Sarjauutuuksia: kullankaivajia, muusikoita ja moderni mestarietsivä

1502384_562781933816113_120383478_o.jpg

Kuva: Discovery

Tällä viikolla alkaa monta hyvää sarjaa ihan meidän Suomen televisiossa! Ensimmäisenä esittelyssä on torstaina TV Viidellä alkava Klondike. Kuten nimestä voi päätellä, sarja sijoittuu 1800-luvun Klondiken kultaryntäykseen, minkä pitäisi olla lukuisille suomalaistenaville tuttu vähintäänkin Roope-sedän nuoruudesta ja hänen omaisuuden lähteenä. Oikeastihan elämä tuolla kullanetsinnän mekassa oli äärettömän rankkaa ja väkivaltaista, ja suurempi osa sieltä varmasti lähti tyhjin käsin tai lautalaatikossa kuin miljönääreinä. Klondike on kolmiosainen minisarja, jonka pääosassa nähdään Game of Thrones:in The King in the North eli Richard Madden. Muissa osissa nähdään mm. Lie to Me -sarjasta tunnettu Tim Roth ja elokuvissa yleensä nähtävä Abbie CornishSarja esitettiin Yhdysvalloissa Discoveryllä alkuvuodesta, ja meillä se nähdään Discoveryn sukulaiskanava TV Viidellä.

Klondike

TV Viisi alkaen to 26.6. klo 20.00

(uusinnat aina seuraavan tiistain myöhäisillassa)

//www.youtube.com/embed/xfCMAdVE6VI” width=”640″>

Video: Klondike trailer

 

271184_394588753949296_2071531523_n.jpg

Kuva: Dancing on the Edge

Hyvällä tavalla loputtomalta tuntuvaa BBC:n laatusarjojen kavalkaadia jatkaa Dancing on the Edge (suom. Murtuva maailma), joka sijoittuu 1930-luvun Lontooseen. Sarjan pääosassa on seurapiirit ja ylhäisön valloittava tummaihoisten jazz-yhtye, jolle yhtäkkiä avautuu kaikki mahdolliset ovet. Kun nousu huipulle on hurja, tullaan sieltä väistämättäkin kovaa alas, eikä tämän kokoonpanon tarina ole siitä erilainen. Kuusiosainen minisarja tekee prosessista asteittaisen, joten tarinan matkasta ehtii kunnolla nauttia. Tämä vuodelta 2013 oleva minisarja keräsi viime vuonna jopa Golden Globes -ehdokkuuksia, eikä ihme, kun katsoo näyttävää näyttelijäkaartia: Chiwetel Ejiofor (viime vuoden 12 Years a Slave -Oscar-ehdokas), Anthony Head (Buffy:n Giles), John Goodman, ja Joanna Vanderham (The Paradise). Tällä kertaa täytyy myös antaa pisteet hyvin käännetystä nimestä!

Murtuva maailma (eng. Dancing on the Edge)

Yle TV1 alkaen ti 24.6. klo 21.00

Jaksot katsottavissa Yle Areenassa kuukauden ajan ensiesityksestä

Video: Dancing on the Edge trailer

 

1238159_273586052766513_261701702_n.jpg

Kuva: CBS

Tämä viimeinen suositus ei varsinaisesti ole uusi sarja, mutta esittelyn arvoinen se on joka tapauksessa. Nelonen tekee eräänlaisen kulttuuriteon uusiessaan Holmes NYC -sarjan, joka tunnetaan Yhdysvalloissa nimellä Elementary. Tätä sarjaa ei kannata sekoittaa BBC:n Sherlock:iin, sillä tämä sarja sijoittuu New Yorkiin ja tässä Watson on nainen (Ally McBeal:stä tuttu Lucy Liu). Tämä modernin Sherlock Holmesin (Emma:n Jonny Lee Miller) tarinan kertova sarja on ollut suosittu Yhdysvalloissa, ja Suomessa se alkoi aika pian Yhdysvaltain ensiesityksen jälkeen. Yleensähän tämä on hyvä asia, mutta itseltäni meni sarjan alku jotenkin ohi; en silloin jaksanut ottaa jälleen uutta sarjaa katseluun. Olen jo jonkin aikaa miettinyt tämän sarjan korkkaamista, ja kuin tilauksesta bongasin tänään Ilta-Sanomien verkkosivuilta maininnan uusintakierroksen alkamisesta tänään Nelosella. Täytyy vain toivoa, että jaksot tulevat lisäksi Ruutu-palveluun (tai edes maksulliseen Ruutu+-palveluun, mikä minulla on kokeilussa edelleenkin)!

Holmes NYC (eng. Elementary)

Nelonen alkaen ti 24.6. klo 22.00

Edit: Jaksot Ruutu.fissä ensiesityksen jälkeen kaksi viikkoa

P.S. Eilen julkaistuun Netflix-arvontaan ehtii vielä hyvin käydä osallistumassa!

 

Kommentit (5)
 1. Elementary on kova! Suosittelen 😉

  1. No, näin mä vähän aattelinkin, et se ois kova! Pitää kyllä nyt ehottomasti alkaa kattomaan. 🙂

 2. Klondikesta onkin näkynyt jonkun verran mainoksia (luulin kyllä että se on pidempi, häh) mutta tuota Murtuvaa maailmaa en olekaan aiemmin spotannut! Huippuvinkki, ihan mun kuuloinen sarja.

  Elementarya vastaan olen vähän puolueellinen, yritin joskus katsoa sitä pari jaksoa enkä pitänyt juuri minään BBC:n versiota vastaan. Tuossa on kyllä se hyvä, että sitä on paljon enemmän kuin se kirottu kolme jaksoa per kausi! Saakeli 😀 Mutta ei auta. Kyllä sen BBC on oltava.

  1. Mä olin kans käsittäny etukäteen, et Klondike olis pitempi sarja, ja onkin aika hassua, ettei sarjaa varten luotuja hienoja lavasteita tulla ilmeisesti käyttämään sen enempää!

   Näin Murtuvan maailman mainoksen Teemalla ihan sattumalta Metal Evolutionin loputtua, että aika munkki tämänkin suosituksen kanssa kävi. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *