Synkkää rikosdraamaa: True Detectiven 2. kausi alkaa

Yhteistyössä TV Mix

true_detective_hbo_nordic.png

Odotettu True Detective -sarjan 2. tuotantokausi alkaa HBO Nordicilla tänään! Luvassa on rikollisuutta, korruptiota, valintoja, rankkoja kohtaloita sekä koko kauden kestävä, kiivas tarina.

True Detective -sarjan ensimmäinen tuotantokausi osoittautui suureksi hitiksi, ja monen mielestä tämä monisyinen rikostarina oli jopa viime vuoden paras televisiosarjatapaus. Matthew McConaughey ja Woody Harrelson saivat likaisen raadollisista rooleistaan paljon suitsutusta, kuten myös ohjaaja Cary Joji Fukunaga ja käsikirjoittaja Nic Pizzolatto ahdistavan ja painostavan tunnelman luomisesta. Ensimmäinen kausi selvitteli Louisianan osavaltiossa tapahtunutta rikosten sarjaa, johon kytkeytyi molempien etsivien yksityiselämät tehtävän mukaansatempaavuuden takia. Tämä alkava toinen kausi sijoittuu Kaliforniaan, jossa uuteen tarinaan sekoittuvat järjestäytyneen rikollisuuden lisäksi poliisivoimat, kuten missä tahansa itseään kunnioittavassa rikosdraamassa.

true_detective_vince_vaughn.jpg

Kuten sarjan ensimmäisellä kaudella, myös tällä alkavalla toisella kaudella sarjan tähdiksi on saatu isoja nimiä, jotka ovat suurimmaksi osaksi tuttuja Hollywoodin isoista elokuvista. Toisen kauden päänelikön kolme suurinta tähteä ovat komedioistaan tuttu Vince Vaughn, irlantilainen paha poika Colin Farrell sekä jo pelkästään The Notebook -elokuvan ansiosta tunnettu Rachel McAdams. Varsinkin Vaughn on kommentoinut halunneensa jo pidempään päästä tekemään vakavampiakin rooleja, mutta se ei ole ollut varmasti helppoa vahvan komediaimagon takia. Uskon hänen vetävän vakavammatkin roolit hyvin, sillä hänen komediatyylinsäkin on aina ollut aika synkkä ja sarkastinen. Farrell ja McAdams ovat molemmat hiukan kysymysmerkkejä itselleni, mutta McConaugheyn ja Harrelsonin viime kauden menestys on viimeistään opettanut elokuvatähdille, että myös televisiosarjat voivat olla hyvä ja arvokas työpaikka. Elokuvatähtien viihtymiselle esimerkiksi tämän sarjan parissa on myös toinen helppo selitys: True Detective:n kaltaiset limited series tai anthology series -televisiosarjat eivät sido näyttelijöitä työhönsä niin pitkäksi aikaa kuin perinteiset televisiosarjat, joiden ohella on vaikeampaa tehdä täysipainoista elokuvauraa.

Päänelikon täydentää Taylor Kitsch, joka on amerikkalaisille tuttu kulttimainetta nauttivasta Friday Night Lights -draamasarjasta. Sinänsä True Detective:n toisen kauden roolittaminen on tehty todella nerokkaasti: mukana on yksi, jonka seurassa katsojat ovat tottuneet nauramaan; yksi, jonka seurassa rakastamaan; yksi, jonka mukana kärsimään; ja yksi, josta paheksunnasta huolimatta pidetään! Käsikirjoituksesta vastaa tälläkin kertaa täysin Nic Pizzolatto, joka on myös tuottajana, mutta ohjaajana nähdään tällä kertaa useampikin ihminen. Ainakin toisen kauden ensimmäisen jakson perusteella tunnelma on hyvin samanlainen kuin ensimmäiselläkin kaudella, joten siitä ei ensimmäisen kauden fanien tarvitse huolehtia. En itse ole ihan niin varauksetta hehkuttanut ensimmäistä kautta kuin monet muut, mutta onhan tämä sarja hyvin ja hartaudella tehty. Vaikka sarja onkin raskasta katsottavaa, palkitsee loistava käsikirjoitus mukana pysymisen, kuten varmasti käy tällä toisellakin kaudella.

tv_mix_action_true_detective.jpg

Tähän True Detective -ohjelmasuositukseen valikoitui aika helposti TV Mix Action -karkkipussi, sillä ajoittaisesta hitaudestaan ja raskastempoisuudestaan huolimatta toimintaa sarjassa riittää runsaasti. Rikosdraama genrenä sisältää automaattisesti toimintaa, mutta sekä rikosdraama itsessään että sen sisältämä toiminta on muuttunut viime vuosina reippaasti. True Detective -sarjan ensimmäinen kausi muutti reippaasti ihmisten käsitystä modernista rikossarjasta, vaikka toisaalta se mystisyydessään muistuttaa suuresti 90-luvun kulttisarja Twin Peaks:iä. Perinteisestihän rikosdraamoissa jahdataan rikollisia ja potkitaan ovia, mutta nykyään sarjat voivat keskittyä myös pidemmän kaavan tarinankerrontaan. Tämä on mielestäni yksi rikosdraaman erikoisominaisuuksista, mikä nykyään vaaditaan kaikilta rikosdraamoilta; esimerkiksi Criminal Minds:issa on mukana rikollisten psykologinen profilointi ja CSI-sarjoissa tekninen puoli. True Detective näyttää erilaista toimintaa ja erilaista rikosdraamaa mutta tekee sen modernin synkästi ja kaavasta poiketen.

Video: True Detective Season 2 trailer

HBO Nordic soveltaa myös True Detective -sarjan toisen kauden suhteen Game of Thrones:in aloittamaa uutta julkaisuajankohtaa: sarjan jaksot tulevat pohjoismaisille katsojille nähtäviksi aamuyöllä eli samaan aikaan amerikkalaisen ensijulkaisun kanssa. Tämä kahdeksanosainen 2. tuotantokausi saa, siis, uuden jakson varhain maanantaiaamuisin, eli nyt jo palvelun käyttäjät voivat käydä kauden ensimmäisen jakson katsomassa. Jos sydämeesi ja televisioaikatauluusi jäi suuri aukko edellisen maanantaisarjan (GoT) loputtua, voit huoletta nyt jatkaa viikon ensimmäisen arkipäivän helpottamista sarjasuosikilla!

 

 

Kuvat: 1. & 2. HBO Nordic, 3. The Variety Show

Kommentit (4)
  1. Traileri lupaa kyllä hyvää! Katsoin vasta muutama viikko sitten tuon ykköskauden. Makustelen sitä kyllä vielä jonkin aikaa ja odotan arvosteluita tästä uudesta kaudesta ennen sen katsomista. Myös takapuolen lihaksia varmaan tarvii reenata, sillä tuon ykköskaudenkin katsoin lähes yhdeltä istumalta 😉

    1. Monet arvostelut on teilannut tämän toisen kauden, mutta se nyt on odotettavissa niin hehkutetun ensimmäisen kauden jälkeen. En usko toimittajien vielä nähneen kautta loppuun, joten jos nerokkuus paljastuu vasta tarinan lopussa (kuten ekalla kaudellakin), voi kriitikot aivan hyvin olla väärässä. 🙂

  2. Mun blogissa on sulle haaste! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *