sarjan neljä ensimmäistä tuotantokautta, ja 5. kauden ensimmäinen puolikas julkaistiin Viaplayllä viime viikolla! Tämän uusimman viidennen kauden jälkimmäinen puolikas, joka päättyi pari päivää sitten Yhdysvalloissa, saapuu Viaplaylle loppusyksystä.

Ihanaa, ihanaa! Nashville-sarjaa on esitetty pariin otteeseen Nelonen Median eri kanavilla (Liv, Hero, Nelonen, Ruutu), mutta koskaan sarja ei ole päässyt lähellekään alkuperäistä esitysaikataulua. Viaplayllä on esityksessä runsaasti ABC Studiosin sarjoja, mikä on ihan yleisestikin huippua, sillä tuon tuotantoyhtiön sarjalista on aika vaikuttava.

Nashville on täydellinen sarja uuteen syksyyn, viimeisiin kesäpäiviin, ja pimeneviin iltoihin. Laita sarja auki kännykkään tai telkkariin, kuuntele sarjan mahtavaa musiikkia kuulokkeista, ja hullaannu countrysta!

 

 

 

 

 

Katson Viaplaytä pressitunnuksilla!

Kuva: ABC Studios.

Kommentit (2)
  1. Nashhville on kyllä iha huippu sarja. Tällä hetekellä juuri itsellä menossa 4 kauden katselu. Huomasinkin juuri, että Viaplayhin oli tullut 5 kauden eka osa ja mietein koska loput tulee. Kiitos siis tiedosta, että tämän vuoden puolella vielä pääsen sen katsomaan. 🙂

    1. Ole hyvä! Ilmoittelen sitten, kun tiedän tarkemman päivämäärän. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *