Sarjauutuuksia: pukudraamaa, yliluonnollista ja profilointia

Supertiistaina 4.2. alkaa kolme uutta ja mielenkiintoista sarjaa Suomen televisiossa!

 

740344_10152406400445092_1073706419_o.jpg

Kuva: ITV

Mr Selfridge Yle TV1 klo 21 ti 4.2. alkaen

Harry Gordon Selfridge oli amerikkalainen liikemies, joka perusti 1900-luvun alussa yhden Lontoon tunnetuimmista tavarataloista (Selfridges), joka on toiminnassa tänäkin päivänä. Tämän ITV:n sarjan pitäisi olla taattua brittilaatua, sillä käsikirjoituksen on sovittanut lukuisista BBC-pukudraamoista tunnettu Andrew Davies. Mielenkiintoinen persoona ja kohtalainen naistenmies Selfridge rikkoi rajoja tavaratalonsa luomisessa. Kuulostaako tutulta? Sarja nähdään Paradisen suorana kilpailijana, ja ITV siirsi sarjansa alkua myöhemmäksi Paradisen alettua televisioesityksensä etuajassa. Yle esittää sarjasta suoraan kaksi ensimmäistä sarjaa/tuotantokautta, vaikka tämä toinen kausi on vasta tammikuussa aloittanut televisioesitykset Briteissä. Sarja tulee katsottavaksi myös Yle Areenaan.

//www.youtube.com/embed/sLborDbtx3M” width=”640″>

 

criminal_minds_ep_alla_1024x576.jpg?itok=FjoC2kxa

Kuva: Nelonen

Criminal Minds: Epäilyksen alla (Criminal Minds: Suspect Behavior) Nelonen klo 22 ti 4.2. alkaen

Criminal Minds -sarjan ikioma spin-off sai alkunsa CMn viidennen kauden 18. jaksosta perinteiseen backdoor pilot -tyyliin. Criminal Minds: Suspect Behavior alkoi varsinaisesti helmikuussa 2011 midseason-sarjana. Tässä sarjassa seurataan alkuperäisen sarjan mukaisesti profiloijia, mutta tämä ryhmä on valmiina toimimaan vieläkin pienemmällä aikataululla San Franciscosta käsin, joten he käsittelevät usein kriisitilanteita. Harhaanjohtavasta kuvasta huolimatta (keskellä sarjan päätähti Forest Whitaker) sarjaan kuuluu myös kaksi naisagenttia (toinen on koomikkona paremmin tunnettu Janeane Garofalo) sekä alkuperäissarjan IT-guru Penelope Garcia (Kirsten Vangsness). Tämä sarja eli valitettavasti vain tämän yhden lyhyen kauden verran, mutta se on senkin takia helppo katsoa kokonaan. Tämä tiimi on enemmän dysfunctional kuin alkuperäinen tiimi, ja mielestäni tämä tekee sarjasta hyvin mielenkiintoisen ja katsomisen arvoisen.

 

462989_310701545675495_960422942_o.jpg

Kuva: ABC

666 Park Avenue MTV3 klo 23.35 ti 4.2. alkaen

666 Park Avenue ratsastaa edelleenkin hyvin suositulla supernatural-teemalla, ja tällä kertaa kyseessä on salaperäinen luksusasuintalo New Yorkissa. Kiltti, normaali pariskunta ottaa vastaan työn talon johdossa, mutta pian alkaa sattua kaikkea yliluonnollista, eikä talon omistajapariskuntakaan vaikuta ihan normaaleilta. Tämä sarja kesti valitettavasti myöskin vain yhden tuotantokauden, mutta lopetuspäätös tehtiin hyvissä ajoin, joten ensimmäisen kauden lopusta pystyttiin tekemään tarkoituksella sarjan viimeinen jakso. Sarjaa ei ole ainakaa pilattu huonoilla näyttelijöillä, sillä pääosissa nähdään mm. Terry O’Quinn (Lost), Vanessa Williams (Ugly Betty) ja Dave Annable (Brothers & Sisters).

Kommentit (6)
 1. ekkaramelli
  3.2.2014, 17:55

  Maikkari kerää lisää pointseja! Olen tuon 666 Park Avenuen katsonut jo kertaalleen ja yllättävää kyllä, koukutuin sarjaan! 🙂 Harmi, että se tosiaan loppui tuohon ekaan kauteen, mielestäni siinä olisi ollut ideaa vielä jatkoonkin. Toivon mukaan tulee näkyviin myös katsomoon, tuo esitysaika on on työssäkäyvälle melko huono…

  1. Muistaakseni tuo 666 Park Avenue keräsi ihan kohtalaisesti julkisuutta esitysaikanaan Jenkeissä, mutta harmi vaan, että moni hyväkin sarja kuolee niin nopeasti. Tässä tosiaan oli se hyvä puoli, että sarjan tekijät tiesivät lopetuksesta ennen kuin tekivät viimeiset jaksot. Mitään en vihaa niin paljon kuin kesken loppuvia sarjoja, ja kaikki vain, koska peruutuspäätökset tulevat aina niin myöhään!

   1. ekkaramelli
    4.2.2014, 12:06

    Kesken loppuvat sarjat on kyllä ihan kauheita, sitä jää sitten roikkumaan omien loppuratkaisujen kanssa..

    Tarkistin juuri ja 666 Park Avenue tulee myös katsomoon, seitsemäksi töihin menevän pelastus! 🙂

    1. Hämmentävästi Maikkari osaa välillä tehdä jotain oikeinkin! 😀

     Muistan kun Cold Casen loppuminen aikoinaan v**utti, mutta seitsemännen kauden vika jakso onneksi toimii suurinpiirtein sarjan loppumisena, vaikka sitä ei kai ihan siihen oltu suunniteltu.

 2. Aivan mainiota, että YLE esittää Mr. Selfridgen näin pian Paradisen päättymisen perään. 

  1. Mun mielestä on kyl tosi kiva, et tääkin sarja tulee Ylelle, mutta hassultahan se kieltämättä tuntuu, ja jompi kumpi sarja auttamatta tulee häviämään vertailussa… Mulla on jotenkin hassu kuva tästä sarjasta etukäteen, mutta se saattaa johtua tästä jenkkipääosasta, joka hämmentää. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *