Tunnustan: Silmät ruudussa vain puoliksi

Syksy virkkaus neulonta käsityöt.JPG

Tunnusta sinäkin: joskus silmäsi ovat televisioruudussa vain puoliksi ihan tarkoituksella!

En nyt puhu tilanteesta, jossa joku ihminen tai tapahtuma pakottaa huomiosi muualle lempisarjasi parista, vaan niistä tilanteista, joissa haluat katsoa televisiosta jotain mukavaa ja rentoa, samalla kun puuhailet jotain muuta. Minulle tämä puuhailu on useimmiten käsitöiden väkertäminen, mutta samaan kategoriaan menee myös esimerkiksi teetettyjen valokuvien lajittelu, ilmaismainoksien silmäily, pienimuotoinen siivoamisen kaltainen järjestely tai kynsihoito.

Suurimmaksi osaksi kyseessä on joku puuha, mitä on kiva tehdä siinä sohvalla ruudun ääressä mutta mitä on äärimmäisen tylsää tehdä ilman jotain muuta viihdykettä.

Mitkä ohjelmat päätyvät ruutuusi silloin, kun voit antaa ohjelmalle vain 50 % huomiostasi tai ainakin reippaasti vähemmän kuin 100 %?

Syksy virkkaus neulonta käsityöt langat.JPG

Vain elämää soveltuu tähän tarkoitukseen aivan älyttömän hyvin, sillä ihaniin esityksiin ja ruokapöytärupatteluun voi helposti uppoutua, vaikka virkkuukoukku viuhuisi käsissä tasaista tahtia, ja ruokailujen ulkopuoliset aktiviteetit todellakin vaativat jotain muutakin viihdykettä katsojalle.

Puoliteholla katselemiseen suosittelen ehdottomasti erilaisia musiikki- ja viihdeohjelmia sekä kaikenlaista realityä, sillä niitä on kiva katsoa, mutta et varsinaisesti häviä mitään, vaikka ajatuksesi käyvät välillä oikean elämän puolella. Suuren suosituksen saavat myös lempiohjelmien uusinnat, sillä mistään ei tule niin hyvää fiilistä kuin lempisarjan tutusta ja turvallisesta maailmasta yhdistettynä mukavaan käsillä puuhailuun!

 

Minä virkkaan tai neulon mm. Scorpion-sarjan tahtiin, vaikka olenkin jo kaikki Netflixissä saatavilla olevat jaksot nähnyt pariinkin kertaan.

 

 

 

 

Kuvat: The Variety Show.

Kommentit (5)
 1. Minä tunnustan – oikeastaan KAIKKI mitä yksin ollessani katson telkkarista tapahtuu oheistoimintona.
  Yleensä hoidan samalla pankkiasioita, viesteilen ystävien kanssa, väkerrän jotain käsityötä, päivitän budoa jne.

  Ainoastaan Turjakkeen kanssa keskityn vain katsomiseen (+syöminen + viininjuonti), koska hän ottaa leffat ja tv-sarjat niin vakavasti, enkä halua loukata hänen paneutumistaan.
  Mutta minähän kun en ota mitään niin vakavasti 😉

  1. Huippua! 🙂

   Mulla on joskus kans kausia, etten jaksais keskittyä täysillä sarjaan, ja sillon tuleekin katottua enemmän näitä vähempää huomiota vaativia sarjoja! Ollaan mun miehen kanssa puhuttu siitä, että somen nopeus ja mahdottomuus keskittyä pitempiaikaisesti johonkin näkyy etenkin kirjojen lukemisen hankaluudessa mutta myös TV-sarjoihin keskittymisessä. Tän huomaaminen vähän pysäyttää, sillä mehän ei olla kasvettu tässä ympäristössä mutta meidän omat lapset tulee kasvamaan. Joskus vaan pitää ottaa käsiin vain se teekupillinen ja uppoutua katsomiseen. 🙂

 2. Teen tätä itseasiassa tosi paljon 😀 Just järjestellessä jotain tai siivotessa. Pyykkien viikkaus on ehkä yleisin tällainen homma. Yleensä katson esim. Gilmoren tyttöjä, koska oon nähnyt ne niin tuhanteen kertaan, ettei haittaa vaikka välillä joutuu poistua ruudun äärestä.

  1. Mä oon käyttäny Gilmoren tyttöi kans just siivoussarjana, siis ihan oikeessa siivoomisessa, mut se päätyy aina siihen, että istun sohvan reunalla kattomassa ”vaan tän yhden lempikohtauksen”, ja siivousvälineet lepää vaan sylissä. 😀

   1. Hahahahah kuulostaa kyl vähän liiankin tutulta :’D

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *