Suomeen uusi televisiokanava: Hero TV aloittaa marraskuussa

unnamed.png

Oletko sinäkin ihmetellyt jo pidempään, miten meille sarjafaneille ei tunnu löytyvän rakkautta Suomen kansallisten televisiokanavien ohjelmasuunnittelussa? Turhauttaako, kun televisiosta ei taaskaan tule mitään hyvää? Nelonen Media yrittää tarjota tähän oman ratkaisunsa, kun Hero TV aloittaa lähetykset marraskuun 10. päivä.

Ai, että! Ihan uusi televisiokanava! Vaikka viime vuosikymmenen aikana kotimainen kanavatarjonta on kokenut jos jonkinmoista myllerrystä uusien kanavien ja uudelleenjärjestelyiden ansiosta, on uuden kanavan ilmestyminen kanavataulukkoon aina yhtä jännittävää. Voin ihan suosiolla sanoa olevani jo niin vanha, että muistan ajan, jolloin valtakunnallisten televisiokanavien määrän pystyi laskemaan parilla-kolmella sormella, ja Nelosen ilmestyminen kanavavalikoimaan vuonna 1997 oli jo itsessään ihan älyttömän jännittävää ja mullistavaa. Nyt meillä on pelissä mukana SBS Discovery ja FOX, ja perinteiset MTV ja Nelonen Media ovat laajentaneet toimintaansa useammallekin kanavalle. Viime vuosina trendinä on ollut eri kanavien sisällön kohdistaminen eri kohderyhmille, ja varsinkin perinteiset kanavat tuntuvat olevan välillä hukassa, kun yritetään palvella kaikkia katsojia vauvasta vaariin. Mietin juuri pari päivää sitten päivän ohjelmatietoja katsellessani, että miksi ihmeessä Suomessa ei ryhmitetä televisiosarjoja amerikkalaiseen tyyliin primetime-aikaan eli ilta-ajan sarjoille omistettuihin kokonaisuuksiin. Fiktiiviset draama- ja komediasarjat, joihin tämäkin blogi enimmäkseen perustuu, on siroteltu ympäri ohjelmakarttaa aamuyhdeksästä keskiyöhön, ilman sen suurempaa logiikkaa, aivan kuin sarjat olisivat täyteohjelmia perinteisten viihdeohjelmien ja uutisten ympärillä.

ohjelmakartta.jpg

Televisiosarjojen suurkuluttajana Hero TV:n julkistus kutkuttaa mukavasti, sillä tiedotteen mukaan kanava lupaa iskeä juuri tuohon yllä kuvaamaani saumaan! Tässä yllä olevassa kuvassa on Nelosen Median jakama uuden kanavan ohjelmakartta, josta näkee kanavan ratsastavan myös tällä hetkellä koko television katsomista muuttavan binge-watching -ilmiön aallonharjalla. Eri sarjoja esitetään maanantaista torstaihin samalla ohjelmapaikalla joka ilta, ja viikonloppuisin keskitytään katsomaan samaa sarjaa useampi jakso putkeen. Idea on todella hyvä, ja se vastaa erittäin hyvin nykyaikaisen sarjaharrastajan ja television katselijan tarpeisiin, mutta riskinä on tietysti varsinkin viikonlopuissa suppea valikoima, mikä saattaa karkoittaa osan katsojista. Vasta-aseena Herolla on tietysti laatusarjat, jotka saavatkin kanavan ohjelmakartan näyttämään enemmän amerikkalaiselta kuin perinteisen suomalaiselta. Hero TV:n tiedotteessa jaksetaan muistuttaa, että ohjelmavalikoima muuttuu ja päivittyy jatkuvasti, sillä sarjojen tuotantokausia katsotaan läpi tällä uudella esitystavalla nopeaa tahtia.

herotv.jpg

Jo ohjelmavalikoimasta ja sarjakeskittymästä käy ilmi, että Hero TV:n kohteena ovat nuoret aikuiset, eikä siten ole yllättävää, että toinen pääpaino on sosiaalisessa mediassa. Kanavan eri sivuilla hehkutetaan hashtageja #HeroTVSuomi ja #IllatOnMeidän, ja kanava näkyy Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa, unohtamatta toki kanavan virallisia kotisivuja, mihin päivittyy jatkuvasti sisältöä sosiaalisesta mediasta. Jotta sosiaalisen median näkyvyys ei jäisi vain katsojien varaan, on Hero-kanavan vanavedessä julkistettu Hero Crew, joka koostuu eri aloilta tutuista ihmisistä. Mukana on laulajaa ja tuottajaa, yrittäjää ja DJ:tä sekä pari bloggaajaa, kuten Tickle Your Fancy -blogin Sara. Tämän crew’n tehtävä on elää vahvasti kanavan mukana, kuten he omassa elämässään tekevät. Tähän minulla on vain yksi kommentti ja yksi kysymys: aivan mahtava työ, ja miten pääsen mukaan? Aivan selkeästi kuin minulle luotua!

En sano olevani ’varovaisesti positiivinen’ tämän uuden kanavan suhteen, vaan ihan rehellisesti sanon olevani aika innoissani! Suomen kokoisessakin maassa pärjää useampi kanava, ja on jo aikakin, että valtakunnallisessa verkossa herätään verkkopalveluiden tuomaan haasteeseen. Hyvähyvä!

Mitä mieltä olet uusimmasta lisäyksestä ilmaiseen kanavavalikoimaamme?

 

Kommentit (24)
  1. Tää on hyvä. Tää on tosi hyvä.

    1. Two thumbs up! 🙂

  2. Kuulostaa ainakin tosi hyvältä, varmasti tulee tutustuttua uusiin sarjoihin tämän myötä. 🙂

    1. Vaikka kanavalla tullaan näkemään varmasti vaikka mitä trendikästä, minun sydäntä lämmittää erityisesti Drop Dead Divan esittäminen! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *