TOP 3: Parhaat pikkujoulukomediat

The Night Before Movie.jpg

The Night Before (2015) – Pääosissa mm. Seth Rogen, Joseph Gordon-Levitt, Anthony Mackie – Netflix

Kaikkien aikojen kaverikohelluskomediassa lähdetään säätämään vielä viimeiset kunnon joulubileet, kunnes viimeisetkin hidastelijat kaveriporukasta aikuistuvat kunnolla. Yksi tuputtaa, kaksi hankaa vastaan, ystävyys on tiukoilla, aikuisten karkkirasialla käydään… Kaikki on niin kuin aina ennenkin, eikä mikään toisaalta ole enää samaa kuin ennen.

Video: The Night Before trailer (red band)

Elokuvan taustalla ovat päätähti Seth Rogen ja hänen lapsuudenystävänsä Evan Goldberg, ja tämä kaksikko on monen muunkin suositun kohelluskomedian taustalla, muun muassa SuperbadKnocked Up ja Neighbors. Kaikkia näitä elokuvia yhdistää pahemman laadun FOMO (’fear of missing out’), kun elämässä pitäisi siirtyä yhdestä elämännvaiheesta toiseen. Kyllä siitä aiheesta aina kelpo komedian saa.

Offive Christmas Party Movie.jpg

Office Christmas Party (suom. Firman pikkujoulut; 2016) – Pääosissa mm. Jason Bateman, T.J. Miller, Olivia Munn, Jennifer Aniston – Viaplay

Jos edellinen elokuva oli kunnon aikuistumista vastustavien kavereiden pikkujoulut, siirrytään nyt suoraan firman bileisiin. Vaikka elokuvan alusta asti on selvää, että bileiden lopputulos ei ole hyvä, on matka sinne hemmetin hauska! Vaikka voisi kuvitella arvaavansa kaiken hauskan, mitä tällaiseen leffaan voidaan ympätä, kyllä tässä silti pääsee yllättymään, ja ne ennakoitavatkin jutut on tehty harvinaisen hauskasti.

Video: Office Christmas Party trailer

The Night Before ja Office Christmas Party vaikuttavat todella samanlaisilta elokuvilta, eikä niitä pysty katsomaan peräjälkeen, eikä välttämättä molempia ollenkaan. Kävin katsomassa Office Christmas Party -leffan elokuvissa viime jouluna, eikä The Night Before innostanut tässä muutama kuukausi sitten alkuunkaan, vaikutti vain huonolta kopiolta. Nämä kaksi elokuvaa ovat varmasti yhtä hyviä jouluaiheisia komedioita, mutta kannattaa katsoa ensin se, mikä kiinnostaa enemmän.

Bad Moms Film Bar.jpg

Bad Moms (2016) – Pääosissa mm. Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn – C More

Yleensä komedioissa koheltavat miesporukat tai sinkkutytöt, ja oli jo aikakin, että arjessa säätämisen sankareina tunnettavat äidit saavat oman komediansa. Bad Moms ei varsinaisesti ole jouluaiheinen elokuva, mutta siinä on samaa kohellushenkeä kuin tämän listan kahdessa muussakin valinnassa. Vaikka elokuvan käsikirjoittajamiehet tunnetaankin parhaiten The Hangover -elokuvasarjasta, onnistuu Bad Moms nostamaan esille hyviä pointteja äitiydestä ja vanhemmuudesta, eli aiheista, jotka ovat tuttuja myös täällä Lilyssä.

Video: Bad Moms trailer

Jouluaiheellisen tästä elokuvasta tekee sen tuore jatko-osa A Bad Moms Christmas, joka pyörii elokuvissa paraikaa ja joka pureutuu nimenomaan joulun rasittavuuteen äitiyden näkökulmasta. Jatko-osasta tekee erityisen herkullisen päähahmojen äidit, jotka saapuvat sekoittamaan tyttäriensä joulusuunnitelmat.

 

Jos kaipaat railakasta pikkujoulutunnelmaa oman kotisohvan nurkassa, pane ruutuun pyörimään kohelluskomedia!

 

P.S. Muistathan, että kaikki nämä kolme suoratoistopalvelua saa testiin ilmaiseksi? 🙂

 

 

 

 

Kuvat: Columbia Pictures, Paramount Pictures, STX Entertainment.

Kommentit (2)
  1. Kiitti vinkeistä! Bad Moms on nähty, mutta kaksi muuta menee ehdottomasti joulunajan katselulistalle 🙂

    1. Ole hyvä! 🙂

      Kannattaa tosiaan tarkkaan miettiä, kumpi noista leffoista kiinnostaa enemmän, koska muuten voi tuntua liian toistolta. Toisaalta, ei sillä oo välttis mitään väliä, koska hyviä leffoja molemmat! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *