Tv-sarjat, jotka eivät vaan iske

The Variety Show

Jotkut tv-sarjat eivät vain uppoa, ja tässä on minua eniten ihmetyttäviä sarjoja.

1. Seinfeld

Kuva: NBC

Tätä sarjaa ja sen suosiota olen ihmetellyt aika lailla yhtä kauan kuin olen sarjasta ollut tietoinen. Olen useampaakin jaksoa yrittänyt katsoa (usein juuri kun tv:stä ei tule muuta kuin Seinfeld -putki), mutta ei. Teoriassa kyllä ymmärrän, minkä siinä pitäisi olla hauskaa, mutta minulle se hauska ei vain ole sitä itseään. Olen usein miettinyt, olenko sarjan faniuteen liian nuori, mutta kyllä monet tavallani milleniumteinit ovat ilmoittaneet pitävänsä sarjasta. Beats me.

2. The Office

Kuva: NBC

Mocumentaryt eivät tyylilajina kiehdo minua laisinkaan, ja siitä syystä tällä listalla on sekä The Office että Modern Family. Tässäkin sarjassa ymmärrän hauskuuden teoreettisella tasolla, mutta en sitten enää käytännön tasolla. Minulla ei ole mitään Steve Carellia vastaan, ja esimerkiksi Crazy, Stupid, Love -leffassa hän on sekä hauska että sympaattinen. Vähän kyllä harmittaa, että tällainen kulttikomedia ei ole mun juttu (massasielu täällä taas, hei).

3. Modern Family

Kuva: ABC

Tämä sarja kuuluu isoveljeni suosikeihin, mikä sai minut hämmentymään pahasti (normaalisti kun hän on Kummeli-tyyppistä huumoria kannattava). Tämän sarjan hahmoista useimmat vain ärsyttävät, eikä silleen hyvällä tavalla. Varsinkin Phil on vain jotenkin niin ei.

4. Arrested Development

Kuva

Suurinpiirtein puoli internettiä räjähti loppuvuodesta 2011 kun julkistettiin tieto, että Netflix aikoo tuottaa ja julkaista Arrested Developmentin neljännen kauden. Wuptiduu. Viime keväänä ilmestyneet jaksot olivat kai menestys, sillä seuraavan kauden mahdollisuudesta jo spekuloidaan. Tämä sarja poikkeaa mielessäni siten, että aina kun joku kuvailee sarjaa tai sen hahmoja, innostun aina, mutta jotenkin se varsinainen lopputuote televisioruudussani on joka kerta pettymys.

Onko teillä inhokkisarjoja tai sarjoja, jotka eivät vain iske? Haluaisitteko ymmärtää jonkun sarjan hauskuutta, mutta se ei vaan onnistu?

Kommentit

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Mulla on kans toi Seinfeld sellanen, jota oon aina ihmetellyt. Että ymmärrän kyllä, minkä pitäs naurattaa, mutta en silti naura. Ei vaan uppoa.

Maria Hakkala
The Variety Show

Mä huomaan kans siinä toistuvan paljon semmosia perusjuttuja, joiden pitäs naurattaa yhtä paljon kuin Horation aurinkolasijuttu, mut kun ei. Kiva kuulla, etten oo ainoa! :)

Ranja
Haavekuvia

Samat sarjat minullakin... Yhden jakson perusteella olen myös ihmetellyt, miksi ihmiset fanittavat How I Met Your Mother -sarjaa. Satuin joskus katsomaan sitä tv:stä, ihmettelin mikä on näin huono ohjelma, ja ohjelmatiedoista sitten näin vastauksen. Muistanko oikein, että sä tykkäsit siitä? :)

Maria Hakkala
The Variety Show

Muistit oikein! :) Kuten tuossa alempana Lepinkäinen kommentoi, että HIMYM pitää katsoa alusta asti! Alunperin päädyin katsomaan sarjaa kyllästyttyäni siihen, etten ymmärtäny yhden kaverini läppiä, koska ne perustui aina Barneyn läppiin HIMYMissä. Nyt ymmärrän. :D

Ranja
Haavekuvia

Ahaa! Ilmankos! En edes tiedä, monesko kausi oli silloin menossa, varmaan aika mones. Täytyypä antaa vielä tilaisuus. :)

Mimosa

Samat kuin edellisillä. En tajua Seinfeldiä, how i met your mother. Meikäläinen inhoaa myös kolmas kivi auringosta ja Matlock sarjoja. Yksi oudoimmista sarjoista on Girls, en vieläkään tiedä onko se kauhea vain ihan ok.

Maria Hakkala
The Variety Show

Girls! Tää niin kuuluis mun listalle! Katsoin sarjan ensimmäisen jakson ja ainakin osan toista, ja en nähnyt mitään hauskaa siinä myötähäpeän määrässä! Muutama sivuosa hahmo kiinnosti sellaisessa draamasarjan sivuosa -hengessä, mutta nekään hahmot eivät tuntuneet olevan oikeassa sarjassa. Ja sitten sarjaa hehkutetaan kuin se olisi SATC:n uusi tuleminen... *rollseyes*

pieta
Ruista Ranteessa

Se Girls on mystinen. Inhoan sitä, mutta oon silti katsonut joka jakson. Siinä on jotain samaa kun siinä miten kauhuelokuvissa et haluaisi katsoa niitä brutaaleimpia kohtia, mutta silti on pakko. Tosin taisin katsoa ne kuumepäissäni... ehkä se selittyy sillä :D

nansk

Two and a half men ja Frasier. Eeeeeeeeei. Miehen puolikkaat on välillä kyllä joo, mutta en ikinä siedä sitä yhtä jaksoa enempää, jos senkään vertaa.

HIMYM on toisaalta mun mielestä ihan loistava... Etenkin ensimmäiset about viisi kautta. Seinfeldille en ole koskaan edes antanut mahdollisuutta, enkä aio. Sama juttu Officen kanssa. Modern Familya olen katsonut muutaman jakson, mutta näääääh. Kun ei iske, niin ei iske.

Maria Hakkala
The Variety Show

Frasierista opin jollain tavoin tykkäämään kun sitä tuli jossain vaiheessa niin paljon telkkarista, ja siinäkin taisi vaikuttaa eniten Nilesin ja Daphnen orastava rakkaustarina, joka oli kaikessa omituisuudessaan hellyyttävä!

HIMYMiä on ihan hassu katsoa nyt kun sitä on tullut jo niin monta kautta, mutta tämän uusimman kauden bonarina on ehdottomasti lukuisat flashbackit ja flashforwardit. Niiiin mahtavaa! :)

Lepinkäinen (Ei varmistettu)

En minäkään jenkki Officesta tykkää. Se britti Office on paljon, paljon parempi.

Toinen on toi How I Met Your Mother, en tajunnut yhtään miks ihmiset kehu sitä, sillä, kun ite yritin kattoo sitä, jäi vain sellanen wtf?!-olo. Mutta. Sitten siskoni sanoi että se pitää katsoa alusta asti, ekasta jaksosta lähtien, siihen ei voi lähteä kesken kaiken ihmetteleen et "mikäs tää on?" No katsoin alusta ja se sarja on hauskinta mitä olen katsonut! Kannattaa kokeilla!

Maria Hakkala
The Variety Show

Olen aivan samaa mieltä HIMYMin kanssa! Alusta pitää katsoa! Kovin moni sarja ei ole näin kytköksissä katsojan kykyyn muistaa kaikki pienet jutut, sillä tässä metaa tulee joka tuutista. Tv-sarjafanit, jotka ylipäätään tykkäävät easter egg -käsitteestä, eivät voi kuin rakastaa HIMYMiä :)

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Mulla oli sama juttu Seinfeldin kanssa vuosia, mutta sitten jämähdettiin miehen kanssa katsomaan sitä sarjaa ihan alusta asti, ja ihan hyvä se sitten lopulta oli! Vähän sellainen "no katotaan vaikka tää, kun ei mitään muuta tuu". 

Miehen puolikkaat tai Modern Family - ei, ei, ei! Ei vaan iske. Sitcomit eivät ole mun juttu, ainoastaan Frendit ja HIMYM ovat päässeet suosikkilistalle. Niin ja Rillit huurussa, mutta sekään ei aina jaksa naurattaa.

 

Maria Hakkala
The Variety Show

Mä en silti usko, että Seinfeld jaksaisi iskeä, vaikka sen alusta katsoisi! Toisaalta, huomasin pari vuotta sitten tykästyväni ensimmäistä kertaa ikinä Ultra Bran tuotantoon... :o Ihmeitä tapahtuu. :D

Rillit huurussa on mun mielestä mennyt huonompaan suuntaan monin tavoin, vaikka jotain hyvääkin kehityksessä on tapahtunut. Huonoa on mielestäni se perusasetelman muuttuminen, kun suhteet kehittyy jne., ja avokkini on huomattanut asenteen muuttumisesta huonompaan suuntaan pääosanörttien suhteen. Aluksi pidin huonona puolena myös Amyn ja Bernadetten tekaisua Pennyn kavereiksi ja ylipäätään sarjan vakikastiin ymppäämistä, mutta loppujen lopuksi varsinkin Amy viime kaudella kaikessa kiimaisuudessaan oli vaan niin hauska, että hirnuin kotona yksikseni jaksoja katsoessa. :D

pieta
Ruista Ranteessa

Oon samaa mieltä noista kaikista muista, mutta Modernista perheestä tykkään tosi paljon. Mulle sellainen inhokki, jota en vain tajua, on aina ollut Frasier. Ja varsinkin yhteen aikaan tuntui, että sitä tuli koko ajan telkkarista ja toivoin aina silloin, että tykkäisin siitä. Mutta ei onnistunut ei.. :D

Maria Hakkala
The Variety Show

Mä yritin Modern Familyn kohdalla jopa sitä oikeaa taktiikkaa, eli alusta asti katsomista, mutta ei. Onneksi muita katsomisen arvoisia sarjoja on pilvin pimein, joten en tästä ihan hirveästi ahdistu. :D

Nāiádes
Naiádes

Mä olen yrittänyt, aivan tosissani yrittänyt katsoa How I Met Your Motheria, aivan ensimmäisen kauden ensimmäisistä jaksoista lähtien. Mutta siinä vaiheessa, kun olin katsonut kolme ensimmäistä jaksoa ja hymähtänyt ehkä kaksi kertaa, tulin siihen tulokseen, ettei ole kovin onnistunut sitcom. Aina välillä katselen sitä televisiosta jos kanavasurffailen, ja myöskin periaatteessa ymmärrän mikä siinä pitäisi olla hauskaa, mutta ei vain iske.

Suurin syy varmasti on se, etten voi samaistua yhteenkään hahmoon! Enkä erityisemmin pidä kenestäkään. Tämä päähenkilö Ted on mielestäni vaan ärsyttävä ja saamaton valittaja, se punatukkainen nainen muutenvaan rasittava ja vihaan sitä pukumiestä. Ja jo periaatteesta vituttaa se, että Jason Segel on niin huonossa sarjassa! : D

Haluaisin niin kovasti ymmärtää sitä sarjaa! Rakastan Frendejä, Modern Familya ja The Big Bang Theorya, pidän kovasti Two And a Half Menistä, ja kaiken sen perusteella minun tulisi ymmärtää myös HIMYM! Hauskaa muuten, että täällä sanotaan että pitäisi aloittaa sarjan katsominen ensimmäisestä kaudesta, mä olen nimittäin juurikin kuullut että ei missään nimessä ensimmäisiä kausia, vaan katsominen pitäisi aloittaa vasta joskus kolmannen kauden paikkeilla : D

Maria Hakkala
The Variety Show

Toi on ky hassua, koska nimenomaan sun kertoman perusteella sun pitäs ymmärtää HIMYMiä! :D Mut se on totta, et jos ees yks hahmo ärsyttää tarpeeks, menee koko muukin sarja pilalle (saati jos ärsyttää useempi hahmo). Mua taas sarja veti puoleensa jo alunperin nimenomaan Alyson Hanniganin ja Jason Segelin takia, että eihän sarja voi olla huono jos ne on siinä. :)

HIMYM pääsee kyllä vauhtiin juurikin siinä kolmannen kauden paikkeilla, mut en usko, et siihen pääsis sisään vasta siinä kohta alottaessa; niin moni toistuva juttu juontaa juurensa ensimmäisen kauden tapahtumiin. Itseasiassa uusin katsomani jakso (s09e05) viittaa flashbackillä sarjan ensimmäiseen jaksoon.

Mutta toisaalta, jos sulla on repertuaarissa noin monta muuta hyvää sarjaa, elä ressaa yhdestä HIMYMistä. Kokeile vaikka jotain tän kauden sarjauutuutta (esim. The GoldbergsTrophy Wife). :)

pieta
Ruista Ranteessa

Mäkään en ihan heti lämmennyt HIMYMille, koska varsinkin ekan kauden alussa hahmot on mun mielestä ylikorostuneita. Mua ärsytti varsinkin Barney (pukumies) aluksi, mutta nyt se on mun mielestä yksi parhaista hahmoista ikinä!

Vasta siinä ehkä about ekan kauden jälkeen koukutuin. Mikä johtui pitkälti HIMYMin käsikirjoittamisen nerokkuudesta, eli siitä kuinka siinä luodaan pitkiä jatkuvia juttuja tai asioita jotka palaa aina tietyin väliajoin kuvioihin. Yksittäiset jaksot sieltä täältä ei siis välttämättä aukea ilman taustoja. 

Lisäksi hahmot paranee sitten kun päästään niistä ylikorostuneista maneereista pidemmälle ja nähdään muitakin puolia. Tosin siitä olen kyllä samaa mieltä, että Ted on saamaton ja ärsyttävä valittaja (mutta mua ärsyttääkin yleensä aina sarjojen päähenkilöt) :D Katsonkin sarjaa pitkälti muiden hahmojen ja koukuttavan juonen vuoksi. 

Nāiádes
Naiádes

Mua rupesi ärsyttämään myös se, että heti ekassa jaksossa näytetään tämä äiti. Mitä sitten koko loppusarjan voi miettiä, että apuakukaseon, koska se pitäisi unohtaa. En myöskään ole koskaan lämmennyt näille "nyt sä luulet että se on toi, mutta hehheh, kompa!" -jutuille.

Mutta mun sarja- ja elokuvanautinnon pilaa useinkin se, että kiinnitän liikaa huomiota kaikkiin epäkohtiin : D Varsinkin klaffivirheisiin. Ja siihen miten mikäkin kohtaus/hahmo/tilanne on kuvattu, niistä kun yleensä näkee jo kauas mitä tulee tapahtumaan.

(freebird)

Täh, ei sitä äitiä näytetty ekassa jaksossa. Vasta paljon, paljon myöhemmin (en nyt halua spoilata ketään). 

Maria Hakkala
The Variety Show

Täytyy tässä kompata, että äidin kasvot näytetään ensimmäisen kerran vasta kahdeksannen kauden viimeisessä jaksossa (muita ruumiinosia jo aikaisemmin)! :)

HIMYMissä kyllä ollaan loistavia harhauttamisessa, joten siinä ei voi kuvitellakaan tietävänsä, mihin kohtauksen kuvaustapa johtaa (harrastan itsekin tällaista bongailua). Välillä katsojia johdetaan tahallaan harhaan. :)

Nāiádes
Naiádes

Niin, ei kasvoja näykään kun seisoo selin kuvaussuuntaan : )

Kommentoi