Sarjauutuudet ja TV News: Kostoa ja tähtiä

uutuudetvko45.jpg

Kuvat (clockwise from the right): AVA, AVA, AVA, MTV3, Yle, Yle

Tervetuloa Ruotsiin! AVA ma 3.11. klo 21.30 Koomikko Greg Poehlerin omaan elämään perustuvassa sarjassa amerikkalainen mies muuttaa ruotsalaisen tyttöystävänsä kotimaahan, ja hän joutuu kerralla polviaan myöten ruotsalaiseen kulttuuriin ja elämänmenoon. Tämä tuore sarja on alun perin tuotettu Ruotsissa TV4:lle (ensiesitys huhtikuussa), josta se poimittiin hyvin nopeasti myös NBC:lle Yhdysvaltoihin (ensiesitys heinäkuussa), ja molempien maiden kanavat ovat myös uusineet sarjan toiselle kaudelle! Pääosan Poehler on Amy Poehlerin veli, ja molemmat sisarukset ovat myös sarjan tuottajina.

Rimakauhua ja rakkautta AVA su 9.11. klo 22.00 Aikoinaan supersuosittu ja edelleenkin ihmisten mielissä pysyvä Cold Feet -nimellä englanninkielisessä maailmassa tunnettava sarja nähdään nyt AVA:lla toiveuusintana. Jos et ole sarjaan vielä tutustunut, vaikka sen tekeminen aloitettiin jo ennen vuosituhannen vaihdetta, suosittelen suuresti! Kolmekymppisten pariskuntien elämää tutkaileva sarja on elämänmakuinen ja todentuntuinen, ja pääosissa on paljon hienoja näyttelijöitä.

Voguen Fashion Fund AVA to 6.11. klo 13.40 Ennemminkin dokumentti kuin reality-ohjelma, tämä sarja seuraa Vogue-lehden kilpailua uusille muotisuunnittelijoille, ja voittaja pääsee mestareiden oppiin ja saa nimensä ihan oikeasti kartalle. Sarjan ja kilpailun uskottavuudesta kertoo ohjelman nimekäs raati (esim. Anna Wintour ja Diane von Furstenberg)!

Gates MTV3 su 9.11. klo 01.25 (maanantain puolella) Tämä 13-jaksoinen amerikkalaissarja keskittyy ulkoisesti täydellisen oloiseen rikkaaseen lähiöön, joka kuitenkin kätkee sisälleen paljon yliluonnollisia salaisuuksia. Sarjan pääosassa on alueelle muuttava perhe, jonka isä alkaa työskennellä alueen poliisivoimissa, törmäten jatkuvasti kaikkeen vähemmän normaaliin. Pääosissa on paljon tuttuja näyttelijöitä, muun muassa Colton Haynes (Arrow), Marisol Nichols (GCB, 24) ja McKaley Miller (Hart of Dixie).

Quirke Yle TV1 su 9.11. klo 21.55 Tuoreeltaan Ylellä nähtävä brittiläis-irlantilainen minisarja sijoittuu 1950-luvun Dubliniin. Pääosassa on kohtuullisen alkoholisoitunut patologi, joka alkaa selvitellä outoja kuolemantapauksia, kun kukaan muu ei tunnu tekevän asialle mitään. Gabriel Byrnen esittämä patologi käsittelee huomaamattaan myös lukuisia omia ongelmiaan, joihin kuuluvat adoptiolapsuuden lisäksi puolison kuolema ja vaikeat perhesuhteet. Tässä kolmiosaisessa minisarjassa on runsaasti tuttuja kasvoja (esim. Michael Gambon), eikä laadusta ole varmasti tingitty millään osa-alueella!

Ykskaks paksuna Yle TV2 ti 4.11. klo 20.30 Yle esittää nykyään paljon brittidraamojen lisäksi myös brittikomedioita, ja tällä kertaa nähdään uusintana muutaman vuoden takainen Pramface, joka keskittyy teiniraskauden mukanaan tuomiin mullistuksiin sekä äidin ja isän että näiden perheiden elämässä. Tällä kertaa tyttö on rikkaammasta perheestä ja poika työläisperheestä, ja kaikilla tuntuu olevan sana sanottavanaan tästä yllätysraskaudesta. Huom! Sarjaa esitetään useamman kerran viikossa, joten kannattaa olla tarkkana esitysaikojen suhteen tai katsoa jaksot suoraan Areenasta.

palaavatvko45.jpg

Kuvat: AVA ja Liv

Kosto AVA su 9.11. klo 21.00 Revenge:n 4. kausi alkaa AVA:lla vain muutamia viikkoja Yhdysvaltain ensiesityksen jälkeen! Kolmas kausihan loppui monellakin eri tavalla dramaattisesti, ja tuntuikin, että Emily sai vuosien kostoretkensä viimeinkin aika hyvään päätökseen. Neljännellä kaudella Emily joutuu pohtimaan kostoretkensä oikeutusta.

Valheen vangit Liv Ke 5.11. klo 21.00 Alkuvuodesta monia kutkuttanut ’guilty pleasure’ Valheen vangit jatkuu uusin toisen kauden jaksoin. Jälleen kerran jokaisen jakson päähenkilöllä on joku dramaattinen salaisuus, jonka paljastamisen kanssa hän kamppailee suurin omantunnon tuskin. Dramaattisesti näytellyt kohtaukset värittävät tätä tosi-tv-helmeä!

newsvko45.jpg

Kuvat (clockwise from the right): FX, A&E, Channel 4, Kaley Cuoco, BBC, FOX

Keskellä neljännen kauden esityksiä oleva American Horror Story on alusta asti ollut oivaa maaperää fanien spekulaatioille, ja varsinkin kausien lisääntyessä ovat fanienkin salaliittoteoriat saaneet enemmän tulta alleen. Tällä hetkellä Freak Show -nimistä 4. tuotantokautta luotsaava showrunner Ryan Murphy räjäytti potin tällä viikolla paljastaessaan sarjan kaikkien tuotantokausien olevan kytkettyjä toisiinsa! Tähän astihan virallinen kuvaus on ollut erillisistä kausista, joiden yhteisenä nimittäjänä on toiminut ainoastaan kauhun eri kerrokset sekä osittain samat näyttelijät eri rooleissa. Tällä viikolla paljastettiin myös, että eräs toisen kauden hahmo tulee vierailulle neljännelle kaudelle, joten nyt kannattaa alkaa katsoa sarjaa tarkemmalla silmällä.

Kaikki Ryan Hurstia ruutuun kaivanneet voivat huokaista helpotuksesta, sillä tämä parrakas ihanuus vierailee Bates Motel:in tulevalla kolmannella tuotantokaudella. Hurstin rooliin kuuluu moottoripyörät, laittomat aseet sekä vankilamenneisyys, joten ihan vieraalle maaperälle Hurst ei Batesin motellissa joudu!

Useamman kauden esittänyt ja vuonna 2013 varsinaisesti loppunut brittikomedia The IT Crowd herätetään henkiin amerikkalaiseen tapaan. Ihan täyttä varmuutta tämän uuden version yksityiskohdista ei ole, mutta vuonna 2007 NBC yritti jo kerran tehdä jenkkiversion tästä kulttiklassikoksi hetkessä nousseesta sarjasta, mutta tuo yritys kuoli ennen kuin se ehti edes ruutuun asti. Nyt asialla on jälleen NBC ja ilmeisesti suuret kuvitelmat, kun jo kerran kuopattuun uusintaversioon tartutaan uudelleen.

The Big Bang Theory:n tähti Kaley Cuoco sai oman tähden Hollywoodin Walk of Famelle! Keskiviikkona Cuoco-Sweetinginä nykyään tunnetun tähden rinnalla seremoniassa oli hänen näyttelijäperheensä TBBT:stä sekä hänen oikea perheensä, eikä hän pystynyt välttämään liikuttumista kunniaa vastaanottaessaan. Amerikkalaisyleisöllehän Cuoco-Sweeting on tunnettu myös takavuosien 8 Simple Rules -sitcomista, joka on jäänyt ihmisten mieliin John Ritterin viimeisenä sarjana.

Benedict Cumberbatch esittää modernia versiota Sherlock Holmesista sarjassa Sherlock, ja hän on saanut suorituksellaan tuhannet naiset ja miehet polvilleen monessakin mielessä. Useimmiten Cumberbatch tuntuu kiusaantuneelta, kun hänen roolisuorituksensa seksikkyydestä puhutaan, ja juurikin tämän seikan takia britti-Ellen haastattelu tuntuukin niin harvinaiselta: toimittajan todetessa sivulauseessa Sherlockin olevan sängyssä varmasti teknisesti hyvä mutta innoton, intoutui Cumberbatch kuvailemaan hyvin yksityiskohtaisesti, miten Sherlock sängyssä suoriutuisi. Cumberbatchin kuvailussa pilkahtivat muun muassa sanat latex, porn ja explosive.

Simpsonit on tehnyt aikamoisen tempun! Simpsons World -sivusto avattiin amerikkalaiselle yleisölle tiistaina, ja siellä on katsottavissa kaikki sarjan jaksot, elokuva mukaan lukien. Toki mukana on kaikenlaista extraa triviasta erilaisiin jaksojen järjestämistapoihin, eikä sarjan faneille tule varmasti tylsää palvelun parissa. Sivustoon pääsee käsiksi, jos on FXX-kaapelikanavan tilaaja jonkun palveluntarjoajan kautta, kuten Yhdysvalloissa yleensä asiat menee. Tällä hetkellä sivustoa ei ole muista maista saatavilla, mutta eiköhän sekin ole vain ajan kysymys!

//www.youtube.com/embed/PVAfR3QjFKo

Video: Taylor Swift performing ”Out of the Woods” in Jimmy Kimmel Live!

Tämä viikko on ollut Taylor Swiftin juhlaa, sillä hänen maanantaina julkaistua albumiaan 1989 hehkutettiin jo etukäteen todella paljon, ja tämän viikon viihdemediaa ovat hallinneet Swiftin promokiertue sekä innostuneet hehkutukset levyn mahtavuudesta. Useimmat arvostelut myös arvostetuilta musiikkimedioilta ovat erittäin mairittelevia, ja Swiftistä puhutaan jopa pop-musiikin pelastajana. Hei, tontut: tämän levyn voi kirjoittaa myös minun joululahjalistalle! 🙂

Muutama pieni juttu tähän loppuun vielä:

 • Muistatteko Danny Strongin, joka oli Gilmoren tytöissä Doyle sekä Buffy:ssä Jonathan? Hän on kaikessa hiljaisuudessa kehittänyt itseään käsikirjoittajana, ja hän käsikirjoittaa muun muassa Hunger Games:in molemmat päätöselokuvat!
 • Täällä Lilyssä Catching Rainbows -blogissa mariiia on aloitellut leffahaastetta avomiehensä kanssa, ja siinä on kyllä hänen leffahyllynsä perusteella ihan kohtuullisesti tekemistä! 😀
 • Haluatko mukaan Nelosen Vino Show’n kuvauksiin? Joulukuun arkipäivinä kuvataan Helsingissä ohjelman uusia jaksoja esitettäväksi ensi vuoden keväällä, ja kuvauksiin voi ihan itse ilmoittautua mukaan!

Hyvää sunnuntaita kaikille, ja mahtavaa uutta viikkoa! 🙂

 

Kommentit (6)
 1. Mä oon kuunnellut Tswiftin uutta levyä niin paljon, että näin viime yönä unta et laulettiin Tswiftin kanssa yhdessä Shake it offia…. Levy on täynnä niin aitoa poppia, ei siitä voi muutaku tykätä <3

  1. Olitteko ihan yleisön edessä vai jossain kahdestaan kuten parhaat kaverukset? 😀

   1. Oltiin jossain levykaupassa, ja siellä oli lava jossa sit vedettiin ja mä en ekaa kertaa elämässäni muistanut Shake it offin sanoja ja mua HÄVETTI. 😀

 2. Nyt vasta huomasin tällaisen postauksen ku kännykällä etin omaa blogiani 😀 leffahaaste on vieläkin kesken!

  1. Vielä kerkee! Ja sitten, kun vauva on pieni, ehtii ruokailujen aikana hyvin katsella leffoja pätkissä! 🙂

   1. Joo mä sanoinki Samulille et äippälomalla tulee varmaan koluttua toi leffahylly (paitsi pahimmat kauhut) 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *