Television kesäkausi Suomessa

Kesä on alkanut toden teolla meillä Suomessa, jo ihan kelien ja koulujen loppumisen takia, mutta kesäkausi on myös alkanut televisiomaailmassa sekä Yhdysvalloissa että Suomessa. Valtakanavien isot sarjat ovat jääneet kesätauoille, ja näiden sarjojen kohtalot ovat myös suurimmaksi osaksi sinetöity. Nyt Yhdysvalloissa on erilaisten kaapelikanavien suosikkisarjojen vuoro vallata palstatilaa, ja Suomessakin alkaa lukuisia kesäsarjoja. Ennen vanhaan kesä oli kuivinta mahdollista aikaa televisiosarjojen faneille, mutta viime vuosien aikana tilanne on onneksi muuttunut. Kesälomalla on kivaa tuijottaa sarjoja, ja jos arki rullaa kesälläkin, on sitä mukavaa paeta lempisarjojen pariin. Kesäkuun ajan pyörivät myös vielä kevätsarjojen, kuten Game of Thrones, loput jaksot, ja käytössä ovat aina myös erilaiset suoratoistopalvelut sarja-ahdistusta helpottamaan.

rebellion_aku_louhimies.jpg

Ensimmäisenä vinkkinä on Aku Louhimiehen ohjaama irlantilainen historiallinen draamasarja Rebellion. Tämä viisiosainen minisarja on kokonaisuudessaan katsottavissa Yle Areenassa (1.6. alkaen), ja sen jaksot esitetään myös Yle TV1:llä keskiviikkoisin iltayhdeksän jälkeen. Rebellion – verellä ja sydämellä juhlistaa tasan sata vuotta sitten käytyä pääsiäiskapinaa, joka on Irlannin historian itsenäisyystaisteluissa tärkeä merkkipaalu epäonnistumisestaan huolimatta. Sarjan on tuottanut Irlannin kansallinen televisioyhtiö RTÉ, ja sen ohjaajaksi haluttiin ulkopuolinen uutta perspektiiviä antamaan. Aku Louhimies on ollut sarjan ansiosta Suomessa otsikoissa ja ohjaa seuraavaksi kiistellyn Tuntematon sotilas -elokuvan. Rebellion-sarjan pääosissa nähdään sekä irlantilaisia että englantilaisia näyttelijöitä, joista tutuin taitaa olla Game of Thrones -sarjan Michelle Fairley (Catelyn Stark).

kocktails_with_khloe.jpg

Joidenkin mielestä Kardashianit ovat nykymaailman vitsaus, ja silti heidän tekemisiään seurataan hyvin ahkerasti. Itse tiedän Kardashian-Jenner-klaanin tapahtumista lukuisten seuraamieni viihdesivustojen kautta, ja kaikesta negatiivisuudesta huolimatta on pakko nostaa hattua naisten yrittäjyydelle. En kestä katsoa yleisesti perinteisiä reality-sarjoja, joissa vain seurataan ihmisten elämää, mutta kaikenlaiset variaatiot näiden samojen ihmisten ohjelmista voivat hyvinkin olla ok. Kohtuullisen pinnallisen tutkimuksen jälkeen olen tullut siihen tulokseen, että lukuisista Kardashian-sarjoista paras on uusi Kocktails with Khloé, joka pyörii paraikaa Livillä (ja Ruudussa). Ohjelman idea on simppeli: Khloé Kardashianilla on vieraana kodissaan pieni joukko pop-kulttuurista tuttuja henkilöitä, joiden kanssa hän rupattelee cocktailien siemailun lomassa. Aiheet ovat välillä vakaviakin, mutta ohjelman yleissävy on kepeä ja hauska.

house_kova_laki_tv5.png

TV5:llä on selkeästi ajateltu klassikkosarjoista tykkääviä lomalaisia, sillä kanavalla alkaa tiistaina 7.6. kaksikin sarjaa alusta uusintoina. House ja Kova laki alkavat molemmat uudestaan, joten nyt on hyvä hetki tutustua näihin suosittuihin sarjoihin, jos ne ovat menneet aikaisemmin ohi! Sarjat esitetään tiistai-illoissa perätysten klo 21 alkaen, ja katsottavaa kyllä riittää: House ja Law & Order -sarjoja on mooonta kautta; ensimmäistä kahdeksan tuotantokautta ja jälkimmäistä peräti 20 kautta!

https://youtube.com/watch?v=GKJMlq7Xh8I

Video: Outcast official trailer

Jos mielestäsi kesä ja kauhu kuuluvat yhteen kuin pehmis ja ranskalaiset, Foxin uusi televisiosarja Outcast voi olla sinua varten! Robert Kirkmanin (The Walking Dead) ja Paul Azacetan sarjakuvaan perustuva uutuussarja kertoo omien demoniensa kanssa kamppailevasta nuoresta miehestä, joka päätyy outoon pikkukylään selvittelemään sekä kylän että itsensä taustoja. Toukokuun loppupuolella Foxin kansainvälinen versio teki historiaa ja esitti sarjan ensimmäisen jakson ennakkoon Facebook Live -tilassa! Outcast alkaa Foxilla maanantaina 6.6. klo 23.00, ja jaksot ovat katsottavissa myös Fox Play -palvelussa. Sarjan ensimmäistä kautta tilattiin kymmenen jaksoa, joista vasta yksi on esitetty Yhdysvalloissa, ja sarjan toinen tuotantokausi tilattiin jo ennen kuin sarjan pilottijakso edes esitettiin!

kaunis_sielu_ava.jpg

Kotimaisella AVA-kanavalla esitetään paraikaa Kaunis sielu -nimistä dokumenttisarjaa, joka kertoo kahdesta pojasta. Sekä Nuutista että Mikaelista esitetään sarjassa kolme jaksoa, joissa tutustutaan elämään autististen ihmisten näkökulmasta. Jaksot ovat nähtävissä MTV Katsomossa, ja Nuutin tarinasta on tehty myös dokumenttielokuva. Sarjan on ohjannut Zok Sabijan ja tuottanut Noora Koponen.

kaikki_seksista_frii.jpg

Frii-kanavalla esitetään perjantai-illoissa Kaikki seksistä -nimistä keskusteluohjelmaa (All About Sex)! Ohjelmassa seksiasioista keskustelevat amerikkalaiset koomikko- ja näyttelijänaiset, kuten Margaret Cho ja Marissa Jaret Winokur. Vuosi sitten Yhdysvalloissa alkanutta sarjaa esitetään alkuperäisesti TLC-kanavalla.

 

Huh! Nyt on tyhjennetty iso pino vinkkejä! Ensi viikolla kirjoittelen enemmän amerikkalaisista televisiouutisista!

 

 

 

 

Kuvat: RTÉ, FYI, TV5, ZTMedia, Frii.

Kommentit (1)
  1. Mistähän joku saisi kaivettua tiedon milloin netflixiin tulisi toinen kausi How to get away with a murderer- sarjasta. apua apua??!!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *