Vain elämää 5 -albumit: Arvostelu ja arvonta!

Vain elämää 5 molemmat levyt.jpg

Oletko Vain elämää -ohjelman superfani, ja olet jo varannut lippusi vuoden lopun areenakeikalle? Haluatko jatkaa lempijaksojen ja -esitysten fiilistelyä kotisohvalla tai automatkalla? Vai etkö kenties halua katsoa ohjelmaa syystä tai toisesta mutta tutustuisit mielellään paljon hehkutettuihin kappaleisiin?

Vain elämää -viihdeohjelmassa päästään kurkistamaan koko kansan tuntemien artistien elämään kappaleiden ja lavapersoonan takana, ja monille tämä on ohjelman sokeri ja suola. Monet kuitenkin katsovat ohjelmaa upeiden tulkintojen takia artistien versioidessa toistensa urien merkittäviä kappaleita. On vain luonnollista, että ohjelman kappaleet julkaistaan myös albumimuodossa, jotta ohjelman järkyttävän suurta markkina-arvoa voidaan hyödyntää tarjoamalla katsojille mahdollisuus palata ohjelman tunnelmaan uudestaan ja uudestaan.

Vain elämää 5 levyt taustapuoli.jpg

Pyysin albumit julkaisseelta Warner Musicilta arvostelukappaleet, sillä halusin tutustua uusimpaan tuotantokauteen myös ihan pelkästään musiikkipohjalta. Uusimman kauden artistikattaus oli minulle mieleinen, ja aika monia upeita tulkintoja ohjelman tuloksena syntyikin. Jokaisen jakson jälkeen lisäsin lempikappaleeni Spotifyssa soittolistalleni, mutta vanhassa kunnon cd-muodossa on aina oma hohtonsa.

Miten kappaleet on jaettu kahdelle eri albumille? Luulin aikaisemmin ’ensimmäisen kattauksen’ tarkoittavan lounaan kappaleita ja ’toisen kattauksen’ vastaavasti illallisen tulkintoja, mutta jaottelu toimiikin nyt päivien mukaan: ensimmäisessä levyssä on kokonaisuudessaan Lauri Tähkän, Chisun ja Mikael Gabrielin päivät, toisessa on Suvi Teräsniskan, Mikko Kuustosen ja Anna Puun päivät. Hectorin päivän kappaleet on jaettu puoliksi kahden albumin välille. Voit siis ostaa albumit suosikkipäiviesi perusteella.

Mitkä ovat albumeiden hyvät ja huonot puolet? Vain elämää -albumien ehdoton vahvuus on ohjelman jaksorakenteen vahva noudattaminen. Kappaleet ovat albumeilla sekä jakso- että esitysjärjestyksessä, joten levyä putkeen kuunnellessa on äärimmäisen helppo palata tunnelmissa takaisin Hirvensalmelle. Albumit myös mahdollistavat pelkkään musiikkiin keskittymisen, ilman kaikkea ohjelman muuta hälinää. Tähän tarpeeseen on varmastikin kauden lopussa nyt ensi kertaa esitetty erikoisjakso, missä nähtiin uusintana pelkästään kauden kaikki musiikkiesitykset.

Ohjelman faneille albumit ovat erittäin hyvä ostos, mutta vahva sidonnaisuus ohjelmaan voi karsia ohjelmaa vähemmän seuranneiden ostohalukkuuden. Toisaalta, tämä ei varmasti ole suuri ongelma, sillä ohjelman katsojaluvut ovat kausi toisensa jälkeen huippuluokkaa. Vahvan jaksorakenteen ansiosta on myös hassua, että yhden artistin päivä on jaettu kahdelle eri albumille, mutta tasaisen kappalemäärän lisäksi tässä varmasti havitellaan ihmisten ostavan molemmat levyt. 

Vain elämää 5 levyt.jpg

Pyysin albumeita myös teille lukijoille arvottavaksi, ja Warner lähetti hurjan määrän levyjä tähän tarkoitukseen: 11 kpl Vain elämää – Kausi 5: Ensimmäinen kattaus ja 12 kpl Vain elämää – Kausi 5: Toinen kattaus -levyjä!

Arvonnan säännöt:

  1. Jokaiselle voittajalle lähtee molemmat albumit, mutta kerro, jos haluat voittaa tuon ylimääräisen toisen kattauksen levyn!
  2. Arvontaan voi osallistua blogissa, Facebookissa, Instagramissa (2 levysettiä vain Instassa), sekä suoraan sähköpostilla.
  3. Varmistathan, että osallistumisesi yhteydessä on yhteystietosi (huom! Lilyn rekisteröityneiden käyttäjien sähköpostiosoite ei näy automaattisesti kommenttipohjassa!).
  4. Osallistuminen: kerro, mikä on lempitulkintasi tältä uusimmalta Vain elämää -kaudelta!
  5. Arvonta on voimassa tämän viikon eli sunnuntaihin 4.12. klo 23.59 asti.
  6. Voittajiin otetaan suoraan yhteyttä.

 

Onnea arvontaan! 🙂

 

 

 

 

Kuvat: The Variety Show.

Kommentit (22)
  1. Mikael Gabrielin esittämä Pauhaava sydän. Osallistun kaikkien levyjen arvontaan. Vain elämää on ollut suosikkiohjelmani ja on edelleen,

    1. Onnea! Tarkistaisitko sähköpostisi? 🙂

  2. Tämän kauden voittaja oli Chisun Polte ja osallistun kaikkien levyjen arvontaan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *