Televisiosarjabloggaajan valokuvausvälineet

laitteet32.jpg

Olen usein kertonut täällä blogissa bloggaamisen taustoista, sillä haluan kertoa teille tekemisen taustoista! Monta vuotta blogeja seuranneena olen usein miettinyt, miten blogit käytännössä toimivat ja mitä kaikkea bloggaajat tekevät blogin taustalla. Eräästä suositusta suomalaisblogista luin kerran määritelmän tälle tavalleni jakaa bloggaamisen käytännön puolta: metabloggaaminen. Samaan hengenvetoon ko. bloggaaja kertoi itse välttelevänsä sitä viimeiseen asti. Ymmärrän sen, kyllä, omalla tavallaan, sillä osaltaan blogit ovat pakoa todellisuudesta, eikä kaikkia lukijoita välttämättä kiinnosta, kuinka muoti- ja lifestylebloggaaja päätyy testaamaan blogissaan peitteitä ja tyynyjä. Minä olen kuitenkin aina ollut kiinnostunut asioiden taustoista, minkä takia luonnollisesti myös rakastan kaikkea mahdollista trivia- ja taustatietoa televisiosarjoihin ja elokuviinkin liittyen. Omalla naiivilla tavallani (ja hieman itsekkäästi) uskon myös lukijoideni olevan kiinnostunut samanlaisista aiheisista, joten jatkan samalla linjalla tulevaisuudessakin!

laitteet44.jpg

Tämän postauksen varsinainen aihe on käyttämäni valokuvausvälineet. Otsikossakin erottelen kertovani nimenomaan televisiosarjabloggaajan valokuvausvälineistä, sillä blogini aihe vaikuttaa siihen, että erilaiset kamerat eivät välttämättä ole kädessä kuin pari kertaa viikossa. Monissa blogeissa omat kuvat ovat se pääasiallinen sisältö, mutta täällä The Variety Show’ssa pääpaino on nyt ja jatkossakin televisiosarjojen promokuvissa, sillä en todellakaan voi laittaa tänne loputonta määrää kuvia omista jaloistani televisioruudun edessä yhdistääkseni kuvan ja tekstin (Instagram onkin sitten asia erikseen). Haluan kuitenkin luoda tänne hiukan omaa sisältöä pelkän tekstin lisäksi, ja joissakin tietyissä hetkissä itse otetut valokuvat toimivat parhaiten.

laitteet22.jpg

Kuvissa vilahtelee kolme eniten käyttämääni laitetta: 1) Olympus E-520 -digijärjestelmäkamera, 2) iPad 3, sekä 3) Nokia Lumia 625. Jo tämä listaus itsessään kertoo, että en ole hirveän suuri tekniikkaintoilija! Kuvaavaa on myös se, että teknisesti en ole yhdestäkään näistä laitteista varsinaisesti itse maksanut, sillä sekä tabletti että kännykkä ovat joululahjoja ja kamera on teknisesti vanhempieni. Tämä vuodelta 2008 oleva digijärkkäri on lojunut viime ajat puolikäyttöisenä vanhempieni kaapissa, joten viime vuoden lopulla pyysin sen itselleni semi-loputtomaan lainaan voidakseni harjoitella oikeaa valokuvaamista blogia varten. Kameran tehot ovat riittäneet minulle vallan mainiosti ainakin toistaiseksi, sillä en ole hirveästi osannut vielä pienkuvauksesta eksyä yleisempään kuvaukseen. Kysyessäni kuvausta harrastavalta isoveljeltäni vinkkejä viikonloppuisen Tukholman reissun kuvaamiseen tällä järkkärillä, kehotti hän hyvin painokkain sanakääntein jättämään ’niin vanhan ja nolon’ kameran kotiin!

Niissä tilanteissa, kun minun on tarvinnut ottaa edes välttävän hyviä kuvia jossakin muualla kuin kotona päiväsaikaan, olen kääntynyt muutaman vuoden vanhan iPadimme puoleen. Kuten kaikki varmasti tietävät, kannettavissa laitteissa Applen tuotteilla on paremmat kamerat kuin monella muulla vastaavalla tuotteella, joten olen hyvin tyytyväisenä utilisoinut tätä näppärää tablettia. Tukholman reissulla otin kaikki valokuvani iPadilla, joka kulki nahkakotelossaan kätevästi mukana. Aina mukanani on myös Nokia Lumia 625, jolla on erityinen paikka sydämessäni sen ollessa ensimmäinen älypuhelimeni, mutta jonka valokuvausteho on kirkasta päivänvaloa lukuunottamatta yksinkertaisesti liian huono. Olisi kätevää, jos aina joka tapauksessa mukanani kulkevassa kännykässä olisi myös hyvä kamera, mutta toistaiseksi teknologisesti pihinä ihmisenä tyydyn varavaihtoehtoihin. Tilanteesta riippuen käytän usein näitä muita valokuvausvaihtoehtoja (digijärkkäri ja tabletti), mutta aika usein malttamattomana kehotan avokkiani kaivamaan kännykkänsä esille, jotta voin ottaa sillä kuvia (tähän saattaa liittyä myös levotonta sormien liikettä, kun kaikki ei tapahdukaan ajatusta nopeammin).

laitteet12.jpg

Isoveljeni otti nämä kuvat valokuvaukseen käyttämistäni laitteista, ja salaa olen sitä mieltä, että hän valitsi näiden kahden alimmaisen kuvan vintage-erikoistehosteen korostamaan laitteideni verrattaista vanhuutta ja teknistä riittämättömyyttä! Hän kuitenkin itse innostui kaivamaan näitä kuvia varten esille sekä muutaman salaman että sateenvarjon telineineen. Pitäisiköhön minunkin pikkuhiljaa alkaa panostaa näihinkin välineisiin? Varsinkin, kun bloggaaminen on ehdottomasti suurin harrastukseni, joka myös intohimon puolelle lipsuu enemmän kuin usein!

Mitä laitteita teillä on käytössä blogikuvaamiseen tai sosiaalisen median käyttöön? Panostatteko niihin paljonkin rahaa? Onko teillä joitain vinkkejä minulle näistä laitteista tai tulevista mahdollisista hankinnoista?

 

Kuvat: Otto Salmijärvi

Kommentit (8)
 1. Mulla innostus kuvaamiseen oli ja tuli ensin, blogi myöhemmin joten en perustele kuvauskalustoa bloggaamisella vaan ihan omana juttunaan.

  Suosittelen käymään jollakin kuvauskurssilla (työväenopisto, kameravalmistajien (maksua vastaan) tarjoamilla tai pyydät lisää opastusta veljeltä ennen isoihin hankintoihin ryhtymistä. Mikään ei harmita niin paljon kuin nurkissa pölyttyvät käyttämättömät ”aarteet”. Kamerakamoihin kun saa uppoamaan omaisuuksia jos haluaa, mutta jos niitä ei osaa (tai ei koe tarpeellisiksi) käyttää niin turhaksi jäävät.

  Niin ja ne laitteet: Canonin 600d järkkäri, Samsungin NX1000 minijärkkäri ja näihin muutamia lisäobjektiiveja (saatuja ja itse ostettuja), satunnaisesti käytän lisäsalamaa, jalustaa ja kaukolaukaisinta. Olen tykästynyt valovoimaisiin 28mm sekä 50mm objektiivehin, mutta oleellisinta kalustossa on se että se palvelee omia tarpeita ja tuntuu luontevalta käyttää. 

  1. Kiitos hyvistä vinkeistä! 🙂

   Nimneomaan haluan miettiä mahdolliset hankinnat tarkkaan, sillä A) en tee sellaisia yleensä, ja B) olisi hyvä saada omille (kehittyville) taidoille sopivat laitteet! Alun järjettömistä kiukkuhetkistä selvittyäni kuvaaminen on pikkuhiljaa kehittynyt, ja oon löytäny siitä jopa itseäni miellyttävää puuhailua. 🙂

 2. Meillä oli ensin kamerat (kummallakin sama kamera, minkä johdosta ensi kontakti tuli tehtyä), sit miehen valokuvaajan urahaaveet ja nyt kasvava kavalkaadi härpäkkeitä. Blogi tuli sit muista syistä. 

  Mulla oli ensin Nikon D40 (ja pari objektia), sit päivitettiin sitä Nikon D7000 (ja muutama muu lisäobjekti ja salamoita ja jalustoita yms.) ja nyt ehkä ollaan siirtymässä Nikon D700:seen jos tähdet ovat kohdallaan. Oman blogin kuvat pääasiassa ovat Samsung SII:lla otettuja, koska siitä on kasvanut käden jatke. Kaipaisin kyllä jo päivitystä puhelimeen. 

  Mä suosin kiinteitä objekteja ja käytän mielelläni jalkazoomia. Oma intohimo tosin löytyy macrokuvaamisesta. Nykyään mä vain harvemmin olen kameran takana. Ja onhan noihin uponnut rahaa.

  1. Mä oon siitä onnekas, että kun tarve edes jonkinlaiseen blogikuvaamiseen tuli ajankohtaiseksi, löysin todella pienellä vaivalla itselleni riittävät välineet. Näin on hyvä mallailla sitä omaa osaamista ja innostusta ja miettiä, mikä on tulevaisuudessa hyvä itselle!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *