Sarjauutuus Bachelor-faneille: UnREAL-parodiadraama

UnREAL season 1 Rachel Adam.jpg

Vihdoinkin! Tätä sarjaa olen odottanut saapuvaksi Suomeen pienen ikuisuuden, sillä sitä ei ole ollut saatavilla laillisesti missään suoratoistopalvelussa. UnREAL, tai tuttavallisemmin vain Unreal, on draamasarja, joka kertoo hyvin bachelormaisen realityohjelman kuvaamisesta. Kulisseissa näytetään, miten kuvitteellista Everlasting-ohjelmaa tehdään, ja katsoja pääsee mukaan kutkuttavaan ja täysin käsittämättömään maailmaan.

https://youtube.com/watch?v=n3IjmQiB8wc%3Fecver%3D2

Sarjan pääosassa on tuottaja Rachel, joka selvästi on se järkevä ja normaali ihminen kaiken manipuloinnin ja säätämisen keskellä. Racheliä esittää useamman vuoden ruudusta kadoksissa ollut Shiri Appleby, joka muistetaan vuosituhannen vaihteen hittisarjasta Roswell. Racheliä käskyttää ohjelman teossa vastaava tuottaja Quinn, joka haluaa tiristää ohjelman osallistujista, sekä usein myös työntekijöistä, viimeisetkin pisarat mahdollisimman kohauttavaa lopputulosta varten. Quinnin roolissa nähdään Constance Zimmer (mm. House of CardsEntourage), joka sai roolistaan Emmy-ehdokkuuden.

UnREAL season 1 ladies and bachelor.jpg

Sarjan alkaessa vuonna 2015 amerikkalaisella Lifetime-kaapelikanavalla se nousi otsikoihin lähinnä pääosassa nähtävän Applebyn sekä Bachelor-yhteytensä takia. Sarjaa on ollut tekemässä entinen Bachelor-työntekijä, ja aihepiirikin on suoraan Bachelor-franchisesta, mitä ei ole missään vaiheessa pyrittykään kieltämään. Viimeiseksi kaudeksi sarja siirtyi suoratoistopalvelu Hululle.

UnREAL on tavallaan hömppää hömpästä, mutta toisaalta se myös kommentoi paljon parodioimaansa realitytyyppiä, ja sen esittämässä kuvitteellisessa ohjelmassa ollaan tarkoituksellisesti esikuvaansa edistyksellisempiä muun muassa päätähtiensä myötä. Yllättävästi aiheestaan huolimatta sarja on ollut kriitikoidenkin mieleen.

UnREAL season 1 behind the scenes.jpg

Televisiofanien kannattaa ehdottomasti katsoa UnREAL jo ihan pelkkänä hyvänä sarjana mutta myös mahdollisuutena bongata paljon tuttuja näyttelijöitä, sillä sarjassa on aihepiirinsä myötä todella paljon rooleja, joissa on välillä yllättävänkin nimekkäitä näyttelijöitä.

UnREAL kesti neljä tuotantokautta, ja viimeiset jaksot julkaistiin viime kesänä. Kotimainen suoratoistopalvelu C More on tehnyt suoranaisen kulttuuriteon ottaessaan sarjan kokonaisuudessaan valikoimaansa, ja ainakin minä tiedän, mitä teen seuraavat viikot.

The Variety Show ehdottomasti suosittelee UnREAL-sarjaa!

 

 

 

 

Kuvat: C More.

Kommentit (2)
  1. Jos olisin onnistunut laillisesti tämän sarjan jo näkemään, kehuisin että on muuten älyttömän hyvä.

  2. IIIH Siri <3 Roswell oli mun lemppari sarja sillon kun se vielä tuli telkusta 🙂 Tää täytyy kattoo kyllä takuuvarmast!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *