Perjantai-illan huumaa: How It’s Made -videot YouTubessa

//www.youtube.com/embed/HS_hnmHWEcg” width=”854″>

Video: How It’s Made – Pre-Packaged Sandwiches

Tein tänään ihan mielettömän löydön Redditin videoita selatessani! Törmäsin konseptiin nimeltä ”How It’s Made”, jonka nimissä esitellään erilaisten asioiden tekoprosesseja lyhyessä muodossa. Kuulostaa ehkä tylsältä, mutta tämä on aivan parasta viihdettä! Minua on aina kiehtonut tehtaiden automatiikka, ja moninaisissa dokumenteissa minua aina kiehtoo katsoa automatisoitua valmistuslinjastoa, varsinkin jos kyseessä on ruokatuotteiden valmistus. Tämän maailman pariin minut houkuttelikin How It’s Made: Pre-Packaged Sandwiches, sillä rakastan kolmioleipiä yli kaiken. Voisin oikeasti elää niillä, ja yksi parhaimmista muistoista viime helmikuiselta Lontoon reissultamme on Pret A Manger -kahvilaketjun ja heidän ylivoimaisen ihanan kana-avokado-leivän löytäminen. Ei, siis, ole mikään ihme, että innostuin tuollaisesta otsikoinnista, ja olenkin tämän illan aikana päätynyt katsomaan jo noin kymmenkunta videota!

Video: How It’s Made – Pringles

Nämä kaikki videot ovat noin viiden minuutin mittaisia, joten niitä on helppo katsoa vaikka yksi kerrallaan tai laittaa YouTube-lista pyörimään automaattisesti. Kyseessä on pääosin kanadalainen tuotos, jota on näytetty vuodesta 2001 sekä Kanadassa Discovery Channelilla että Yhdysvalloissa Science-kanavalla. Tätä dokumenttiohjelmaa näytetään myös Briteissä, ja yleensä yhdessä jaksossa on neljä eri minidokumenttia. Aiheita videoilla on laidasta laitaan; minua kiehtovat eniten ruoanvalmistusvideot, mutta valikoimassa on mitä tahansa auton akun ja muovipullon valmistamisesta kahden euron kolikon tai linja-auton valmistamiseen.

Videoissa on selkeät kertojaäänet, joiden kuivan asiallista selostusta rikkovat kuivat mutta aina aiheeseen liittyvät puujalkavitsit, tyyliin ”then you can really bring home the bacon”. Ainoana selkeän huonona puolena näissä hauskoissa ja ennen kaikkea informatiivisissa videoissa on niiden kuvanlaatu. Suoraan televisiolähetyksistä 2000-luvun alkupuolella napatut videot eivät yllä yleensä kuin korkeintaan 480p-tasolle. Tämänkin seikan kyllä kestää, ja videoita tulee huomaamatta katsottua aivan liian monta peräjälkeen. Videoita löytyy YouTubesta hakusanoilla How It’s Made.

Pian sitä huomaakin silmien alkavan lupsua kiinni, sillä rankan työviikon jälkeen tänään kiinnostaa enemmän uni kuin juhliminen! Huomenna lisää tv-aiheisia postauksia. Same Bat-time, same Bat-channel.

 

Kommentit (4)
  1. Apua. 😀 Mua on aina kiehtonut tollaset, joten en kyllä rupee nyt kattomaan! 😀 En muuten ikinä pääse irti tästä koneesta. 😉

    Viimenen lausahdus. xD

    1. Noi on kyllä tosi koukuttavia! 😀

  2. Olipa mielenkiintoista 😀

    1. Mä jäin ihan huumaantuneena kattoon näitä! 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *