Sarjojen jatkouutiset: OITNB, Lip Sync Battle, Silicon Valley…

renewals_netflix.jpg

Olen kirjoittanut monesti täällä blogissa siitä, kuinka kevät on jännityksen aikaa monille tv-sarjafaneille. Koulujen lukukausien ympärille ryhmittyvät televisiosarjat esittävät kevään tienoilla yleensä tuotantokausien finaalijaksot, joiden lisäksi pinnalla on sarjojen tulevaisuus. Monesti juuri tässä huhti- ja toukokuussa tulee tieto televisioyhtiöiltä sarjan jatkon suhteen: tilataanko uusi tuotantokausi vai ei. Tietysti monet sarjat saavat uusintansa muinakin ajankohtina, kuten erityisen hyvin pärjänneen pilottijakson jälkeen voi tulla suoraan uusinta seuraavalle kaudelle, ja varsinkin kaapelikanavien sekä suoratoistopalveluiden uusinnat uusille kausille tulee eri aikoihin kuin perinteisestä kouluaikataulusta riippuvaisemmat amerikkalaisten kansallisten televisiokanavien massasarjat.

Viime viikkoina on tullut tieto monista Netflixin sarjauusinnoista, ja tämä ajankohta selittynee itse sarjojen esitysajankohdilla. House of Cards -hittisarjan neljännen kauden tilaus julkistettiin tämän kuun alussa, kun sarjan kolmas kausi oli ollut 1,5 kuukautta katsottavissa, eikä kiinnostus sarjan suhteen ole todellakaan vähentynyt, Tämän sarjan ollessa kyseessä voisin kuvitella palkkaneuvottelujen Spaceyn ja Wrightin kanssa myöhästyttävän perinteistä uusintailmoitusta. Reilu viikko sitten puolestaan tuli uutinen Orange Is the New Black -sarjan myöskin neljännen kauden uusinnasta, jo pari kuukautta ennen kolmannen kauden julkaisemista. Sama ajoitus oli viime vuonna uusimisen suhteen, ja tämän uskoisin johtuvan heidän kuvaamisaikataulustaan: viime kesäkuisessa 2. kautta promonneessa OITNB-tapaamisessa Laura Prepon ja Taylor Schilling kertoivat minulle ja muille bloggaajille (hih, oli pakko sanoa!) heidän aloittavan paraikaa kolmannen kauden kuvaamista.

Netflixin uutuussarja Daredevil:in uusinta toiselle kaudelle tuli odotetusti heti reilu viikko ensimmäisen kauden julkistamisen jälkeen, ja Netflixillä tuntuukin olevan tapana toimia heti etukäteishypen ja alkurummutuksen perusteella. Daredevil-faneille uutisena voisi kertoa sen, että sarjan showrunner vaihtuu toiseksi kaudeksi ilmeisesti ilman sen suurempaa dramatiikkaa. Myös toinen kevään Netflix-uutuuksista Bloodline saa toisen tuotantokauden ensi vuonna, ja tämäkin uutinen tuli reilun viikon sisällä ensimmäisen kauden ensi-illasta! Netflixihän ei julkaise minkäänlaisia katsojalukuja, joten niiden avulla ei pysty etukäteen spekuloimaan sarjojen kohtaloita.

renewals_spring.jpg

Muista viime aikojen sarjauusinnoista yksi kiinnostavimmista on The Americans -vakoojasarjan saama jatko. Minua sarja on kiehtonut alusta asti, jo ihan Keri Russellin ja yleisen aihepiirin takia, mutta en ole vieläkään saanut aikaiseksi aloittaa sarjaa. Ehkä nyt voisi! Tällä viikolla kolmannen kautensa FX-kaapelikanavalla lopettanut sarja saa jatkoa neljännen kauden muodossa ensi vuonna. Tämän kevään ehdoton amerikkalainen hittisarja Lip Sync Battle saa myös aivan odotetusti jatkoa ensi vuonna esitettävän toisen kauden muodossa. Varsinkin sosiaalisen median rakastama sarja ja sen hauskat cover-esitykset ovat olleet kunnon lottovoitto sen kotikanava Spike TV:lle, ja haastankin kaikki tsekkaamaan ainakin nämä alkukauden omat suosikkini eli Anne Hathawayn sekä Dwayne ”The Rock” Johnsonin esitykset!

Showtimen omalaatuinen komediasarja House of Lies sai uusinnan ensi vuonna alkavalle viidennelle tuotantokaudelle muutama viikko sitten eli heti 4. kauden finaalijakson jälkeen. Don Cheadlen rooli hävyttömänä mainospomo Marty Kaanina on saanut paljon palkintoehdokkuuksia, ja minun mielestä mikään sarja, missä on Kristen Bell, ei yksinkertaisesti voi olla huono. Omasta mielestäni aivan liian pienelle huomiolle mediassa jäänyt HBO:n hurmaava komediasarja Silicon Valley sai jatkon kolmannelle kaudelle vain yksi päivä 2. tuotantokauden ensi-illan jälkeen pari viikkoa sitten. Tässäkin tapauksessa sarjan jatko on varmasti neuvoteltu valmiiksi, ja viimeisen silauksen on voinut tehdä hyvät ensimmäisen uuden jakson katsojaluvut. Tällä lailla ajoitetut jatkouutiset myös itsessään kasvattavat hypeä kyseisen sarjan ympärillä ja antavat ihmisille rohkeutta sitoutua sarjaan paremmin. Hyvän vastaanoton kriitikoilta saanut uutuussarja Younger sai jatkotilauksen ensimmäisen tuotantokauden ollessa noin puolivälissä television ensiesityksiä. Tätä uusintauutista ei voi ihmetellä, sillä sarjaa vetää monista hittisarjoistaan tunnettu Darren Star!

Seuraavien viikkojen aikana jännitetään monien sarjasuosikkien kohtaloita, ja minulla on peukut pystyssä monen oman suosikin puolesta! Minkä sarjan jatkouutisia odotat, ilolla tai kauhulla?

 

Kuvat: 1-4 Netflix, 5 FX, 6 Spike TV, 7 Showtime, 8 HBO, 9 TV Land.

Kommentit (2)
  1. Peukku The Americansin jatkolle! Oon tykännyt sarjasta kuin hullu puurosta, vaikka olinkin alkuun todella skeptinen että kyseessä on jokin kuiva kylmää sotaa käsittelevä historiapläjäys – mutta ei, vaan jännää vakoojadraamaa kasarikuteissa 😉

    1. Tää sarja on siitä hauska, että se on värimaailmaltaan niin erilainen kuin mihin ollaan yleensä kasarin kanssa totuttu! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *