Sarjauutuus: Kenttäsairaalan sisaret

kenttasairaalan-sisaret_3123145_5.jpgKuva

Oletko jäänyt koukkuun sarjoihin Downton Abbey tai Call the Midwife? Haluaisitko lisää samankaltaista toimintaa? Ja toki olisi mukavaa, että saisit televisioosi laatua? Yle TV1:n draamauutuus tarjoaa kaikkea tuota tästä illasta alkaen, kun BBC:n Kenttäsairaalan sisaret (eng. The Crimson Field) aloittaa kuusiosaisen taipaleensa.

Sarja sijoittuu ensimmäisen maailmansodan aikaiseen Ranskaan, jonne englantilaisnaiset lähtivät sankoin joukoin sairaanhoitajiksi kenttäsairaaloihin kukin omasta syystään. Osa heistä oli sairaanhoitajia aikaisemmassa elämässäänkin, ja osa kouluttautui lyhyesti sotaa varten, mutta kaikki he joutuivat samojen koettelemusten eteen rintaman tuntumaan saapuessaan. Näiden kenttäsairaalan sisarten elämissä pyörivät ylihoitajat ja lääkärit, sotilaat ja kenraalit, ja takaraivossa kalvoi lisäksi huoli omista rakkaistaan joko sodan melskeessä tai kaukana kotona.

crimson_field_600.jpg

Kuva: BBC

Kenttäsairaalan sisarten pääosissa nähdään monet televisiofaneille tutut kasvot. Yksi sarjan pääosan esittäjistä on Oona Chaplin, joka tunnetaan kuuluisan isoisänsä lisäksi Game of Thrones -sarjasta, jossa hänen hahmonsa meni ikävä kyllä häihin ja sai osakseen paljon shokeeranneen kohtalon. Ylihoitajana sarjassa nähdään Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (eng. Cold Feet) Hermione Norris, ja everstiluutnantti Brettin roolissa on Downton Abbey:n Molesley eli Kevin Doyle.

//www.youtube.com/embed/XaUGZD2nrRY

Video: The Crimson Field trailer

Kenttäsairaalan sisaret on osa BBC:n monivuotista ohjelmasarjaa, joka juhlistaa 1. maailmansodan satavuotisjuhlaa, ja se olikin ilmestyessään huhtikuussa yksi ohjelmasarjan ensimmäisistä julkaisuista. Yle esittää Kenttäsairaalan sisarten kaikki kuusi osaa, eikä enempää ole saatavilla. Kaikki jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa kuukauden ajan ensiesityksestä, joten tämän sarjan katsominen alusta loppuun on tehty kohtuullisen helpoksi!

Kenttäsairaalan sisaret

Yle TV1 alkaen ti 9.9. klo 21.00

Yle Areena

 

Kommentit (10)
 1. Taas en voi kuin kiittää vinkistä, ois mennyt ihan ohi ilman sua. 😀

  1. Ole hyvä vaan. 🙂

 2. Ihan hirveän mielenkiintoinen oli ja taattua laatua. Valmiiksi jo harmittaa, että sitä on tehty vaan kuusi jaksoa. Mitäs itse tykkäsit?

  1. Vielä en ole ehtinyt tätä itse katsoa mutta on ehdottomasti to-do -listalla! 🙂

  2. Unohdin tähän kommentoida uudestaan, et kyl mä tätä päädyin itekin seuraamaan. 😀 Kyllä tykkään! Laatua, kuten aattelinkin, ja aihe on virkistävän erilainen mutta kiehtova. 🙂

   1. Totta! 🙂 Tosi harmi, että päättivät lopettaa sarjan niin lyhyeen :/ Oletko muuten kuullut mitään tietoa Briteissä suositusta The Mill -sarjasta, onko mahdollisesti tulossa Suomeen? 

    1. En ole kuullut, mutta Yle ei aina kyllä hirveesti huutele etukäteen sarjoista, ja itsellä ainakin menee näitä laatusarjoja ohi ihan huolella! Oletko muuten kuullut Breathless-nimisestä brittisarjasta? Oi, ihana Jack Davenport! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *