Oscars 2016: Nice dresses, wrong people

Tämän vuoden Oscar-gaalassa nähtiin mukavasti riskejä ottavia asukokonaisuuksia, varsinkin naisilla, mutta suurin osa näistä riskeistä ei minun mielestä olleet kovinkaan onnistuneita. Kuinka hankalaa on tehdä iltapuku sellaisesta kankaasta, joka ei rypisty edestä lyhyen limusiinimatkan aikana? Näiden omien suosikkieni löytäminen oli jopa verrattain hankalaa, ja koko hommasta puuttui omanlaisensa ilo. Gaalan katsoin maanantaina aamupäivällä kotisohvalta, ja nauraen haukoin henkeä Chris Rockin jutuille, vaikkakin teemoja hänen jutuissaan olisi voinut olla useampikin kuin se yksi. Lempilainaukseni tuli kuitenkin palkintoa juontaneelta Steve Carellilta, joka kommentoi lakonisesti vierellään juontaneesta Tina Feystä: ”Tina has been drinking.”

oscars_2016_cate_blanchett.jpg

Kuka: Cate Blanchett

Mitä: Armani Privé 

Miten: Parhaan naispääosan palkinnosta kisannut Blanchett ei pelkää ottaa riskejä, eikä häntä yleensä nähdä näin hempeässä kokonaisuudessa. En yleensä pidä tällaisista kukkamekoista, mutta tässä toimii kaikki Blanchettin beauty lookista asua korostavaan hoikkaan uumaan ja kankaan täydelliseen sävyyn.

oscars_2016_jennifer_garner.jpg

Kuka: Jennifer Garner

Mitä: Atelier Versace

Miten: Äkkivilkaisulta tylsä iltapuku on sittenkin äärimmäisen mielenkiintoinen erilaisten materiaalien ansiosta, ja gaalassa presenterinä mukana ollut Garner on varman tyylikäs ja ajaton asussaan.

oscars_2016_tina_fey.jpg

Kuka: Tina Fey

Mitä: Versace

Miten: Oscareiden presenter Fey on jo pitkään ollut yksi suosikeistani punaisella matolla, sillä hän on varkain treenannut kroppansa täydellisesti veistoksellisen yksinkertaisiin iltapukuihin sopivaksi.

oscars_2016_brie_larson.jpg

Kuka: Brie Larson

Mitä: Gucci

Miten: Hassuista hörselöistä huolimatta parhaan naispääosan Oscarin voittaneen Larsonin koboltinsininen asu on lumoava materiaalin luodessa kevyen vaikulteman etenkin dekolteen alueella. Kyllä tähän yksi kultainen pysti sopii kainaloon hyvin!

oscars_2016_saoirse_ronan.jpg

Kuka: Saoirse Ronan

Mitä: Calvin Klein

Miten: Parhaasta naispääosasta kisannut irlantilais-amerikkalainen Ronan kantoi suomupaljettipuvullaan kotimaansa tunnusväriä upeasti. Yleensä paljon vaatimattomammin pukeutuva Ronan oli vihreässä kokonaisuudessaan äärettömän tyylikäs!

oscars_2016_heidi_klum.jpg

Kuka: Heidi Klum

Mitä: Marchesa

Miten: Tämä Klumin paljasteleva keijukaisunelma päätyi useammallekin huonoimpien pukeutujien listalle, mutta oudosta rintojen vilautuksesta huolimatta pidin itse tästä asusta.

oscars_2016_olivia_munn.jpg

Kuka: Olivia Munn

Mitä: Stella McCartney

Miten: En yhtään pidä presenter Olivia Munnista, mutta tämä oranssi asu on yksinkertaisuudessaan niin äärettömän vaikuttava ja epäilyttävän rypytön, että se on aivan pakko laittaa tälle listalle. Tästä kuvasta näkyy, miten ihmiset epäilevät hänen käyneen kauneusleikkauksessa, sillä pian hän alkaa olla aikamoinen Megan Fox -kaksoisolento.

oscars_2016_margot_robbie.jpg

Kuka: Margot Robbie

Mitä: Tom Ford

Miten: Presenterinä Oscareissa ollut kuuma tähti Margot Robbie pukeutui Oscar-patsasta muistuttavaan kulta-asuun pitäen kauneuslookkinsa jopa vähän liian yksinkertaisena.

oscars_2016_jennifer_jason_leigh.jpg

Kuka: Jennifer Jason Leigh

Mitä: Marchesa

Miten: Parhaan naissivuosan palkinnosta kisannut Leigh on malliesimerkki upeasta asusta, joka istui hyvin mutta yksinkertaisesti tuntui olevan väärän ihmisen päällä. Vaihtoehtoisesti meikki ja hiukset olisivat voineet olla asuun paremmin sopivia.

oscras_2016_jared_leto_ryan_seacrest.png

Kuka: Jared Leto / Ryan Seacrest

Mitä: Gucci / Ryan Seacrest Distinction

Miten: Harvinaisesti sisällytän tähän listaan myös miehiä, sillä Leto ja Seacrest erottuivat molemmat positiivisesti mustien ja tummansinisten smokkien suosta. Minulla ei todellakaan ole mitään hyvin istuvaa tavallista miesten pukua vastaan, mutta välillä arvostaa erilaisuutta!

 

 

 

Oscars 2015: My Dress PicksOscars 2014: Pwetty Dresses!

 

Kuvat: Popsugar, E!.

Kommentit (10)
 1. Presenter? Kirpasi joka kerta kun tekstiä luki…

  1. Joo, häiritsee se mua itseäkin, mutta konseptille ’presenter’ ei oo mun mielestä osuvaa käännöstä niin päädyin tähän alkuperäiseen. 🙂

   1. Palkintojenjakaja?
    Toki kaikki lavalle nousseet henkilöt eivät varsinaisesti jakaneet pystejä, mutta silti – toisaalta titteliksi voi myös laittaa henkilön ammatin (näyttelijä yms.) tuon sijaan. Itseänikin hieman häiritsi nimittäin. 😀

    1. Monesti oletetaan, että tietyt ihmiset saavat aina kutsun Oscareihin, mutta itse asiassa kutsuttujen joukko on kohtuullisen pieni ja vaihtelee joka vuosi. Kutsuttuina on aina kaikki ehdokkaat, joiden kautta tulee avecceina tuttuja kasvoja myös. Lisäksi kutsuttuina on aina edellisen vuoden näyttelijäpalkintojen saajat, sillä he jakavat aina uudet näyttelijäpalkinnot. ’Presenter’-tittelin alle menee näitä palkintojenjakajia sekä tiettyjen ohjelmanumeroiden ja esim. paras elokuva -ehdokkaiden esittelijöitä. Tähän tehtävään pääsee monestakin syystä, esim.: jos on tähti Oscarit esittävällä tv-kanavalla (vuoro kiertää neljän kansallisen kanavan välillä vuosittain); jos on tähti jossain tulevassa/juuri tulleessa paljon hypetetyssä elokuvassa; tai on vain kieltämättä niin suuri tähti, että halutaan juhlaan aina vaikka vain lavalle.

     Tiedän, että tämä aihe ei kiinnosta kaikkia kuten minua, mutta nämä tällaiset erot saavat minut kiinnostumaan siitä, miksi joku ihminen on paikalla tässä Hollywoodin eksklusiivisessa gaalassa! 🙂 Yritän ehdottomasti miettiä jonkun hyvän vastineen tälle seuraavan gaalakauteen mennessä! 🙂

 2. Musta on jotenkin tuo Munn-kohu hassu, sillä ei se nyt mun silmään ole niin muuttunut! Joo, on sen naama vähän kiristynyt, mutta ei se nyt vielä (onneksi) ihan Megan Fox-tasolla ole. Daily Mailin sivulla olevat hymykuvat on todella oudon näköisiä, mutta eihän se nyt muutenkaan hymyile ikinä 😀 Mä taas rrrakastan Munnia, se on ihana the Newsroomissa ja sen Youtube-kanavaa seuranneena aivan järjettömän höpsö tapaus! Mutta pienikin leikkaus tai kiristys muuttaa joskus ihmisen ulkonäköä hurjasti, mun täti esim. kävi roikkuvien silmäluomien takia leikkauksessa ja mä en ollut tunnistaa sitä! Silmät oli jotenkin ihan eri malliset sen jälkeen!

  Mua muuten häiristi tuo Margotin tukka ihan kauheasti, se oli jotenkin tosi homssuisen näköinen. Ei ihan passannut tuon mekon kanssa yhteen.

  Siihen punaisen maton alkuun pitäis laittaa sellanen steam room, missä ne höyryttäis rypyt mekoista pois!

  1. Steam room olis hyvä idea! 😀

   Nykyäänhän juhlamuotiin ei kuulu varsinaiset kampaukset millään tavalla, mutta itseäni vähän harmittaa, että erilaiset upeat juhlakampaukset ovat nykyään selkeästi paitsiossa. Monet tähdet tuntuvat myös unohtavan, että aukinaisetkin hiukset voi stailata hienosti eikä pyjama-lookkiin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *