Riviera: Kun milleniumtähti Julia Stiles palasi ruutuun

Riviera Julia Stiles CMore Sky Atlantic.jpg

Halusitko sinäkin olla kuin Julia Stiles vuosituhannen vaihteessa? Halusitko olla yhtä älykäs ja itsenäinen badass kuin Kat 10 Things I Hate About You -elokuvassa tai yhtä lahjakas tanssija kuin Sara Save the Last Dance -elokuvassa? Julia Stiles asettui näillä teinivuosiani muokanneilla elokuvillaan pysyvästi lempinäyttelijöideni listalle, mutta hänen nousujohteinen uransa ei liitänytkään niin kovaa kuin etukäteen kuviteltiin. Muutamien epäonnistuneiden elokuvien jälkeen vuorossa oli vuosien ajan pikkurooleja ja lyhytelokuvia, mutta nyt Stiles on vihdoin palannut parrasvaloihin!

Riviera on brittiläisen Sky Atlanticin sarja, joka sijoittuu nimensä mukaisesti Ranskan Rivieralle, missä Stilesin esittämä nainen menettää rikkaan aviomiehensä traagisesti. Surunsa keskellä Georgianalle (Stiles) alkaa selvitä miehensä todelliset puuhat, sekä ammatillisessa että yksityisessä mielessä, eikä tämän kuolemakaan ole enää yksinkertainen onnettomuus. Georgianan elämässä ovat myös hänen miehensä aikuiset lapset sekä entinen vaimo, joka ei ole millään tavoin tämän nuoremman ja uudemman vaimon fani.

Riviera Julia Stiles.jpg

Näyttävän näköinen Riviera lähtee liikkeelle vauhdikkaasti, sillä ensimmäisessä jaksossa mennään jo onnesta suruun sekä ihmetyksestä kauhisteluun. Todellinen työ Georgianalla alkaa, ja ensimmäisen kauden kymmenen jakson aikana edesmenneen aviomiehen todellisen luonnon ja bisneksien pitäisi selvitä niin katsojille kuin Georgianallekin. Rivieran suihkuseurapiirit ja Georgianan ylellinen elämä ovat hengästyttävää katsottavaa, ja raha on suuri tekijä sarjan monimutkaisissa ihmissuhteissa.

Video: Riviera trailer (Sky Atlantic).

On aivan mahtavaa, että Julia Stiles tekee paluun juuri televisiossa! Hänen kykynsä saavat paremman areenan kuin elokuvissa, enkä minä ainakaan saa hänestä tarpeekseni tämän lyhyen ensimmäisen kauden aikana. Sarjan muissa pääosissa on myös paljon tuttuja nimiä ja kasvoja, kuten Lena Olin (Alias), Anthony LaPaglia (Without a Trace), Iwan Rheon (Game of Thrones) ja Phil Davis (Poldark). Sarjan toisesta kaudesta ei ole vielä varmistettua tietoa, mutta sarja on myyty myös amerikkalaisille markkinoille, mikä on jo itsessään hyvä merkki. Riviera kokonaisuudessaan ja Stiles erityisesti ovat saaneet paljon hyviä arvosteluita, ja sarjan ensimmäinen jakso kyllä myi konseptin myös minulle.

Riviera-sarjan 1. kausi on nyt katsottavissa kokonaisuudessaan CMoren suoratoistopalvelussa sekä syyskuun alusta CMoren kanavilla.

 

 

 

 

Katson CMorea pressitunnuksilla!

Kuvat: CMore.

Kommentit (4)
  1. Mut myytiin tälle sarjalle jo nimen ja lokaation perusteella, kaikki muu vain plussaa 😉

    Mutta joo, ihan hauska nähdä Julia Stiles tällaisessa roolissa. Enemmänkin leffatähtinä tunnetut näyttelijät usein yllättävät hyppäämällä mukaan johonkin sarjaan ja näyttämällä että osaavat heittäytyä hyvinkin erilaisiin rooleihin.  

    1. Nythän on niin kovin muotia, että leffatähdet kokeilevat tv:n tekemistä, kun formaatit muuttuvat enemmän näihin lyhyemmät kaudet kerralla -konseptiin, mikä ei kyllä mua haittaa, koska, kuten sanoit, variaatio. 🙂

  2. Julia Stiles oli muuten tv-sarja roolissa myös Dexterin yhdellä kaudella!

    1. Juu, näin olen ymmärtänyt, ja kehuja sai roolista paljon! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *