Tämän kesän hauskin nainen: Amy Schumer

ew_amy_schumer.jpg

Usein Suomi elää viihdemaailmaa samaan tahtiin Yhdysvaltojen kanssa, ja aina välillä taas tuntuu, ettei tänne Pohjolan periferiaan tule jutut mitenkään samalla lailla. Jos seuraa vain suomalaista viihdeuutisointia, voisi nimi Amy Schumer olla täysin tuntematon, mutta amerikkalaisille hän on tämän hetken it-henkilö. Schumer on koomikko, joka on kaikkialla tällä hetkellä, ja jota kaikki haluavat haastatella. Vielä alkuvuodesta hän oli C-luokan julkkis, koomikko, jonka omaa sarjaa Inside Amy Schumer kehuttiin jopa muutamilla palkinnoilla ilman sen suurempia otsikoita. Huhtikuun tienoilla alkoi hänen voittokulkunsa, jolle ei näy loppua! (myös Jemina hehkutti Schumeria viime kuussa!)

https://www.youtube.com/embed/5nhBKbmpGi4″ width=”854″>

Video: Amy Schumer’s Acceptance Speech at the Glamour Awards 2015

Huhtikuussa Schumer juonsi MTV Movie Awards -palkintogaalan, ja juurikin näihin aikoihin hänen läsnäolonsa viihdemaailmassa alkoi rekisteröityä paremmin minullekin. Kesäkuun alussa kaikki viihdesivustot hehkuttivat Schumerin mahtavan epämääräistä kiitospuhetta Glamour-lehden gaalassa tämän voitettua Trailblazer of the Year –palkinnon. Hän vakuutti hauskoilla jutuillaan omasta itsetunnostaan, itsetunnostaan naisena, ja tavasta kantaa itsensä. Puheen taustalla näkyy palkinnon jakanut legendaarinen koomikko Jennifer Saunders, joka ei hänkään yleisön tavoin meinaa pysyä housuissaan Schumerin hauskuutuksen aikana!

Video: Amy Schumer Harasses Bradley Cooper

Tästä voittopuheesta lähtien Amy Schumer on ollut joka puolella mediaa, tehden roppakaupalla televisio-, lehti- ja radiohaastatteluita, joista melkeinpä jokaisesta nousee otsikoita tai internetiä kiertäviä videoita. Olen hauskuuttanut itseäni monta kertaa katsoen YouTubesta kaikkia mahdollisia Schumerin haastatteluita, ja olen huomannut hänen olevan minuun täysin vetoava koomikko. Hän on sarkastinen, aito, pilke silmäkulmassa rankkoja totuuksia laukova nainen, joka ei todellakaan häpeä olla nainen! Hän osaa nähdä naiseuden hyvät ja huonot puolet, ja hän on ihan älyttömän raisu, olematta kuitenkaan rajun mauton. Vaikka mauttomia monella tavalla hänen jutut ovatkin, ei niistä jää huono fiilis, vaan sitä huomaa nyökyttelevänsä päätänsä kaiken sen naurun keskellä! Mietin itsekin, että kauan tämä oma vilpitön rakkaussuhteeni Schumeriin jatkuu, ja toivon vain, että hyvin, hyvin kauan!

Video: Ellen’s Favorite Funny Ladies: Amy Schumer

Schumerin hauskuudesta kertoo paljon se, että hänen ollessa keväällä Ellen DeGeneresin vieraana tämän talk show -ohjelmassa ei DeGeneres emäntänä pystynyt omalta nauramiseltaan kysymään vieraaltaan kuin muutaman kysymyksen; muuten Schumer veti noin kymmenen minuutin monologin itsestään, deittailuistaan ja elämänsä hauskoista hetkistä! Schumer oli aikaisemmin kesällä myös vierailemassa realitysuosikkisarja The Bachelorette:ssä, koska tämän hetken naistähti Kaitlyn tuli tunnetuksi aikaisemmin huumoristaan. Schumerin vierailu Kaitlynin kauden alkutaipaleella oli suuri hitti, ja seuraavat pari viikkoa ohjelman jälkeen sosiaalisessa mediassa kiersi vaatimuksia Schumerin kiinnittämisestä seuraavaksi bacheloretteksi. Mahtavaa!

Video: Inside Amy Schumer – Girl, You Don’t Need Makeup

Amy Schumerin oma sketsisarja Inside Amy Schumer pyörii Comedy Central -kaapelikanavalla, ja se sai juuri päätökseen kolmannen tuotantokautensa. Ohjelma sai jo viime vuonna muutaman ehdokkuuden ja palkinnon, lähinnä kriitikoiden omissa gaaloissa, mutta juuri pari viikkoa sitten Schumerin ohjelma räjäytti potin tämän vuoden Emmy-ehdokkuuksissa seitsemällä ehdokkuudella, joista Schumer nimettiin henkilökohtaisesti parhaasta naiskomedianäyttelijän suorituksesta, ohjauksesta ja käsikirjoituksesta. Ohjelma sai ehdokkuuden myös kategoriassa Outstanding Original Music and Lyrics yllä olevasta videosketsistä ”Girl, You Don’t Need Makeup”, jossa kovasti One Directionin kaltainen poikabändi vakuuttaa nuoren naisen luonnollisesta kauneudesta vain ottaakseen sanansa kiireisesti takaisin nähdessään tämän luontaisen kauneuden!

Eniten Schumer on otsikoissa juuri näihin aikoihin uuden elokuvansa Trainwreck ansiosta. Amy Schumer on itse käsikirjoittanut tämän Judd Apatow’n ohjaaman komedian, ja hän näyttelee itse luonnollisesti myös elokuvan pääosan. Elokuva kääntää päälaelleen perinteisen tarinan bilettävästä ja naisia hyväksikäyttävästä playboysta, sillä Schumerin hahmo tykkää ryypätä, panna ja pitää muutenkin hauskaa! Elokuvaan liitetään nyt myös hyvin ikävä tragedia, kun pari päivää sitten Louisianassa asemies ampui elokuvan näytöksessä haavoittaen useita ja tappaen kaksi. Elokuva on ollut monissa paikoissa loppuunmyyty ennen tätä tapahtumaa, eikä vastaavaa kauheutta toivottavasti enää tapahdu. Elokuva on saanut onneksi myös paljon positiivisempia otsikoita, varsinkin elokuvan sivuosatähdistä, kuten Tilda Swinton sekä koripallotähti LeBron James, jotka molemmat varastavat show’n omissa kohtauksissaan!

gq_amy_schumer.jpg

Schumer myös ehti tässä pari viikkoa sitten nostaa pienoisen kohun GQ-miestenlehden kuvasarjallaan, jossa hän poseeraa niin Starship Troopersien kuin R2-D2:n ja C-3PO:n hyvin seksikkäissä tilanteissa. Lucasfilm vakuutti kiireisesti, että he eivät antaneet lupaa Star Wars -hahmojensa käyttöön, mutta että parodialla on oma suojeltu asemansa laissa. Mitä tahansa Amy Schumer tuntuu nyt tekevänkin, siitä syntyy otsikoita, kiertäviä videoita sekä paljon, paljon naurua! Yay for Amy!

P.S. Trainwreck tulee Suomessa Finnkinolla ensi-iltaan 28. elokuuta; lähdettäisiinkö porukalla katsomaan? 🙂

 

  Kuvat: EW, GQ.

Kommentit (4)
  1. Tuo on kyllä pieni vääryys, että Comedy Centralin olemassaolo Suomessa on niin mitätön. Viimeisen viiden vuoden aikana kun prepanneet ihan kunnolla, Amy Schumer nyt hyvänä esimerkkinä, mutta myös Broad City, Key and Peele ja Workaholics. 

    1. Tällä hetkellä melkeinpä parhaiten Comedy Centralin kaltaista materiaalia tulee HBO Nordicilla ja Netflixillä, mutta nekin keskittyvät enemmän perinteisiin stand-up -keikkoihin eikä sketsiohjelmiin. Voisinpa veikata, ettei mene kauaa, että Schumer saa oman spesiaalinsa Netflixiin!

  2. Kyllä! Amy on NIIN paras 🙂

    1. Ihan heittämällä! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *