SPOILER: Et ikinä arvaa, mitä Greyn anatomiassa tapahtui…

greys-anatomy.jpg

Jos et halua kuulla, mitä viime yönä Yhdysvalloissa esitetyssä Grey’s Anatomy -sarjan 11. kauden jaksossa tapahtui, suosittelen klikkaamaan heti muualle! You have been warned…

* * *

Mahtavien sankaritöiden täyttämän tapahtumasarjan jälkeen katsojat järkyttyivät ensin traagisesta onnettomuudesta ja sen jälkeen surullisesta lopputuloksesta: Derek Shepherd eli Dr. McDreamy kuoli! Kyseessä ei ole mikään temppu vaan ihan totinen tosi, sillä Patrick Dempsey poistuu sarjasta 11. tuotantokauden jälkeen.

Hämmennyin itse nin paljon tästä uutisesta, että asia oli pakko jakaa tänne blogiin flunssahöyryjen keskeltäkin. En ole vuosiin varsinaisesti sarjaa seurannut, mutta olen hyvin pysynyt perustarinoissa kärryillä seuraamieni viihdesivustojen takia. Sarjalla tulee aina olemaan pieni tila minun lempisarjojeni joukossa, sillä sen ensimmäisien kausien seuraamiseen liittyy itselläni niin hyviä muistoja, että sen tapahtumia tulee aina seurattua sivusilmällä. Hämmentävää tässä juonikuviossa on se, että hyvin harvoin näin keskeinen hahmo poistuu sarjasta, vaikkakin näin monen kauden jälkeen se on ihan sallittuakin. Monelle sarjan fanille Meredith ja Derek on ollut se tärkein syy seurata sarjaa, joten voin kuvitella monen fanin olevan vielä shokissa. Minua hämmentää myös se, että tämä traaginen tapahtuma ei tapahtunut kauden viimeisessä jaksossa, johon on vielä muutamia viikkoja aikaa. Tämä antaa ymmärtää, että katsojille on tärkeää näyttää Meredithin ja muiden reaktiot tapahtuneeseen, ennen uusiin kuvioihin siirtymistä. Tai sitten finaalissa on tulossa vielä toinen suuri juttu! Luin Derekin viimeisen jakson jaksokuvauksen, ja täytyy sanoa, että hienosti hahmon niin sanottu viimeinen matka on tehty. Pitäisi ehkä etsiä tämä jakso käsiini ja viettää hetki muistellen ihanaa ja alkuperäistä Dr. McDreamyä!

 

Kommentit (14)
 1. Mä huomasin tän kanssa GA:n Facebook-päivityksissä, ja kyllä ärsytti. Mua on ennenkin ottanut päähän se, että sarjan tekijöillä on jäänyt levy päälle juonikuvioiden keksimisessä: joko tapetaan tärkeitä henkilöitä ennenaikaisesti tai sitten parisuhteissa elävät pettävät toisiaan. Ja kun niitä kuolemia on ihan koko ajan, se ei minuun enää vaikuta muuten kuin ärsyttämällä. Seuraavaksi kuolee varmaan sitten Richard, sitten Bailey ja sarjan viimeisessä jaksossa sitten Meredith.

  En ole itse nähnyt tuota jaksoa vielä, mutta Facebookissa kuoleman toteutuskin (itse kuoleman lisäksi) herätti suurta kritiikkiä.

  1. Muitten sarjojen kohdalla itteeni on usein häirinnyt varsinkin just se, että vakiintuneeseen parisuhteeseen tuodaan vaihtelua sarjoissa pettämiskuvioilla tms, eikä niinkään testata, miten se parisuhde selviää elämän muissa myrskyissä. Harvassa sarjassa mikään pari pysyy yhdessä koko sarjan keston ajan. Ei ollut Derekillä ja Meredithilläkään ihan helppoa heidän suhteen aikana!

   1. Mä aina tuuletan, jos pitkä parisuhde kestää sarjassa: vaikeuksista huolimatta ei pettämistä, ei (väliaikaisia) eroja… Ne on kyllä harvinaisia mutta varsin raikkaita juonikuvioita.

 2. Samaa mieltä Ranjan kanssa, juonikuviot alkavat toistaa liika toisiaan tässä sarjassa :/ Tuntuu vähän, että olisi ollut parempi pistää pillit pussiin tämän sarjan kanssa jo monta kautta sitten. Greyn Anatomia ilman Derekin ja Meredithin säätämistä ei ole enää Greyn Anatomia, voi olla että en itse enää tämän kauden jälkeen jää edes satunnaisesti seuraamaan sarjaa.

  1. Harva pitkäaikainen sarja pysyy hyvänä kausi toisensa jälkeen, ja aika nopeasti sellanen leipääntyminen näkyy varsinkin faneille. Aika harvinaista on sarjojen lopettaminen ns. ajoissa vapaaehtoisesti, vaikka monissa tapauksissa sarjasta voisi sillä lailla jäädä positiivisempi fiilis katsojille!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *