Uusi sarja Gilmoren tyttöjen tekijältä: tanssillinen draamakomedia Bunheads alkaa Herolla!

Yhteistyössä TV Mix

bunheads.jpg

Onko sinulla ikävä Gilmoren tyttöjä, ja kaipaatko televisioon jotain Stars Hollow’n tyylistä lämminhenkisyyttä? Haluatko kuulla hyviä sutkautuksia ja nähdä erinomaisesti käsikirjoitettua draamakomediaa? Kirjoitatko salaa kotona ylistyskirjeitä Amy Sherman-Palladinolle?

Jos vastasit yhteenkään yllä olevista kysymyksistä kyllä, Herolla maanantaina alkava Bunheads on sinua varten! Lähdettyään Gilmore Girls -sarjasta ennen sen viimeistä tuotantokautta Amy Sherman-Palladinolla oli muutamakin huonosti menestynyt tv-projekti, kunnes vuonna 2012 alkoi pikkukaupungin tanssistudioon keskittyvä Bunheads. Ikäväkseni voin todeta, että tätä sarjaa ei tehty kuin yhden tuotantokauden verran, mutta nämä 18 jaksoa kannattaa ehdottomasti katsoa! Luvassa on Sherman-Palladinolle ominaista tyyliä: nokkelaa sanailua, mainiota musiikkia, voimakkaita tunteita ja pieniä tarinoita elämän erilaisista kohtaloista.

michelle_and_dancers.jpg

Suurin voimavara tällä sarjalle on luojalleen uskollisesti mahtavat henkilöhahmot! Tärkeimpänä on lasvegasilainen showgirl-tanssija Michelle (Broadway-tähti Sutton Foster), joka menee heikkona hetkenä naimisiin kiltin ja uskollisen Hubblen (Alan Ruck) kanssa, ja joka päätyy muuttamaan uuden miehensä kanssa tämän hiljaisen idylliseen kotikaupunkiin. Perillä odottaa yllätyksenä Hubblen äiti Fanny (GG:n Emily eli Kelly Bishop), joka asuu poikansa kanssa yhdessä ja pyörittää intohimoisesti tanssistudiota. Michelle päätyy jatkamaan tanssiammattiaan Fannyn studiossa opettajana, ja sitä kautta hän tutustuu eritoten neljään teini-ikäiseen tanssijaan: luonnostaan baletissa loistavaan mutta elämäänsä kyllästyneeseen Sashaan (Julia Goldani), kokonsa takia heikosta itsetunnosta kärsivään suloiseen Boo’hon (Kaitlyn Jenkins), järkevään ja pessimistiseen Ginnyyn (Bailey Buntain), sekä poikamaiseen ja paikkaansa etsivään Meliin (Emma Dumont). Paradisen pikkukaupungissa on luonnollisesti sekalainen joukko omalaatuisia asukkaita, joista moni on tuttu myös Stars Hollow’n kaduilta!

tv_mix_random_candy.jpg

Kun loppuvuodesta mietin TV Mix -yhteistyöhön sopivia sarjoja lukiessani lehdistötiedotteita kevään uutuussarjoista, kiljuin riemuissani Bunheads:in huomatessani! Sarja on minun mielestä loistava, ja Gilmoren tyttöjä lukuunottamatta mikään muu sarja tuskin sopisi yhtä loistavasti TV Mix Random -karkkipussin kanssa yhteen. Bunheads on sekoitus tanssia ja musiikkia, draamaa ja komediaa, pikkukylää ja suurkaupunkia, tanssin glamouria ja arjen harmautta. Näiden kaikkien seikkojen lisäksi sarjassa on se Amy Sherman-Palladinolle ominainen outous, jota sana random kuvaa aivan loistavasti! Huumori on omalaatuista, ihmiset ovat vähän outoja, mutta silti kokonaisuus toimii, vaikka se ensinäkemältä tuntuu mahdottomalta.

tv_mix_random.jpg

Kokonaisuutena Bunheads vaikuttaa aivan yhtä randomiltä kuin Gilmore Girls, ja yhtymäkohtia onkin ihan kiitettävä määrä: samoja näyttelijöitä, sama showrunner, samanlainen unelias mutta omalaatuinen pikkukaupunki, erilaisuudellaan loistavaa musiikkia ja myrkyisiä perhesuhteita. Yhtäläisyydet ovat taattuja, mutta erojakin on. Michelle ei ole päähenkilönä aivan yhtä pidetty kuin Lorelai; hän on piikikkäämpi ja sarkasmissaan pessimistisempi, hänellä ei ole juuri mitään merkittäviä ihmissuhteita saapuessaan uuteen kotikaupunkiinsa, ja hän on valinnut ammatikseen häilyväisen tanssin. Minun mielestäni sarjassa on mahtavinta (Michellen ja Fannyn mahtavien onelinereiden lisäksi) juurikin tuo tanssillisuus. Kerran tai pari joka jaksossa esitetään jonkinlainen tanssi; joko katsoja seuraa tyttöjen harjoituksia studiolla, tai katsojille näytetään taiteellisempi niin sanottu valmis kokonaisuus harjoitellusta tanssista. Pääosan tytot tanssivat kaikki omat tanssinsa, mikä tekee tansseista vieläkin kiehtovampaa. Musiikki on ihanaa ja tansseihin mahtavasti sopivaa! Sarjan luomisessa on hienosti hyödynnetty Kelly Bishopin omaa tanssijataustaa, sillä välillä nähdään Fannyn itsensä tanssiliikkeitä.

Video: Bunheads trailer

Bunheads on värikäs ja persoonallinen, ja minun lisäkseni moni muukin olisi halunnut nähdä tämän aidon mukavan sarjan menestyvän paremmin. Suosittelen kuitenkin ehdottomasti ottamaan kaiken irti näistä Herolla nähtävistä jaksoista! Lupaan, että moni teistä ihastuu sarjaan ryminällä!

Bunheads

Hero alkaen ma 23.3. klo 23.40

(arki-iltaisin ma-to)

Huom! Sarja ei näytä tulevan Ruutuun!

 

Kuulostaako hyvältä? Aiotko astua Michellen ja tyttöjen matkaan? 🙂

 

Kuvat: 1.ABC Family, 2. Hero, 3.&4. The Variety Show

hyvinvointi liikunta suosittelen suosittelen
Kommentit (8)
  1. Kuulostaa hyvältä, tanssielokuvia rakastavana tää olis varmaan mieluinen! Harmillisesti meillä ei oo digiboksia tällä hetkellä joten taitaa jäädä katsomatta, jos ei tule Ruutuunkaan :/

    1. Vaikka nettipalveluihin tulevien sarjojen määrä on kasvanut hurjasti, ei kaikki sarjat edelleenkään päädy sinne. Sun täytyy vaan tunkea itses joka maanantaiyö jollekin kaverilles telkkarin eteen. 🙂

  2. Ooh! Mä olin unohtanut koko Heron mutta heti tämän postauksen luettuani aloin suu vaahdossa meuhkata miehelleni siitä, että KAI MEILLÄKIN NÄKYY TÄLLAINEN KANAVA MISSÄ SE ON MIKSEI SE JO TOIMI. Onneksi nyt näkyy ja toimii. 🙂

    1. Hei, mä oon nyt aika pettyny teihin, kun katotte kuitenkin aika paljon sarjoja, ja Herolta niitä tulee vaikka millä mitalla! 🙂 Virittäkää saman tien viikon päästä aloittava Frii (muistaakseni kanavapaikka 16)!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *