Netflix-tärppejä naapuritontilta!

Vieraskirjoittajan kynästä: Nannannaa

Moikka moi, vieraskynänä tänään Nannannaa Pahinta Nannaa -blogista. Vähän jännittää näin ex tempore naputella tänne tv-bloggaajan tontille, mutta ehkä te kestätte tämän…

Kun Maria pyysi mua kirjoittamaan blogiinsa, mun eka reaktio oli APUA! En koe olevani kovinkaan hyvä tv-sarjojen arvioinnissa ja/tai analysoinnissa, ja koin jonkin aikaa pientä ahdistusta. Illalla sitten selaillessani Netflixin tarjontaa tajusin, että täällähän tätä aihetta riittää. Ja koska tuossa päivänä eräänä omaan blogiin naputtelin aiheesta ’yökukkuminen’, niin täältä pesee yökukkujan Netflix-tärppejä, koska milloinka muuten olisi mukavampaa katsella monta jaksoa tiettyä sarjaa putkeen kuin yön pimeinä (tai kesäyön valoisina) tunteina!

gossipgirl_netflix.jpg

Ensimmäinen tärppi on Gossip Girl, jonka katselun aloitin jo joskus talvella. Joskus aikoinaan, kun GG alkoi tv:ssä, katsoin sarjaa muutaman jakson, kunnes muutama jakso jäi väliin ja tipuin kärryiltä. Kun sitten huomasin, että sarja löytyy Netflixistä, olin suhteellisen riemuissani. Aika pian surukseni kuitenkin huomasin, että sarjan viimeinen kuudes tuotantokausi puuttuu Netflixistä kokonaan. Kun sitten pääsin viidennen kauden loppusuoralle, Netflix ilmoittikin, että kuudes kausi on vihdoin saatavilla! Eipä olisi parempaan saumaan voinut osua, kun pääsin suoraan jatkamaan sarjan loppuun saakka. Joten hophop: mikäli jollain onnettomalla on Gossip Girl vielä kesken, niin mars katsomaan! Itse sain urakkani pari päivää sitten loppuun ja nyt voinkin keskittyä taas bongailemaan uusia sarjoja.

rita_netflix.jpg

Uusimpia bongauksiani Netflixistä on monen muunkin hehkuttama tanskalainen Rita, jossa rääväsuinen yksinhuoltaja-opettaja yrittää luovia työn ja arjen haasteissa. Itse olen erityisen ihastunut Ritan lapsiin sekä Ritan työkavereihin, joista löytyy melkoisia persoonia. Nauruhermoja kutittaa, välillä vähän ärsyttää ja toisinaan itkettääkin. Enkä ole vielä edes katsonut kuin neljä jaksoa. Suosittelen lämpimästi kaikille!

sense8_netflix.jpg

Toinen uudempi bongaus on Sense8, joka on Netflixin oma sarja ja saapui palveluun vasta hetki sitten. Mun ja mieheni sarjamaku on aika erilainen, mutta toisinaan onnistumme bongaamaan sarjoja, jotka miellyttävät molempia. Aika usein näissä mennään scifin tai yliluonnollisen puolelle, kunhan juonessa on muutakin kuin avaruuden asukkeja ja räiskintää. Sense8 on sopivan jännä ja koukuttava, ja omalla kokemuksellani ainakin jotain aivan uutta. Huumoriakaan ei ole unohdettu, ja sarjaa saa todella seurata tiiviisti, jotta pysyy kärryillä. Kohtaukset on rakennettu todella hienosti ja nopeasti vaihtuvat maisemat pistävät pään melkein pyörälle. Olemme miehen kanssa molemmat ehdottoman koukussa ja ahdistaa jo ajatus, että parin jakson päästä olemme katsoneet koko ensimmäisen kauden. Lisää odotellessa…

oitnb_bennett_netflix.png

Ja koska musta usein tuntuu, että Netflixistä ei voi puhua ilman mainintaa eräästä tietystä sarjasta, niin antaa mennä: tällä hetkellä katselussa on myös Orange Is the New Black:in kolmas kausi, joka saapui Netflixiin tässä kuussa. Omalla kohdallani katselu lähti hiukan tahmeasti käyntiin, ekan jakson jälkeen pidin useamman päivän tauon, kunnes nyt parin viime päivän aikana olen taas päässyt sarjaan kiinni. Ihan yhtä koukuttunut en ole kuin esim. viime kesänä edellisen kauden parissa; saa nähdä paraneeko kolmas kausi loppua kohti. Itse jännitän eniten Dayan ja Bennettin tilannetta!

you_again_netflix.jpg

Lopuksi vinkkaan vielä, että kun väsyttää ja haluaa heittää aivot narikkaan hyvän leffan parissa, niin Netflix tarjoaa ratkaisun tähänkin. Romanttisia hömppäleffoja löytyy useampiakin, eikä haittaa jos vaikka nukahtaa kesken kaiken, kuten allekirjoittaneelle kävi. Kokeile vaikka näitä: Remember Sunday (ihanan romanttista ja koskettavaa draamaa), Lainakengissä (siskosten tahmea suhde ja valloittava isoäiti on mainio kombo) tai You Again (yllä kuvassa; tämän aikana simahdin, mutta ehdin pari kertaa nauraakin ennen sitä)!

Hyviä katseluhetkiä kesään!

 

Kuvat: Netflix

Kommentit (7)
 1. OITNB on sellanen ku oon aatellu, että tarttis varmaan katsoa. 🙂

  1. Kyllä sitä voi suositella ihan helposti! 🙂 Kannattaa pitää riittävästi taukoja ja halia rakkaita välissä, sillä osittaisista hauskoista hetkistään huolimatta aihepiiri on aika raskas.

  2. Kannattaa ehdottomasti! Sain tuossa kauden vastikään loppuun ja kolmaskin parani loppua kohti. Koukussa mikä koukussa, ei kai sille mitään voi. 😀 Mutta samaa huutelen kuin Maria, kannattaa katsella osissa, monet jutut meinaa tunkea uniinkin. Ja joskus ärsytyskäyrä nousee niin korkealla, että on pakko pitää vähän taukoa. 😀

  3. nimimerkkierkkimerkki
   29.6.2015, 09:00

   OITNB on kyllä loistava sarja! Suositukset, ehdottomasti.

   En spoilaa, mutta oliko kolmas kausi heikompi kuin aiemmat? Saattaa olla koko heikkous lähinnä kritiikkiä pääni sisällä, mutta tuntui että uusi kausi oli jokseenkin… yleisöä kosivampi kuin aiemmat kaudet. Luulenko vai oliko se oikeasti?

   1. Mulle jäi ainakin vähän sellainen fiilis. Kun pääsin vauhtiin, ahmin sarjan melko nopeasti, mutta jotenkin jäi semmonen enemmän plääh-olo, kuin aiemmista kausista.. :/

  4. nimimerkkierkkimerkki
   29.6.2015, 09:00

   OITNB on kyllä loistava sarja! Suositukset, ehdottomasti.

   En spoilaa, mutta oliko kolmas kausi heikompi kuin aiemmat? Saattaa olla koko heikkous lähinnä kritiikkiä pääni sisällä, mutta tuntui että uusi kausi oli jokseenkin… yleisöä kosivampi kuin aiemmat kaudet. Luulenko vai oliko se oikeasti?

   1. Mä tuun kommentoimaan sit takas, kun saan kolmannen kauden katsottua! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *