Sarjauutuuksia Suomen TV:ssä: Juoppoja, luusereita ja viikinkejä

Suomen televisiossa alkaa nyt alkuvuodesta todella monta uutta (useimmiten amerikkalaista) sarjaa, joten tässä on kätevä kokoomapostaus tämän viikon sarjauutuuksista. On, muuten, riemastuttavaa huomata, että Suomeen sarjoja ostetaan yhä nopeammin ja nopeammin. Hooray! Tämän postauksen sarjoista kaikki ovat aloittaneet Yhdysvalloissa vuonna 2013, paitsi Revolution, joka alkoi vuonna 2012. Psst! Sarjojen nimissä on linkit sarjojen trailereihin!

Mutsi (Mom)

Sub alkaen ti 7.1. klo 19.30

Kuva: CBS

Sarjan pääosassa ovat osaavat koomikot Anna Faris (Scary Movie -leffat) ja Allison Janney (West Wing). He näyttelevät AA-kerhossa yhdessä käyvää äiti-tytär -parivaljakkoa, joista slightly disfunctional on lempeästi sanottua. Sarjan nimi, vaikkakin viittaa eniten Anna Farisin näyttelemän Christyn ongelmalliseen äitisuhteeseen, pätee myös yhden sukupolven alemmas, sillä Christy on itse äiti teini-ikäiselle tyttärelle, jonka ongelmallinen nuoruus oikeuttaa vertailuja äitinsä omaan vaikeaan nuoruuteen. Mom -sarjan pidemmästä kohtalosta ei ole vielä tietoa, mutta ainakin siltä on tilattu kokonainen ensimmäinen kausi. Sarjaa kehutaan samaistuttavuudesta ja ihmisläheisyydestä. Mom -sarjan taustalla vaikuttaa Two and a Half Men -sarjan luoja Chuck Lorre. Psst! Kuka muistaa Allison Janneyn huikean roolin eroottista romaania työaikana kirjoittavana opona 10 Things I Hate About You -leffassa?

 

Sleepy Hollow

Sub alkaen 7.1. klo 22

Kuva: Fox

Sleepy Hollow on käsittääkseni tämän listauksen sarjoista suurin hitti Yhdysvalloissa tällä hetkellä. Sarjaa ei kuitenkaan ole helppoa myydä tämän yhden lyhyen kappaleen perusteella; sen verran monimutkainen premissi on. Sarjan omat suomenkieliset sivut kertovat näin: ”Ichabod Crane (Tom Mison) herää eloon kahden ja puolen vuosisadan takaa vuoteen 2013 yhdessä pahamaineisen Päättömän ratsumiehen kanssa, joka jatkaa murharetkeään nykyhetkessä. Sleepy Hollow’n poliisietsivä Abbie Mills (Nicole Beharie) ryhtyy Ichabodin kanssa taistelemaan pahoja voimia vastaan pelastaakseen sekä Sleepy Hollow’n että koko maailman karulta kohtalolta.” Omasta mielestäni sarjassa tuntuu parasta olevan Ichabodin brittiaksentti ja vanhan ajan retevät releet! Tämän sarjan onnistuin jo etukäteen myymään avokilleni, joten omalla katselulistallani tämä sarja on ehdottomasti.

 

Viikingit (Vikings)

Sub alkaen ke 9.1. klo 22.00

Kuva: History Channel

Komeita, rähjäisiä viikinkimiehiä toiminnan tuoksinnassa; do we need anything else? Historiallisiin tositapahtumiin perustuva sarja kertoo viikinkien retkistä ja valtataisteluista noin tuhat vuotta sitten. Sarjan toinen kausi alkaa Yhdysvalloissa helmikuussa, joten lisää mieskomeutta on piakkoin saatavissa. Naiskauneutta (ja myös rankkaa toimintaa) sarjassa edustaa Katheryn Winnick, joka ihastutti muutamia vuosia sitten Boothin tyttöystävä Hannahina Bonesissa.

 

Revolution

Sub alkaen to 9.1. klo 22.00

Kuva: NBC

Revolution jatkaa jo tutuksi tulleella eloonjäämistaisteluteemalla, joka näkyy myös Under the Dome – ja Jericho -sarjoissa. Tällä kertaa sähkön loppuminen ja muut kauheudet ajavat elossa olevat ihmiset ns. takaisin lähtöruutuun, eli alkeellisiin oloihin, joka muistuttaa erehdyttävästi Yhdysvaltojen alkutilannetta. Sarjan pääosissa nähdään Billy Burke (Twilight-leffat), Elizabeth Mitchell (Lost) ja Giancarlo Esposito (Once Upon a Time). Heikohkosta alusta huolimatta sarja sai toisen kauden, jota esitetään paraikaa Yhdysvalloissa. Tälle toiselle kaudelle on vahvistettu vierailijaksi Bret Michaels. Psst! Kuka muistaa Billy Burken Gilmoren tytöissä Alexina, Lorelain poikaystävänä, joka tykkäsi kahvista?

 

Luuserit (Legit)

MTV3 alkaen 7.1. klo 00.35

Kuva: FX

Epäsopivaa huumoria lupaava Legit on australialaisen koomikon Jimm Jefferiesin hengentuote, joka kuulostaa niin randomilta, että tämä esittely on ihan pakko heittää ilmoille! Itse kiinnitin huomiota tähän sarjaan DJ Quallsin takia, jonka kohellus Road Trip -leffassa on edelleenkin tuoreena mielessä (mies loistaa myös draamassa kuten Criminal Mindsin pahiksena)!

Kommentit (2)
  1. 10 Things I Hate About You! <33 Lempparileffa edelleenkin 🙂

  2. Vikings on ihan huippu! On siellä muutakin kuin komeita viikinkimiehiä: kickass viikinkinaisia 😉 Myös maisemat ovat upeita, löytyy juonittelua ja mielenkiintoisia henkilöhahmoja.

    Sleepy Hollowta taisin katsoa puolitoista jaksoa, sitten tyssäsi. Pitäisi varmaan antaa sille uusi mahdollisuus…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *