Sarjauutuus: Kenttäsairaalan sisaret

Kuva

Oletko jäänyt koukkuun sarjoihin Downton Abbey tai Call the Midwife? Haluaisitko lisää samankaltaista toimintaa? Ja toki olisi mukavaa, että saisit televisioosi laatua? Yle TV1:n draamauutuus tarjoaa kaikkea tuota tästä illasta alkaen, kun BBC:n Kenttäsairaalan sisaret (eng. The Crimson Field) aloittaa kuusiosaisen taipaleensa.

Sarja sijoittuu ensimmäisen maailmansodan aikaiseen Ranskaan, jonne englantilaisnaiset lähtivät sankoin joukoin sairaanhoitajiksi kenttäsairaaloihin kukin omasta syystään. Osa heistä oli sairaanhoitajia aikaisemmassa elämässäänkin, ja osa kouluttautui lyhyesti sotaa varten, mutta kaikki he joutuivat samojen koettelemusten eteen rintaman tuntumaan saapuessaan. Näiden kenttäsairaalan sisarten elämissä pyörivät ylihoitajat ja lääkärit, sotilaat ja kenraalit, ja takaraivossa kalvoi lisäksi huoli omista rakkaistaan joko sodan melskeessä tai kaukana kotona.

Kuva: BBC

Kenttäsairaalan sisarten pääosissa nähdään monet televisiofaneille tutut kasvot. Yksi sarjan pääosan esittäjistä on Oona Chaplin, joka tunnetaan kuuluisan isoisänsä lisäksi Game of Thrones -sarjasta, jossa hänen hahmonsa meni ikävä kyllä häihin ja sai osakseen paljon shokeeranneen kohtalon. Ylihoitajana sarjassa nähdään Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (eng. Cold Feet) Hermione Norris, ja everstiluutnantti Brettin roolissa on Downton Abbey:n Molesley eli Kevin Doyle.

Video: The Crimson Field trailer

Kenttäsairaalan sisaret on osa BBC:n monivuotista ohjelmasarjaa, joka juhlistaa 1. maailmansodan satavuotisjuhlaa, ja se olikin ilmestyessään huhtikuussa yksi ohjelmasarjan ensimmäisistä julkaisuista. Yle esittää Kenttäsairaalan sisarten kaikki kuusi osaa, eikä enempää ole saatavilla. Kaikki jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa kuukauden ajan ensiesityksestä, joten tämän sarjan katsominen alusta loppuun on tehty kohtuullisen helpoksi!

Kenttäsairaalan sisaret

Yle TV1 alkaen ti 9.9. klo 21.00

Yle Areena

 

Kommentit

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Taas en voi kuin kiittää vinkistä, ois mennyt ihan ohi ilman sua. :D

Maria Hakkala

Ole hyvä vaan. :)

Ihan hirveän mielenkiintoinen oli ja taattua laatua. Valmiiksi jo harmittaa, että sitä on tehty vaan kuusi jaksoa. Mitäs itse tykkäsit?

Maria Hakkala

Vielä en ole ehtinyt tätä itse katsoa mutta on ehdottomasti to-do -listalla! :)

Maria Hakkala

Unohdin tähän kommentoida uudestaan, et kyl mä tätä päädyin itekin seuraamaan. :D Kyllä tykkään! Laatua, kuten aattelinkin, ja aihe on virkistävän erilainen mutta kiehtova. :)

Totta! :) Tosi harmi, että päättivät lopettaa sarjan niin lyhyeen :/ Oletko muuten kuullut mitään tietoa Briteissä suositusta The Mill -sarjasta, onko mahdollisesti tulossa Suomeen? 

Maria Hakkala

En ole kuullut, mutta Yle ei aina kyllä hirveesti huutele etukäteen sarjoista, ja itsellä ainakin menee näitä laatusarjoja ohi ihan huolella! Oletko muuten kuullut Breathless-nimisestä brittisarjasta? Oi, ihana Jack Davenport! :)

Iih, Jack Davenport! :) En ollut kuullut, mahtava vinkki! Tätäkin piti kysyä: tiedätkö milloin jatkuu Nashville? Nyt Marian Keyeskin siihen koukussa (noh, Deacon Claybourne, kukapa ei olisi... ;))

Maria Hakkala

Nashville:n kolmas kausihan alkaa huomenna Jenkeissä, mutta kestää varmaan hiukan saada se tänne. En tarkemmin vielä tiedä aikataulua, mutta veikkaisin tammikuuta, ihan vaan noiden aikaisempien kausien perusteella! Ensimmäinen kausi on jo onneksi Suomi-DVD:llä ja kakkoskausikin ilmestyy ensi kuussa. Hmm... Pitäisiköhän nämä molemmat pyytää synttärilahjaksi... :)

Erinomainen synttärilahja, sanoisin ;) Miten sitä jaksaa odottaa tammikuuhun? :/ Ihan parhaita sarjoja koskaan!

Kommentoi