TV-vinkki: Hugh Grant skandaalinkäryisessä brittisarjassa

A Very English Scandal Hugh Grant BBC Yle Sophie Mutevelian.jpg

Kaipaatko tähän joulunalusaikaan lisää Hugh Grantia? Eikö pelkkä Love Actually (suom. Rakkautta vain) riitä täyttämään kuivakan humoristisen englantilaisnäyttelijän kokoista aukkoa elämässäsi?

Yle esittää tästä päivästä lähtien tuoreehkon BBC:n brittisarjan Perienglantilainen skandaali, jonka tähtenä loistaa kaikkien lempihunsvotti Grant. Alun perin sarja esitettiin BBC:llä viime toukokuusta alkaen A Very English Scandal -nimellä.

A Very English Scandal Ben Whishaw Hugh Grant BBC Yle Sophie Mutevelian.jpg

Kolmiosainen minisarja perustuu samannimiseen John Prestonin kirjaan, joka puolestaan kertoo romaanimuodossa yhden version tosielämän tapahtumista, joissa arvostettua brittipoliitikkoa syytettiin ex-rakastajansa murhan suunnittelusta. Vuonna 2014 kuollut Jeremy Thorpe oli 60-luvulla politiikan huipulla, mutta julkista kuvaa uhkasi hänen homoseksuaalisuutensa. Vaikka homoseksuaalisuus poistettiin Englannissa ja Walesissa rikosrekisteristä vuonna 1967, ei se kuitenkaan tuolloin muuttunut saman tien yhteiskunnallisesti hyväksytyksi.

Hugh Grant esittää Thorpea ja hänen ex-poikaystävänään nähdään uusimmista James Bond -elokuvista tuttu Ben Whishaw. Sarja seuraa miesten suhdetta, sen loppumista ja etenkin sen jälkeistä aikaa, joka kulminoituu 70-luvun lopun oikeudenkäyntiin murhan suunnittelusta.

https://youtube.com/watch?v=ggDTJc470Co%3Fecver%3D2

Sarjan kuvaillaan olevan surkuhupaisa ja hirtehinen, joten aivan täysin tönkköä brittidraamaa ei välttämättä ole luvassa!

Tämän minisarjan ansiosta Grant on pitkästä aikaa ollut enemmän mediassa esillä, varsinkin, koska kyseessä oli miehen ensimmäinen tv-rooli yli 20 vuoteen. Sarja on saanut osakseen paljon hyvää pöhinää, ja veikkaisinpa molempien päänäyttelijöiden saavan vähintään palkintoehdokkuuksia rooleistaan.

 

Perienglantilainen skandaali

Yle TV1 ti 4.12. klo 21.35 alkaen

+ Yle Areena

 

 

 

 

Kuvat: Yle Kuvapalvelu/ Sophie Mutevelian.

Kommentit (2)
  1. Kiitos vinkistä! Taitaa alkaa klo 21:35.

    1. Oikeassa olet! Korjattu. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *