Outlander - Matkantekijä alkaa Ylellä!

Vihdoin suomalaisfanien odotus on ohi: Diana Gabaldonin Outlander-kirjasarjaan perustuva samanniminen televisiosarja alkaa Ylellä tänään! Sarjasta kuultiin ensimmäiset huhut pari vuotta sitten, ja sarja sai Yhdysvalloissa alkunsa suuren rummutuksen kera viime vuoden elokuussa. Outlander-sarjaa näytettiin ensin kahdeksan jaksoa putkeen, jonka jälkeen esittämisessä pidettiin yli puolen vuoden tauko, ja ensimmäisen kauden toisella puolikkaalla jatkettiin huhtikuun alussa. Tällä hetkellä ensimmäistä kautta on jäljellä kaksi esittämätöntä jaksoa, joten mitenkään määräämättömän paljon jäljessä suomalaiset eivät sarjan pariin tule!

Outlander-sarja kertoo monisyistä ja polveilevaa tarinaa Clairesta, joka päätyy Skotlannissa vuodesta 1945 vuoteen 1743 mystisen portaalin kautta. Hämmentyneenä mutta rohkeana ja voimakkaana naisena Claire pyrkii parhaansa mukaan sopeutumaan uusiin elinoloihinsa, joihin ensin kuuluu salaperäisen skottimieslauman mukana matkustamista ja sittemmin skottiklaanin johtajan ja lairdin linnassa elämistä. Claire on käytännöllisyyteen ja järkeilyyn taipuvainen mutta intohimoinen nainen, joka jatkaa sairaanhoitajan ammattiaan myös menneisyyteen päädyttyään. Häntä auttaa seikkailuissaan hänen laajahko tietonsa skottien historiasta sekä neuvokas asenteensa. Claire on naimisissa vuonna 1945 mutta päätyy 1700-luvun Skotlannissa tapaamaan komean Jamien, johon hän sitoutuu jo alusta asti omalaatuisella intensiteetillä.

Olen aikaisemminkin maininnut olevani hieman kaksijakoinen tämän televisiosarjan suhteen: kirjasta en pitänyt kovinkaan paljon, vaikka sainkin luettua sen yli 600-sivuisen korkealentoisen fantasia-/rakkaus-/kauhu-/trilleri-/matkaromaanin loppuun, mutta toisaalta tällainen kiehtova historiallinen aihe ja sarjan luoja Ronald D. Moore (Battlestar Galactica) houkuttelevat minutkin varmasti ruudun ääreen!

Outlander - Matkantekijä

Yle TV1 alkaen 14.5. klo 21.05

Uusinnat lauantaisin; katsottavissa myös Yle Areenassa!

 

Aiotko sinä katsoa tätä kohistua ja odotettua draamasarjaa?

 

Kuvat: Yle

Kommentit

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Täytyy tää varmaan tsekata. En ole kirjaa lukenut, enkä siis oikeastaan kovinkaan montaa muutakaan kirjaa viime vuosina, mutta tarina itsessään kiinnostaa.

Maria Hakkala

Sarjan ensimmäinen kirja on aikamoinen järkäle, joten kannattaa tosiaan kokeilla ensin tv-sarjaa; siinä tulee kuitenkin se perustarina ja hahmot aika hyvin esille.

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Järkäleeltä tuntuu tv-sarjakin, jos niin nyt tv-sarjasta voi sanoa. Vähän tahmeasti lähti käyntiin. Mutta ajattelin antaa vielä toisen mahdollisuuden, jospa toka jakso koukuttaisi?

Oranssinen

Minä olen lukenut Outlander-sarjan sitä mukaa kun sitä on ilmestynyt - viimeisimmän lukemiseen meni piiiiitkä aika, kun aiemmat luin suurinpiirtein putkeen, vaikka ne tiiliskiviä ovatkin. Eli pientä "leipiintymistä" oli ilmassa.

Kun aloin katsoa sarjaa, häiritsi alussa oman pään sisään muotoutuneet henkilöhahmot, jotka eivät sarjassa vastanneet mielikuviani. Mutta jo parin osan jälkeen olin aivan haltioissani. Ihana-ihana-ihana!
 

Maria Hakkala

Mä voin kuvitella kyllä kuinka mahtavaa on saada omiin lempikirjoihin perustuva tv-sarja, ja mua vähän harmittaa, etten tykänny ekasta kirjasta ihan niin paljoo kuin luulin! Ihan mielenkiinnosta kysyn: miten sitä tarinaa jaksaa noin monen tiiliskiven verran? Kyllähän Gabaldon osaa kirjoittaa, mutta meneehän tuossa jo lukijakin ihan sekaisin. :)

Oranssinen

Minä solahdin Outlanderin maailmaan niin syvälle, että ongelmista sekaisin menemisen kanssa ei ole ollut kertaakaan. Jos olisin enemmän hihhuli, niin väittäisin varmaankin eläneeni itsekin edellisessä elämässäni 1700- luvulla!
Kun luin kirjasarjaa oli perheen aivan turha tulla kyselemään, mitä syödään tai missä on se tai tämä - ei kiinnostanut, koska olin Skotlannissa, Ranskassa tai uuden karhean Yhdysvaltain maisemissa...
Nautin Gabaldonin yksityiskohtaisesta, jopa pikkutarkasta tavasta kirjoittaa ja kuvailla asioita, joten tiiliskivimäisyys ei haitannut yhtään! Päinvastoin, halusin aina vain tietää enemmän ja tarkemmin mitä ihmisille tapahtuu.

Yuki (Ei varmistettu)

Pakko katsoa, kun sarjan taustalla on tosiaan Battlestar Galactican Ronald D. Moore ja musiikeista vastaa (myös BSG:stä tuttu) Bear McCreary. :) Muuten ei koko Outlander ole mulle tuttu ollenkaan.

Maria Hakkala

Ymmärrän tässä sen fantasiaelementin kiinnostavan Moorea, mutta muuten hämmennyin kyllä aika paljon, kun tuntuu olevan hyvin kaukana BSG:stä. :)

Kirjoja en ole lukenut mutta sarjaa täytyy alkaa seuraamaan (ja ehkä myöhemmin jos sarja on hyvä voisin tutustua kirjoihinkin). Sarja kiinnostaa lähinnä siksi koska Dwalinina paremmin tutuksi tullut Graham McTavish on mukana. :)

Maria Hakkala

Mulle tää sarja on senkin takia niin hämmentävä, ettei siinä oo juuri ollenkaan tuttuja naamoja! Se on nykytelevisiomaailmassa aika harvinaista! :)

Ama (Ei varmistettu)

Suosittelen. Itsellä finaali näkemättä eli parin tunnin jakso mikä tulee ulos tänä viikonloppuna. Mahtava sarja, pitää harkita kirjojen lukemista vielä jossain vaiheessa.

Maria Hakkala

Sarjan ekan jakson katsoinkin jo, ja kyllä annan tälle sarjana mahdollisuuden, vaikka kirja ei iskenytkään! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.