Rouva Ministeri jatkuu Maikkarilla 1. kauden uusin jaksoin

madam_secretary.jpg

Yksi alkuvuoden parhaista sarjatapauksista palaa täällä meillä Suomessa ruutuun, kun Rouva Ministeri (eng. Madam Secretary) jatkuu uusin jaksoin tänään MTV3-kanavalla. Sarjassa seurataan yllättäen Yhdysvaltain ulkoministeriksi päätynyttä Elizabeth McCordia, joka akateemisen ja analyyttisen taustansa ansiosta on useallakin tavalla erilainen tuulahdus Washingtonin poliittisissa piireissä. Koska naispoliitikosta kertovaa sarjaa ei voi tehdä ilman perhenäkökulmaa, tasapainoittelee McCordkin perheen ja uran välillä, akateemikkomiehensä ja kolmen lapsensa kanssa.

Rouva Ministeri on jälleen yksi erinomainen esimerkki Maikkarin mielenkiintoisesta aikataulutustavasta. Kun sarja alkoi täällä Suomessa heti vuoden alussa, esitettiin sitä kahden uuden jakson voimin joka viikko, lukuisten uusintojen sekä Katsomo-palvelun tuella. Sarjaa ehdittiin esittää vain kahdeksan viikon verran, kun sarja yhtäkkiä laitettiin tauolle Yhdysvaltain esitysaikataulujen vuoksi. Sarjan fanit etsivät hämmentyneinä asiasta tietoa, sillä perinteiseen tapaansa Maikkari ei noudattanut mitään logiikkaa tässäkään tauottamisessa. Syynä voi tosiaan olla USA:n aikataulut, sillä sarjoja ei myydä mukavaan hintaan ihan tuoreeltaan, eikä ensiesitysoikeuksia selkeästikään olla haluttu ostaa tänne kaukaiseen Suomeen. Antaa vaan katsojien ihmetellä, mitä turhia. Jos jaksoja olisi esitetty kerran viikossa, olisivat jaksot riittäneet pidemmälle kevääseen, jolloin seuraavien jaksojen odotus ei olisi ollut näin pitkä, varsinkin, kun Maikkari ei suinkaan kertonut sarjan paluuaikataulusta etukäteen. Nyt meillä Suomessa ehditään esittää vain ensimmäisen kauden jaksot 14 ja 15 ennen kuin sarjan 2. tuotantokausi saa ensiesityksensä Yhdysvalloissa. Tutkimattomia ovat MTV3:n tiet.

madam_secretary_whisper_of_the_ax.jpg

Vaikka Rouva Ministeri on politiikan kaikkein raskaimpaan sarjaan sijoittuva draama- ja jopa jännityssarja, on se yleistunnelmaltaan lämminhenkinen ja jotenkin mukava. Téa Leonin Elizabeth McCord on sellainen kuin jokaisen kovan luokan poliitikon toivoisi olevan: älykäs ja viisas, maanläheinen mutta korkeasti ja laajalti koulutettu, hyväsydäminen ja lojaali. Koska McCord tulee politiikkaan akateemisesta maailmasta, saa katsoja kokea hänen rinnallaan Yhdysvaltain korkeimpien päätöstentekijöiden joukkoon sopeutumisen. Inhimillisesti McCord tekee myös virheitä, ja harvinaisesti hän myös myöntää ne ja yrittää korjata aiheuttamansa ongelmat. Tällainen lähestymistapa USA:n politiikkaan voi olla idealistinen ja naiivi, mutta aivan takuulla se on myös mielenkiintoinen. House of Cards:in kaltaiset sarjat voivat hoitaa politiikkaan liittyvän armottomuuden ja raadollisuuden, mutta minä tykkään katsoa Rouva Ministeri:ä! Kuten monessa muussakin sarjassa, pidän myös kulissien takaisen toiminnan näyttämisestä ja esittelemisestä, jonka varaan tämäkin sarja pitkälti rakentuu.

 

Rouva Ministeri (Madam Secretary)

MTV3 keskiviikkoisin klo 21.00 (23.9. alkaen)

uusinnat lauantaisin ja sunnuntaisin

myös Katsomossa

 

 

 

Kuvat: CBS

Kommentit (3)
  1. Oi, mä niin olen odottanut tätä! Nyt se siis alkaa!

  2. Päivän paras uutinen, KIITOS! Olisi mennyt ihan kokonaan ohi, jos en olisi törmännyt tähän.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *