Rillit huurussa myös suoratoistossa

The Big Bang Theory promo cast.jpg

Arvatkaa, miksi on ollut hankalaa kirjoittaa viimeisen muutaman viikon aikana monipuolisesti postauksia eri sarjoista, mitä katson? No, koska olen lähinnä katsonut vain yhtä sarjaa! Toki, katson nyt muitakin sarjoja jakson sieltä, toisen täältä, jo ihan katseluajan rajoitusten takia, mutta tosiasiassa tuijotan sekä aamupalan seurana että iltarentoutumisena The Big Bang Theory -sarjaa (suom. Rillit huurussa).

Muistan vieläkin, kun sarja alkoi Yhdysvalloissa syksyllä 2007. Olin juuri tuolloin alkanut seurustella mieheni kanssa, joka osui jonkin verran sarjan miesten nörttistereotypiaan. Laitoin sarjan seuraamistani tv-uutisista korvan taakse, ja sarjan ensimmäiset jaksot ja kaudet etsittiin netin syövereistä. Myöhemmin tämä huippu komediasarja saatiin myös Suomen televisioon, missä se edelleenkin pyörii.

Jos joltain on voinut mahdollisesti mennä tämä 12. tuotantokaudelleen jo kerennyt sarja ohi, se kertoo miesporukasta, jonka elämä muuttuu peruuttamattomasti, kun naapuriin muuttaa kaunis nuori nainen. Tähän viittaa myös sarjan nimi. Omiin tapoihinsa kangistuneet ja osittain yhteiskunnan hyljeksimät nuoret miehet saavat elämäänsä sosiaalista haastetta naisen kautta, joka etsii omaa paikkaansa elämässä ja suurkaupungissa.

Vaikka sarjan vakiovitseihin kuuluu Pennyn (Kaley Cuoco) älykkyyden pilkkaaminen, on koko homman juju se, että Pennyn tunneälykkyys on valovuosia korkeammalla kuin miesten, jotka taas pesevät useimmat ihmiset perinteisillä älykkyysmittareillaa. Toisessa ääripäässä on huippunero Sheldon (Jim Parsons), jolle täytyy kädestä pitäen opastaa mitä normimpeja kanssakäymisiä.

The Big Bang Theory season 1 cast promo.jpg

Sarjan huumori on aika standardia mutta oivaltavaa, ja stereotypioita lavennetaan tarinan edetessä. Hahmot ovat huippuja, ja ne toimivat nimenomaan yhdessä touhottaessaan, kuten hyvään komediasarjaan kuuluukin. Vaikka nörttilokeroiminen on yhtä ongelmallista kuin mikä muu tahansa lokeroiminen, tämä sarja on kuitenkin pohjimmiltaan hyväntahtoinen, huumorin ollessa aina pistävämpää ruudussa kuin tosielämässä.

Jäin joskus aikoinaan katsomaan TBBT:tä jonnekin yhdeksännen kauden tienoille, ja sen jälkeisistä tapahtumista tiedän aika paljon viihdeuutisten kautta. Ei tällaisen sarjan ydin muutenkaan ole ne isot juonenkäänteet vaan ne pienet jutut joka jaksossa. Nyt olen innoissani tuijotellut sarjaa joka päivä, ja olen päässyt jo viidennelle kaudelle, jossa sarjaan on tullut mukaan jo pari vakiohahmoa lisää.

Minä olen katsonut The Big Bang Theory:a nyt Dplayn kautta, joka on Discovery Networksin (TV5, Kutonen, TLC, Frii ja maksukanavat) tuoreehko suoratoistopalvelu. Itse palvelu on ilmainen, mutta TBBT kuuluu maksullisen Dplay+:n alle. Olin tästä uudesta palvelusta ja varsinkin sen rillien huuruisesta sisällöstä innoissani, sillä tätä sarjaa ei ole aiemmin ollut saatavilla missään suoratoistopalvelussa kokonaisuudessaan, aina vain muutamia jaksoja kerrallaan televisioesitysten jälkeen. (televisiossa pyörii tällä hetkellä Subilla vuoden vanhat jaksot ja Jimillä alkupään jaksot)

Dplayllä on nyt sarjan yksitoista ensimmäistä kautta katsottavissa, ja myöhemmin tämän vuoden aikana on luvassa 12. kaudenkin jaksot, oletettavasti kunhan tämä sarjan viimeiseksi jäävä kausi loppuu Yhdysvalloissa.

Suosittelen sarjaa vahvasti kaikille perinteisen komedian ystäville! Ja nyt painunkin tästä katsomaan sarjaa lisää teekupillisen ja virkkuutyön kera.

P.S. Ei muuten ole aivan helppoa löytää näin pitkäikäisen sarjan alkupäästä hyvälaatuisia kuvia!

P.P.S. Dplayllä on alustana omat ongelmansa, joiden toivoisin korjaantuvan ajan kuluessa, ja toivoisin lisää fiktiosarjasisältöä palveluun. Muuten ei mitään ongelmaa, sarja pyörii hyvin, jne.

 

 

 

Dplay on blogin kautta ns. pressikäytössä

Kuvat: CBS.

Kommentit (3)
  1. Rillit huurussa on niittä harvoja sarjoja, joita miehen kanssa molemmat seuraamme 🙂 Hänellä on lievästi sanottuna rajoittunut maku, kun taas itse olen moniruokainen mitä viihteeseen tulee : D

    1. Tää oli meilläkin alussa hyvä yhteissarja, vaikka nyt katotaankin sitä ihan eri tahtiin. 🙂

  2. Anonyymi vierailija
    25.1.2019, 12:28

    Meillä seurataan sarjaa n. toisen tuotantokauden paikkeilla nyt kun Jim aloitti taannoin sarjan näyttämisen ihan alusta asti. TBBT toimii todella hyvin myöhäisillan ”nollaajana” ja perus hyvän mielen sarjana noin yleisesti ottaen, mutta voi herttinen sentään miten aika on päässyt puraisemaan Howardin hahmoa: osa ensimmäisen kauden törkeimmistä naisenmetsästyskommenteista on nykykatsojan näkökulmasta jo niin puistattavia, etteivät ne ole enää hauskoja eikä Howard näinä möläytysten hetkinään vaikuta tyypiltä, jonka kanssa sarjan muut (sympaattiset !) hahmot haluaisivat olla tekemisissä.

    (Mukavaa tietysti silti, että hahmon tietää kehittyvän huimasti seuraavien tuotantokausien aikana.)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *