Orphan Black: alkuvuoden jenkkisuosikki nyt Yle Areenassa

Myöhäinen yö autiolla juna-asemalla. Laiturilla elämän hylkäämä nuori nainen näkee toisen naisen tekevän itsemurhan. Itsemurhaa järkyttävämpää on kuolleen naisen ulkonäkö: hän näyttää aivan samalta kuin itsemurhansa ainoa todistaja. Järkyttynyt nuori nainen ottaa haltuunsa kuolleen naisen identiteetin, mutta suuren pankkitilin ja komean poikaystävän mukana tulee mysteeri, kun selviää nuoren naisen olevan vain yksi useasta, useasta kloonista.

http://www.youtube.com/watch?v=vc4Lf6rtrks

Orphan Blackin premissi on hyvin mielenkiintoinen, ja tuo kuvailemani alkukohtaus on todella vahva. Miksi tyylikkäästi pukeutunut klooninainen halusi tappaa itsensä? Jättikö hän laukkunsa laiturille tarkoituksella tunnistettuaan oman klooninsa? Olisiko elämänsä hylkäämän nuoren naisen vain kannattanut jättää tuon kuolleen naisen elämä ja rahat rauhaan? Kuka niitä klooneja tekee? Ja miten hemmetissä yksi nainen pystyy näyttelemään noita kaikkia klooneja niin hyvin???

Orphan Black on kanadalaista tuotantoa oleva sci-fi -sarja, joka on alunperin julkaistu tämän vuoden maaliskuussa BBC Americalla. Ensimmäisen kauden kaikki kymmenen jaksoa julkaistiin kerralla, ja nyt Yle Areena noudattaa samaa julkaisumuotoa. Perjantaina Yle Areenaan tuli saataville kaikki ensimmäisen kauden jaksot, ja ne ovat saatavilla helmikuun alkuun asti. Perjantaista lähtien, tämän hetken laskun mukaan, sarjan ensimmäisen jakson on katsonut jo melkein 6000 ihmistä!

Yhdysvalloissa Orphan Black saavutti heti suuren suosion, jos ei niinkään katsojaluvuissa vaan kriitikkojen parissa. Pääosan klooneja taitavasti esittävä Tatiana Maslany on jo saanut useita ehdokkuuksia eri palkintogaaloissa ja muutamia palkintojakin. Suurimmaksi osaksi erilaisissa kanadalaistuottannoissa aikaisemmin näytelleelle Maslanylle Orphan Blackin pääosa on ollut suuri läpimurto amerikkalaiseen viihdeteollisuuteen.

Sarja on tosiaankin saanut suurta nostetta kriitikkojen suopeudesta, ja tästä syystä sarja nousi keväällä minunkin tietoisuuteen. Oman palstani alusta asti Orphan Black on komeillut sivupalkin katsomista odottavien sarjojen listalla. Nyt sopivasti sarja tuli Yle Areenaan, joten itsekin aion ensimmäisen kauden katsella. Olen myös luottavainen, että tämäkin sarja päätyy parisuhdesarjojen listalle; sen verran vahvasti sci-fi -orientoitunut avokkini on. Jos muut keinot eivät auta, aion markkinoida tämän sarjan hänelle kloonijuonella, joka läheisesti muistuttaa esimerkiksi Battlestar Galactican juonta. BSGssä jännitettiin cylonien määrää, ja näillä kaikilla oli omia kloonejaan tai ilmentymismuotojaan; Orphan Blackissa jännätään nuoren naisen kloonien määrää (ensimmäisen kauden lopussa mennään kuulemma kymmenessä).

Erittäin positiivista Yle Areenan tavassa julkaista Orphan Blackin kaikki ensimmäisen kauden jaksot kerralla on se, että nyt niitä jaksoja voi tuijottaa onnellisesti peräjälkeen vaikka kaikki kymmenen; ilman viikon odotusta jokaisen jakson välissä; ilman turhia muita odotuksia. Tämä on, siis, täydellistä näin hitaana ja raukeana sunnuntaina. Enjoy! 🙂

[kaikki kuvat Orphan Black Facebook / BBC America]

Kommentit (4)
  1. Alkoi kiinnostaa, täytyy varmaan ottaa katteluun! Kiitos taas vinkistä. 🙂

    1. Ole hyvä! 🙂 Itse törmäsin tietoon sarjan saatavuudesta Areenassa ihan sattumalta Facebookissa kun yksi kaveri suositteli seinällään. Onneksi ei mennyt ohi! 🙂

  2. Uu, kuinka kiinnostavaa! Ja kuinka näppärästi Yle Areenankin saa tuolta PS3:lta näkymään, eli menee todellakin katseluun!!

    1. Niinpä! Katselen ite Areenaa monesti blu-ray -soittimen kautta, toimii hienosti. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *