Uusi lempisarjasi Younger: Neljänkympin kriisi parikymppisten keskellä

Younger kausi 1 C More.jpg

Mitä, jos sanon heti kärkeen, että Younger-sarja on Sinkkuelämää-klassikkosarjan luoneen Darren Starin käsialaa? Jos tästä huolimatta tarvitset lisävakuuttelua, lue koko postaus tai ainakin katso traileri lopusta!

Nykyään uusia televisiosarjoja julkaistaan jatkuvasti niin monesta eri lähteestä, että hyvien sarjojen bongailu tuntuu hankalammalta kuin ennen vanhaan sen legendaarisen mustikkapaikan löytäminen, eikä kaikkea kivaa millään ehdi siltikään katsoa. Kannatan kaikkia televisiofaneja hedonistiseen ja jopa itsekkääseen valintaprosessiin, sillä elämä on liian lyhyt kädenlämpöisten tekeleiden katsomiseen.

Muutamia viikkoja sitten kotimaisen C More -suoratoistopalvelun valikoimaan lisättiin kaikessa hiljaisuudessa televisiosarja, jonka pitäisi Suomessakin herättää enemmän kiinnostusta. Younger on amerikkalaisen TV Land -kanavan draamakomedia, joka on kerennyt vuoden 2015 ensi-illasta huolimatta jo viidennelle tuotantokaudelleen.

Sarjan keskiössä on 40-vuotias newjerseyläinen kotiäiti, joka tuoreen avioeronsa jälkeen yrittää palata työelämään. Aiempaa uraansa uudelleen käynnistelevä Liza (Sutton FosterBunheads) huomaa, että lapsen kasvattaminen kotona 15 vuoden ajan ei varsinaisesti ole plussaa työmarkkinoilla, eikä varsinkaan todella kilpailuhenkisellä ja nopeatempoisella kustannusalalla.

Younger kausi 1 C More party.jpg

Muutaman sattumuksen ja turhautumisen kautta Liza päätyy huijaamaan iäkseen 26 vuotta, ja työpaikka aukeaa saman tien. Lizan elämässä olevat naiset ovat ikäskaalan kahdessa eri päässä, ja tasapainottelu totuuden ja huijauksen välissä ei ole helppoa.

Lizan pomo (Miriam ShorGCB) on Lizan tavoin eronnut ja nelikymppinen mutta luulee uuden assistenttinsa olevan ärsyttävän nuori ja hehkeä. Lizan paras työkaveri (Hilary Duff, Lizzie McGuireon oikeasti 26-vuotias ja tylyttää Lizan pomon vanhuutta ja katkeruutta huoletta. Lizan paras ystävä ja uusi kämppis (Debi MazarEntourage) on jopa Lizaa hiukan vanhempi, joten hänen ja Lizan ystävyyttä ihmetellään uusien nuorten ystävien joukossa. Lisäksi Lizan uusi nuori poikaystävä (Nico TortorellaMake It or Break It) luulee Lizan tietysti olevan nuori, joten Lizan teini-ikäisen tyttären olemassaolo pitää luonnollisesti salata häneltä.

Pinnalla sarja on hauskaa ilottelua iän huijaamisesta ja sukupolvien välisistä eroista, mutta heti pinnan alla kytee vuori tiukkoja kysymyksiä naisten ikäpaineista sekä ammatti- että yksityiselämässä. Itse olen iältäni tasan puolivälissä, ja pystyn vallan mainiosti samaistumaan Lizan tuskaan elämäntilanteestaan sekä riemuun toisesta mahdollisuudesta käyttäytyä nuoremmalla tavalla.

Younger kausi 2 C More.jpg

Sarjan pointtina tuntuu olevan, että naisena oleminen ei ole helppoa missään iässä, mutta hauskaa voi joka tapauksessa olla. Asenne ratkaisee paljon, mutta aina kannattaa olla oma itsensä. Lizakin tuntee olevansa enemmän oma itsensä leikkiessään nuorempaa kuin oman ikänsä tuomia odotuksia toteuttaessaan.

Younger on hauska ja ajatuksia herättävä sarja, eivätkä rinnastukset Starin aiempaan Sinkkuelämää-sarjaan ole mitenkään tuulesta temmattuja.

Sarjasta saa myös aivan mainiota vertaistukea, jos oman elämän suunta on hukassa tai jos haluaa kokeilla jotain uutta.

Younger-sarja on ehtinyt jo viidennelle kaudelle, jonka jaksot nähdään C Morella tuoreeltaan heti jenkkiesitysten jälkeen. Ensimmäiset neljä kautta ovat myös toki katsottavissa, ja jokaisella kaudella on kätevästi vain kaksitoista lyhyttä jaksoa, joten sarjan pariin on helppo heittäytyä.

https://youtube.com/watch?v=pS6Y1gQkrho%3Fecver%3D2

Kesän paras kepeä mutta syvällinen sarja on tässä. Unelmoi, syöksy, kokeile, ole rohkea!

Testasin sarjan aikoinaan alkaessa pari jaksoa, ja laitoin sen korvan taakse myöhemmin katsottavaksi, ja olikin hauska yllätys huomata sen tulevan C Moren valikoimaan. Välillä elämä yllättää iloisestikin.

Kuvat: C More.

Kommentit (5)
 1. Aloittelen juuri kolmatta kautta ja komppaan ”hehkutustasi”. Parinkymmenen minuutin mittaiseen jaksoon mahduu juuri sopivasti viihdykettä ja se jättää haluaamaan seuraavaa.
  Foster on hyvä valinta rooliinsa, mutta oma lempparini on Debi Mazar huikean vangitsevine silmineen (olen aina ollut heikkona upeisiin silmiin) ja rentoine asenteineen.

  1. Olisin halunnut kirjoittaa Debi Mazarin referenssiksi Entouragen sijaan Beethovin toinen, mistä hän oikeasti on jäänyt minulle mieleen! 🙂

   1. Voi apua! Mursit lukon joka piti Beethovenin pimeässä kellarissa…

 2. Loistava kirjoitus ! Sen ansiosta lähdin katsomaan sarjaa ja iloitsen päähenkilön ikätoverina sarjan kepeydestä! Sopii aikuisen hyväntuuliseksi iltasaduksi!
  Virkistävä uutuus!

  1. Kiitos! Kiva, kun löysit mieleisen sarjan. 🙂 Ja juuri nimenomaan on rento ja virkistävä kokonaisuus!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *