Netflixin lokakuun sarjauutuudet

journalism-how-i-met-ur-mother-pic1.jpg

Kuva

Kuun vaihtuminen merkitsee automaattisesti myös uusista Netflix-lisäyksistä tiedottamista! Olen Netflixin postituslistalla, mitä kautta saan tiedon tulevista täydennyksistä, mutta listan ulkopuolisia uutuuksia ilmestyy palveluun aina tasaisin väliajoin.

Olimme juuri puhuneet pikkuveljeni kanssa, että hänen pitäisi tilata How I Met Your Mother:in kahdeksas tuotantokausi DVD:nä, sillä hänen huikeassa ajassa suoritettu sarjaihastuksensa tyssäsi 7. kauteen. Saatuani pari päivää sitten listan lokakuun uutuuksista laitoin pikkuveljelle innoissani viestin, että 8. kausi tulee katsottavaksi Netflixiin 15.10.! Sarjan 7. kausihan päättyi siihen, että Barney kosii erästä naista, ja jakson lopuksi näytetään Barneyn tulevan morsiamen olevan aivan eri ihminen; Ted löytää uudestaan tiensä menneen rakkkauden luo, ja Lilyn ja Marshall kokevat elämän suuren muutoksen. Kahdeksas kausi on sarjan viimeinen niin sanottu normaali kausi, sillä yhdeksännen kauden konsepti on erittäin omalaatuinen. Kahdeksannen kauden huipentuma, viimeinen kohtaus, paljastaa katsojille Äidin! Maltatko olla hyppäämättä suoraan kauden viimeiseen jaksoon?

ba7524389161c445_org.jpg

Kuva: Netflix

Yksi viime vuosien omalaatuisimmista sarjauutuuksista Bates Motel on avannut ovensa myös Netflixin asiakkaille! Lyhyesti selitettynä sarjan premissi menee näin: sarja sijoittuu aikaan ennen Hitchcockin Psyko-elokuvan tapahtumia, mutta sarja sijoittuu silti nykyhetkeen. Sarjan pääosassa on elokuvasta (ja sen perustana olevasta romaanista) tuttu Norman Bates, mutta tällä kertaa teini-ikäisenä. Toinen pääosa on Normanin äidin, joka on nimeltään Norma. Yhdessä he perustavat pienen motellin, ja heti pikimmiten asiat alkavat mennä omituisesti. Sarjaan tuo oman mielenkiintoisen tunnelmansa sarjan hahmojen tulevaisuudessa häämöttävä Psyko, mutta sarja toimii katsojalle ilman elokuvahistorian tuntemistakin. Jostain syystä amerikkalaisissa elokuvissa ja sarjoissa pienet, syrjäiset motellit ovat aina karmaisevia tavalla tai toisella, ja tähän stereotypiaan tukeutuu myös Bates Motel. Jo sarjan promokuvissa vihjataan epäsoveliaaseen äiti-poika-suhteeseen, joka ei ole millään tavalla sieltä terveimmästä päästä. Sarjan pääosissa loistavat Freddie Highmore (Charlie and the Chocolate Factory) ja Vera Farmiga (Up in the Air). On hämmentävää katsoa Highmorea näin kieroutuneessa roolissa, kun hänet muistaa aina suloisena lapsitähtenä! Sekä Highmore että Farmiga ovat saaneet sarjasta paljon palkintoehdokkuuksia. Sarjan toinen kausi esitettiin Yhdysvalloissa viime keväänä, ja voisin kuvitella senkin ilmestyvän jossain vaiheessa Netflixin valikoimaan. Jo Netflixissä katsottavissa olevan Bates Motel -sarjan ensimmäisen kauden avulla on hyvä virittäytyä lokakuun Halloween-tunnelmiin!

a5d0cc62077f93d2_org.jpg

Kuva: Netflix

Mad Men on ensiesityksestään saakka ollut hyvin kiinnostava sarja, mutta alkuvillityksen jälkeen en sitä jostain syystä ole seurannut. Koska pienen katkoksen jälkeen on ainakin minulle mahdotonta jatkaa sarjan seuraamista televisiosta, sillä muutamankin jakson menetys voi olla mittava ja vähintäänkin harmittava, en sarjan pariin ole palannut useita hauskoja videoita ja muita pätkiä lukuunottamatta. Olen Netflixissä välillä sivusilmällä vilkuillut sarjan suuntaan, mutta liian vähäinen kausimäärä on toistaiseksi lopettanut pienet syrjähyppyni alkuunsa. Sarja on kaapelikanavasarja, mikä tarkoittaa yleensä jakso per kausi -suhdeluvun olevan erittäin pieni kansallisten kanavien sarjoihin verrattuna. Lokakuun 15. päivä käy kuitenkin niin, että Netflix aukaisee katsottavaksi Mad Men:in kaudet 4-6, ja minäkin saatan eksyä takaisin sarjan pariin! Sarjasta jää vielä julkaisematta sarjan viimeiseksi jäävä seitsemäs kausi, joka on teknisesti katsottuna vielä kesken. 7. kauden ensimmäinen osa esitettiin Yhdysvalloissa keväällä, ja toinen puolisko näytetään vasta ensi vuoden puolella. Tätä ratkaisua, jota on tavattu muidenkin sarjojen kohdalla, on kritisoitu kovin, ja tuntuuhan se hiukan hassulta laittaa noin pitkä tauko tuotantokauden keskelle!

90eca761d6ce8e22_org.jpg

Kuva: Netflix

Oh, hello, Jax! Railakkaasta moottoripyöräfanituksesta ja kovanaamaisesta jengielämästä saarnaava Sons of Anarchy jatkaa seikkailujaan Netflixissä viidennen kauden turvin, joka julkaistaan 15. lokakuuta. Tällä hetkellä yritän kovasti olla koskematta mihinkään Sons of Anarchy:ä koskevaan viihdeuutiseen, sillä Yhdysvalloissa paraikaa pyörivä sarjan seitsemäs ja viimeinen tuotantokausi on ainakin otsikoiden hypetyksen perusteella erittäin tapahtumarikas, eikä minua vieläkään hirveästi miellytä  spoilaantuminen kuudennen kauden verisestä lopusta. Täytyisikin jatkaa ehdottomasti sarjan katselua, sillä draama on väkevää ja sarjan miehissä silmä todellakin lepää, sillä lailla rähjäisen ja miehekkään moottoripyöräjengiläisen tavalla.

972af3bb27ffab77_org.jpg

Kuva: Netflix

Kaiken tämän jäykistelevän draaman esittelemisen jälkeen haluan ehdottomasti esitellä vielä yhden komediauutuuden: New Girl -sarjan 2. kausi julkaistaan Netflixissä myöskin 15. lokakuuta. Jos vihaat Zooey Deschanelia, tämä sarja on kyllä erittäin hasardi vaihtoehto, mutta muuten voin sarjaa suositella lämpimästi! Erityisesti Schmidt on mielestäni herkässä ääliömäisyydessään yksi television parhaista komediahahmoista tällä hetkellä. Vaikka sarjan hahmot eivät yksinään millään tavalla nappaisikaan, toimii kokonaisuus hyvin, ja koukkuuntumisen lisäksi katseluvaihtoehtona toimii ajoittainen huvittuminen sarjan parissa. New Girl on myös täynnä aivan mahtavia vierailevia tähtiä, johtuen usein Jessin hahmon taipumuksesta joutua vaikka mihin selkkauksiin naiivimaisuuttaan. Itseäni taisi sarjan ensimmäisellä kaudella naurattaa eniten Jessin sekaantuminen asunnon vuokraan ja vuokranantajaan!

Muutamia muitakin uutuuksia on Netflixissä lokakuussa:

 • The Walking Dead 3. kausi 15.10.
 • Homeland 3. kausi; jo katsottavissa
 • Modern Family 4. kausi 15.10.
 • The Bridge 2. kausi 6.10.

Näiden nyt julkaistavien kausien lisäksi odotan tietysti kovasti jatkoa omille lempisarjoilleni Netflixissä, kuten SuitsSherlock ja Pretty Little Liars! Toisaalta on ihan hyvä, että sarjoja lisätään maltilliseen tahtiin, sillä en millään ehdi nytkään katsoa kaikkea haluamaani; on se rankkaa, kun on elämässä muitakin velvotteita kuin hyvien televisiosarjojen katsominen.

Mitä sinä katsot nykyään Netflixistä? Oliko tällä uutuuslistalla omia suosikkejasi? 

The Variety Show on osa Netflixin Stream Teamiä

Kommentit (15)
 1. Ahhah, ei ole todellista! Me ollaan kesän ja alkusyksyn aikana kahlattu HIMYMiä läpi miehen kanssa. Kun Netflixistä loppui kaudet kesken, kaivettiin loput esille toisaalta, ja kun sielläkin uupui ysikauden viimeiset, niin kaivelin loput jaksot vielä vähän syvemmältä (ilman tekstejä, joka tuntui ensin tosi vaikeelta, kun en hirveesti ole tottunut ilman tekstejä mitään kattomaan, mutta lopulta se sujuikin ihan mainiosti). Sain viimeisen jakson katsottua vissiin toissapäivänä. Jossain vaiheessa urakkaa mainitsin miehelle, että katotaan vaan, niin heti, kun oon saanut nää katsottua, Netflixiin tulee lisää jaksoja. Kuinkas sitten kävikään…? 😀

  Nyt mun pitäis keksiä uus koukuttumissarja, Bates Motel vois kiinnostaa…

  1. Toi on vaan niin perinteistä! 😀

   Koukuttumissarjaks kannattaa yrittää valita joku, mitä on tehty jo monta kautta. Mikään ei oon niin ärsyttävää kuin koukkuuntua sarjaan, jota on tehty vasta yksi tuotantokausi! 🙂

 2. JES MODERN FAMILY!!!

  JES NEW GIRL!!

  Kyllä. Ja kunhan House of Cardsin kakoskausi ja Huntedin ja True Detectiven jaksot on katottu, alkaa armoton tykitys Sons of Anarchya. Se on meidän bucket listillä ollut jo pitkään ja nyt se alkaa päästä priolistan kärkikahinoihin 🙂

  1. Sons of Anarchy on kyllä aivan mahtava, suosittelen! Se on vaan välillä aika rankka, joten kannattaa vuorotella vaikka just noitten komedioitten kanssa. 🙂

   1. Sen lisäksi, että suomiflixissä on nämä mahtiuutuudet, on jenkkiflixiinkin tullut Walking Deadista neloskausi (kolmonen on jo sieltä katsottu) sekä Vampire Diariesista vitoskausi. Kaksi kautta Parenthoodia vielä katsomatta. THIS IS AWESOME!! (eikä mulla ole mitään elämää koko loppusyksynä, mutta so what..)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *