Seurasitko sinäkin pienenä missejä? Uusi Kaunis elämä -ohjelma kertoo taustat!

Kaunis elämä missit AVA.jpg

Missit ovat aina olleet jotenkin tarunhohtoisia, ja vaikka iän karttuessa olen tajunnut heidänkin olevan vain ihmisiä kovin julkisessa ammatissa, ei se hohto ja kiinnostus ole haihtunut minnekään. Vaikka missi-instituutio on kokenut aika kovan inflaation tällä vuosituhannella ja varsinkin viime vuosina, kyllä ne missit silti kiinnostavat.

Nyt monet menneiden vuosien suosikkimissit pääsevät kertomaan omat versionsa kansalle tutuista otsikoista, kun AVA:lla alkaa tänään uusi Kaunis elämä -ohjelma.

Vanajanlinnassa loppuvuodesta kuvatussa ohjelmassa jokainen missi saa oman päivänsä, jonka aikana muistellaan oman missiuran ja elämän huippuhetkiä ja pohjanoteerauksia. Konsepti on tuttu Vain elämää -ohjelmasta, joka on sittemmin kopioitu myös ainakin Koomikot ja Mertaranta ja Legendat -ohjelmiin.

Kaunis elämä AVA 2018.jpg

Kaunis elämä -ohjelman pääosassa ovat vuosijärjestyksessä Lenita AiristoRiitta VäisänenTarja SmuraLola OdusogaKarita Tykkä (ent. Tuomola), Pia Lamberg (ent. Pakarinen) ja Lotta Näkyvä (ent. Hintsa). Ohjelmassa naisista puhutaan kruunattuina kaunottarina, sillä vaikka suurimmalla osasta heistä on Miss Suomi -titteli, on Airisto Suomen Neito, Väisänen Miss Suomen 1. perintöprinsessa mutta Miss Eurooppa, ja Lamberg luopui kruunustaan kesken missivuoden.

Vaikka toisaalta ärsyttää, kun tuntuu, että kaikista tehdään syväluotaavia ohjelmia otsikoiden ja katsojalukujen toivossa, olen silti innoissani tästä ohjelmasta! Vaikka en itse ole varsinaisesta misseydestä ikinä haaveillut, olen aina seurannut innolla missejä. Ehkä minua on aina kiehtonut näiden nuorten naisten itsevarmuus, mikä taas minulta itseltä on pitkään puuttunut.

Kaunis elämä AVA missit 2018.jpg

Misseyttä pidetään helposti täysin triviaalina ja ulkonäkökeskeisenä diipadaapailuna, mutta oikeastihan se on monen eri ammatin yhdistelmä. Missit ovat esiintymisen ammattilaisia, joiden pitää hallita niin mallin hommat kuin viestinnän eri muodotkin. Näiden yhdistelmistä moni jalostaa tavalla tai toisella missivuoden jälkeiset uransa. Esimerkiksi vuoden 2010 Miss Suomi Viivi Pumpanen on viihteen monitoiminainen, joka hauskuuttaa Possen porukassa; vuoden 2000 Miss Suomi Suvi Tiilikainen (ent. Miinala) on nykyään arvostettu maskeeraaja; ja vuoden 1997 Miss Suomi Karita Tykkä on menestynyt hyvinvoinnin alalla.

Voisin myös kuvitella näillä misseinä menestyneillä naisilla olevan aika monta tarinaa kerrottavana Suomesta, miehistä, naiseudesta ja yhteiskunnasta ylipäätään; ovathan he todistaneet montaa ihmeellistä asiaa aitiopaikalta. Minua ei luonnollisesti haittaa, että ohjelmaan valikoituneet missit ovat moni omia suosikkejani.

Kaunis elämä alkaa AVA:lla tiistaina 20. helmikuuta klo 21, ja avausjakso nähdään myös samaan aikaan Maikkarilla. Jatkossa uudet jaksot AVA:lla tiistaisin, uusinnat lauantaisin ja sunnuntaisin. Jaksot katsottavissa myös Katsomossa.

 

Mitä muistoja sinulla on misseistä?

 

Olen opiskellut yhdellä kurssilla erään entisen Miss Suomen kanssa, ja jouduin ihan tosissani keskittymään, etten fangirleilly nolosti!

 

 

 

 

Kuvat: AVA.

Kommentit (3)
 1. Hyvä, että otit ohjelman esille, nimittäin itse iloisesti yllätyin tästä ohjelmasta. Mielestäni tässä on hyvä ikäjakauma ja näinollen tulee eri aikakaudet ja niihin liittyvät kokemukset hyvin esille. Ryhmään sisältyy hyvin erilaisia missejä, joten jatkossa tulee varmasti mielenkiintoisia tarinoita. Misseys on ollut monille hyvä ponnahduslauta, varsinkin viihteen parissa työskentelyyn. Pienenä seurasin missikisoja ja missien elämää, mutta aika on muuttanut käsitystä missikisojen tarpeellisuudesta ja nyt koen ne naista alentavaksi viihteeksi.

  1. Kiitos kommentista! 🙂

   Juu, hyvä jakauma, ja hyvin ovat saaneet mukaan tuttuja missejä, joilla on myös varmasti paljon kerrottavaa. Odotan mielenkiinnolla uskaltavatko uudemmat missit kritisoida kisoja, koska eihän kaikki varmasti aina ole ruusuilla tanssimista.

   Missikisojen pitäisi osata muuttua aikojen mukana. Hyviä esikuvia ei ikinä ole liikaa, kunhan ulkonäköpainotteisuutta vähennettäisiin lisättynä aimo annoksella viestintäosaamista ja hyväntekeväisyyttä.

 2. mp3 converter
  7.6.2018, 10:55

  Most of the people are using the paid version of the youtube to mp3 player then here on our website you will get the online youtube to mp3 converter that convert your video in mp3 format within a second.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *